Corona

Coronamaatregelen hebben directe invloed op reisgedrag Nederlanders

Maatregelen in de strijd tegen het coronavirus hebben direct invloed op het reisgedrag van Nederlanders. Nadat afgelopen week een PCR-verplichting kwam voor Italië daalde het gemiddelde aantal boekingen per dag met liefst 80%. Dat blijkt uit onze recente boekingen.

De daling is niet in zijn geheel te wijten aan de PCR-test, aangezien ook het vakantieseizoen in Europa ten einde loopt. Dé Vakantiediscounter ziet ook de boekingen voor Portugal en het Griekse vasteland teruglopen. Maar de daling voor Italië is wel aanzienlijk harder sinds de PCR-test is geïntroduceerd.

Voor Nederlanders die komende winter naar de zon willen is er weinig keuze: op dit moment is – naast de Algarve en Madeira binnen Europa – Curaçao de enige winterzonbestemming die open is. Ook voor dat land geldt een PCR-verplichting, maar daar lijkt het geen struikelblok.

Het aantal boekingen en de interesse neemt alleen maar toe. “Een PCR-test kost gemiddeld € 100,- tot € 150,-. Een flinke kostenpost”, aldus Laura Vlaanderen van dé Vakantiediscounter. “Zeker in verhouding tot een weekje zon binnen Europa. Voor een verre reis is die verhouding anders én daarnaast geldt dat bij veel reizen naar Curaçao de prijs van zo’n test is inbegrepen.”

Niet enkel negatief

Ondanks de beperkte mogelijkheden op dit moment, is Vlaanderen hoopvol voor de toekomst. “Zodra we weer kunnen reizen doen we dat ook. Toen in juni de opening van de grenzen binnen Europa werd aangekondigd, zagen we dat direct terug in het zoek- en boekgedrag. We lijken juist meer dan ooit te snakken naar vakantie!”