Kerst

Relatief warme steden populair in kerstvakantie

Steden die relatief warm zijn in deze periode van het jaar zijn populair voor een pakketvakantie in de kerstvakantie. Dat blijkt uit onze recente boekingscijfers. In de top 10 van meest geboekte vakanties staan o.a. Rome, Valencia en Lissabon hoog genoteerd. Londen mag, als koudere stad, wel rekenen op een nummer 1 positie met dank aan het hoge kerstgehalte.

Londen populairste bestemming

Rome heeft met 8% boekingen een derde plek in de top 10 van meest geboekte stedentrips deze kerstvakantie, onder Praag (12%) en de topper Londen (13%). “Londen als topper verbaasd ons niet; het mag er misschien kouder zijn maar er heerst in deze periode wel een top-kerstsfeer. Dat geldt ook voor bijv. New York, die net buiten de top 3 valt.”, aldus Laura Vlaanderen, woordvoerster van dé VakantieDiscounter.

Andere steden die relatief warm zijn en in de top 10 van meest geboekte stedentrips deze kerstvakantie staan zijn Valencia op de 6e plek, Lissabon op de 7e plek en Barcelona op de 8e plek. Hoewel Istanbul vorig jaar nog op de 10e plek stond, is die plek deze keer ingenomen door Boedapest.

Top 10 populair steden met kerst

De top 10 meest geboekte stedentrips voor aankomende kerstvakantie:

2018 2019
1. Praag (12%) Londen (13%)
2. Londen (10%) Praag (12%)
3. Lissabon (7%) Rome (8%)
4. Berlijn (6%) New York (7%)
5. Rome (5%) Berlijn (6%)
6. Barcelona (5%) Valencia (6%)
7. Parijs (5%) Lissabon (6%)
8. New York (4%) Parijs (5%)
9. Valencia (4%) Barcelona (5%)
10. Istanbul (2%) Boedapest (3%)