Reisdocumenten

Toeristenkaarten voor Mexico voortaan digitaal

Waar reizigers naar Mexico in het verleden in het vliegtuig twee formulieren uitgereikt kregen, dient dit vanaf nu altijd vooraf digitaal ingevuld te worden. We verschaffen je hier graag meer informatie over.

Welke formulieren zijn er voor Mexico?

In het verleden werden er in het vliegtuig twee formulieren, ofwel toeristenkaarten, uitgedeeld aan reizigers die via Cancún naar hun vakantiebestemming in Mexico reisden:

  • Tourist card/immigration, die door iedereen ingevuld moest worden
  • Custom declaration, een formulier dat alleen voor reizigers gold die meer dan USD 10.000,- (of dit bedrag omgerekend in peso’s meenamen)

Per direct hebben de Mexicaanse autoriteiten besloten om deze formulieren in het vliegtuig af te schaffen en over te gaan op een online systeem. Dit moet lange wachtrijen op de luchthaven van Cancún voorkomen.

Hoe gaat dit precies in zijn werk? Je kunt vanaf 72 uur voor vertrek (dus niet eerder!) jouw gegevens in vullen op twee websites. Vul alleen de formulieren in die voor jou van toepassing zijn.

Tourist card/immigrationCustom declaration

Wat je nog meer moet weten over de vernieuwde toeristenkaart

  • Je dient de formulieren die op jou van toepassing zijn niet alleen in te vullen, maar ook te downloaden en printen om het daar waar nodig te overhandigen.
  • Het immigratieformulier dient per verschillende achternaam ingevuld te worden. Wanneer je bijv. reist met kinderen en dezelfde achternaam als hen draagt, hoeft dit formulier maar eenmaal ingevuld te worden. Gaat het om verschillende achternamen, dan dient dit formulier wel meerdere malen ingevuld te worden.
  • Op het formulier wordt gevraagd om het Check Point. Hier kan ‘Al Cancún Terminal 2’ ingevuld worden.
  • Indien het formulier niet is ingevuld en/of uitgeprint is meegenomen, dient u deze bij aankomst op de luchthaven nog in te vullen. Hiervoor zijn speciale kiosken bij de douane. Houd er rekening mee dat dit veel tijd in beslag neemt. Gezien de transfer die bij veel van onze reizen inbegrepen is, verzoeken wij je vriendelijk dit altijd vooraf online te regelen.
  • Er geldt een uitzondering voor vluchten naar Puerto Vallarta; hiervoor is deze nieuwe regeling niet van kracht.