Theme background
Deze bestemming heeft momenteel geen vakanties beschikbaar.Bekijk vergelijkbare vakanties:
Natuurliefhebbers zijn hier aan het juiste adres
Eindeloos fietsen & wandelen door afwisselende natuur
Bezoek de hunebedden & ga naar Kamp Westerbork
Leuke dieren- en attractieparken voor jong & oud

Welkom in Drenthe

Drenthe is – samen met Friesland en Groningen – een van de noordelijke provincies van Nederland. De regio leent zich uitstekend voor het vieren van vakantie, want het is er op-en-top veelzijdig. Tijdens een vakantie in Drenthe wissel je natuur, stad en leuke uitstapjes gemakkelijk met elkaar af. Iets voor jou?

Wil je op vakantie in Nederland en in een provincie verblijven waar genoeg te doen is voor jong & oud? Dan is een vakantie in Drenthe een uitstekende keuze. Het grote voordeel is dat je reistijd relatief kort is en dat je je eigen auto bij de hand hebt. Zo ontdek je gemakkelijk wat Drenthe allemaal te bieden heeft.

De natuur van Drenthe

Natuurliefhebbers zijn aan het juiste adres tijdens een vakantie in Drenthe. De natuur is er zeker veelzijdig te noemen. Je vindt er o.a. bossen, heidevelden, uitgestrekte weilanden en beekdalen. Huur een fiets – als je die niet al zelf meeneemt – of trek goede wandelschoenen aan en ontdek de prachtige natuur van Drenthe.

Drenthe bestaat grofweg uit twee delen. Het midden van de provincie, ook wel het oude Drenthe genoemd, wordt gevormd door zandgronden en ligt hoger. De rest bestaat voornamelijk uit veengronden die vanaf de middeleeuwen tot halverwege de twintigste eeuw zijn ontstaan door turfwinning. Dit gebied kenmerkt zich door rechte lijnen, sloten en kanalen.

De leukste steden in Drenthe

Drenthe is de dunbevolkste provincie van Nederland. Maar dat wil zeker niet zeggen dat een vakantie in Drenthe saai is. Assen, de hoofdstad van Drenthe, is leuk om een dagje doorheen te struinen. Neem plaats op een van de gezellige terrasjes, bezoek het Drents Museum of ga shoppen.

Andere leuke plaatsen om te bezoeken tijdens een vakantie in Drenthe zijn o.a. Emmen, Hoogeveen en Meppel. Daarnaast zijn er tal van charmante dorpjes om doorheen te fietsen tijdens je ontdekkingstocht door de provincie.

Leuke & leerzame uitstapjes tijdens een vakantie in Drenthe

Als er één ding is wat niet mag ontbreken tijdens een vakantie in Drenthe is het wel een bezoek aan de hunebedden. De provincie telt er 52 die zich voornamelijk op de Hondsrug bevinden. Een hunebed is een prehistorische grafkamer die stamt uit het neolithicum, zo’n 4.000 tot 3.000 v.Chr. Met name voor kinderen is dit een leerzame duik in de geschiedenis.

Wil jij je kinderen nog iets bijbrengen van de geschiedenis tijdens een vakantie in Drenthe? Ga dan een dagje naar Kamp Westerbork. In de Tweede Wereldoorlog deed dit kamp dienst als nazidoorgangskamp voor Joden. Tegenwoordig vind je er een museum waar je alles leert over deze zwarte bladzijde in de geschiedenis.

Heeft jouw vakantie in Drenthe na een bezoek aan de hunebedden en Kamp Westerbork genoeg educatieve waarde? Dan is het tijd voor plezier. Hiervoor kun je o.a. naar Wildlands Adventure Zoo in Emmen, Plopsa Indoor Coevorden of Drouwenerzand Attractiepark. Ook leuk; Drenthe telt een groot aantal meertjes waar je op een warme dag uitstekend kunt zwemmen, luieren of watersporten.

Weer & klimaat

 • JAN
  4max
  2 uur
  17 dgn
  -
 • FEB
  5max
  3 uur
  14 dgn
  -
 • MRT
  9max
  4 uur
  17 dgn
  -
 • APR
  12max
  5 uur
  17 dgn
  -
 • MEI
  19max
  7 uur
  17 dgn
  -
 • JUN
  20max
  7 uur
  18 dgn
  -
 • JUL
  23max
  6 uur
  18 dgn
  -
 • AUG
  24max
  6 uur
  16 dgn
  -
 • SEP
  18max
  4 uur
  16 dgn
  -
 • OKT
  14max
  3 uur
  18 dgn
  -
 • NOV
  8max
  2 uur
  19 dgn
  -
 • DEC
  6max
  1 uur
  20 dgn
  -
Bron: KNMI Climate

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

 • Gegarandeerd de beste deal
 • Uiteraard géén boekingskosten
 • Zekerheid van ANVR en SGR
 • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.2 / 5

Super klantvriendelijk

Website is heel gebruikersvriendelijk en toch wordt je een dag...

Lees verder