Meivakantie Sardinië

Vlieg je in het voorjaar graag naar het zuiden van Europa? Wij tippen je graag een meivakantie op Sardinië. Op dit Italiaanse eiland waan je je haast in de Caraïben met dank aan de helderblauwe zee en prachtige stranden. Waar je nog meer op kunt rekenen? Een zonnig klimaat, veel natuur en uiteraard overheerlijk Italiaans eten.
Meer dan 7 uur zon per dag
Ultiem relaxen aan de Smaragdkust
Maak uitstapjes naar de Europese Caraïben
Ga op pad in de groene natuur

Haal alles uit een meivakantie op Sardinië

Wacht je al maanden tot je (weer) naar Sardinië kan? Vanaf eind april gaan de temperaturen op het Italiaanse eiland omhoog en kan je zonnebril weer op. Ideale omstandigheden voor uitstapjes en drankjes op het terras. Boek een meivakantie op Sardinië en beleef de Italiaanse lente op haar best!

De meivakantie naar Sardinië begint direct goed: je hoeft maar ca. 2,5 uur te vliegen. Het eiland ligt in de Middellandse Zee, op bijna 200 km van het Italiaanse vasteland. Zet er een nulletje achter en je hebt de omtrek van de kustlijn. Daarmee is Sardinië het op één na grootste eiland van Italië.

De voordelen van een meivakantie op Sardinië

Dankzij het subtropische klimaat hoef je tijdens een meivakantie op Sardinië geen kou te lijden. De zon schijnt zo’n 7 tot 9 uur per dag en de temperaturen lopen op tot zo’n 20 °C. Stop je zonnebrand maar vast in de koffer, het is tijd om wat lentekriebels op te doen.

Een meivakantie op Sardinië is ideaal met kinderen. De broeierige hitte waardoor ze drammerig worden laat nog even op zich wachten. In plaats daarvan spelen ze met de zon op hun bol in het zand of in de pittoreske straatjes. Plus; het is elke dag P-dag. Pizza’s, pasta’s en dan ook nog een ijsje toe. Mjam!

Houd je niet van drukte? Dan is een meivakantie op Sardinië helemaal een goede keuze. Je wordt niet overlopen door toeristen en de vrolijke locals staan nog aan het begin van het seizoen. Een enorm verschil met de zomer, wanneer Italianen massaal naar het eiland trekken.

Zon, zee & toffe steden

Veel vakantiegangers gaan naar de Costa Smeralda, ook bekend als de Smaragdkust of Goudkust. Deze kuststrook in het noordoosten van het eiland is ca. 55 km lang en bestaat uit idyllische strandjes en exotische natuur. Tijdens een meivakantie op Sardinië kan je o.a. verblijven in de bekende plaats Porto Cervo. De omgeving is bekend onder de jetset dus wie weet spot je nog wel een bekendheid.

De stranden op Sardinië lijken uit een Caribische reisgids te komen. Of het nóg mooier kan tijdens een meivakantie op Sardinië? Wel als je een uitstapje maakt naar de archipel La Maddalena. Door het helderblauwe water en de witte strandjes is het net alsof je op Curaçao zit. Picture perfect!

Het culturele pareltje van Sardinië is Cagliari. De hoofdstad van het eiland is op zeven heuvels gebouwd en heeft en mix aan bouwstijlen. Andere leuke plaatsen voor een meivakantie op Sardinië zijn o.a. Alghero, San Teodoro en Baja Sardinia.

Tips voor natuurliefhebbers

In april en mei is het eiland lekker groen. Zelfs op ruige stukken groeien kleurrijke bloemen. Houd je van de bergen? Monte Ortobene is favoriet onder wandelaars. Wil je naar een nationaal park? Zet dan Molentargius-Saline en Gennargentu op je to-dolijstje.

Rotsen in overvloed op Sardinië. Sommige in bijzondere vormen (zoals de Capo d’Orso die lijkt op een beer), andere in een bijzondere rood-oranje kleur (zoals de Rode Rotsen bij Arbatax). In de buurt van Alghero zijn de Grotten van Neptunes een must-see.

Andere Italiaanse bestemmingen voor een meivakantie

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.3 / 5

Altijd de goedkoopste prijs

Boek al vanaf het eerste moment bij vakantiediscounter en ik...

Lees verder