Meivakantie Kaapverdië

Kaapverdië is de laatste jaren een opkomende vakantiebestemming, ook voor de meivakantie. En dat is niet zonder reden! De archipel - met als belangrijkste eilanden Sal en Boa Vista - bieden het hele jaar door fijne temperaturen op een relatief korte afstand. Extra pluspunt: wie een meivakantie naar Kaapverdië boekt kan rekenen op een goede prijs-/kwaliteitverhouding; de luxe hotels vragen niet direct de hoofdprijs!
Goudgele stranden & wuivende palmbomen
Maak een eilandtour om de eilanden te ontdekken
Ultiem relaxen bij aangename temperaturen
Kitesurfen of duiken? Genoeg mogelijkheden!

Haal alles uit een meivakantie in Kaapverdië

Hoewel Kaapverdië een echte winterzonbestemming is, is een vakantie naar de Afrikaanse eilandengroep eigenlijk het hele jaar door een goed idee. Boek bijvoorbeeld een meivakantie naar Kaapverdië en geniet van een vakantie vol zon, zee en strand. Bekijk snel de mogelijkheden.

Op Kaapverdië kun je het hele jaar door rekenen op aangename temperaturen. Het kwik zakt er zelden onder de 25 °C en het regent er praktisch nooit. Maar het aangename klimaat is niet de enige reden om te kiezen voor een meivakantie naar Kaapverdië. We vertellen je graag meer over deze fijne bestemming.

Zon, zee & strand tijdens een meivakantie in Kaapverdië

Heb je wel eens van Kaapverdië gehoord, maar weet je eigenlijk maar weinig over deze vakantiebestemming? Daar gaan we verandering in brengen. Kaapverdië is een voormalige Portugese kolonie voor de kust van het Afrikaanse land Senegal. Je maakt er dan ook kennis met zowel Afrikaanse als Europese invloeden. Vanuit Nederland vlieg je er in ca. 7 uur heen.

De eilandengroep bestaat uit tien eilanden, waarvan er negen bewoond zijn. De meeste mensen kiezen voor een meivakantie naar Kaapverdië op de populaire eilanden Sal of Boa Vista. Daarnaast bieden we ook vakanties aan naar bijv. het minder bekende eiland Sao Vincente.

Voor welk eiland je ook kiest, je kunt in ieder geval rekenen op een flinke dosis zon, zee en strand. Dit laatste vind je er overigens in overvloed. Vaak langgerekt en met heerlijk goudgeel zacht zand. Ideaal om op te chillen tijdens jouw meivakantie in Kaapverdië.

Sal of Boa Vista?

Omdat het grootste deel van onze vakantiegangers kiest voor de eilanden Sal of Boa Vista, lichten we de hoogtepunten van beide bestemmingen graag even toe. Wil jij jouw meivakantie in Kaapverdië doorbrengen op Sal? Dan kun je – zoals gezegd – rekenen op langgerekte stranden. Maar dat is niet alles…

Als je niet alleen maar wilt luieren tijdens een meivakantie in Kaapverdië zijn er op Sal genoeg opties voor leuke uitstapjes. Maak bijvoorbeeld een eilandtour en sta oog in oog met citroenhaaien, prachtige grotten, een zoutmeer en talloze kleurrijke huisjes. Maak onderweg ook zeker tijd voor een praatje met de vriendelijke locals!

Santa Maria is de meest bruisende badplaats van Sal. Hier vind je diverse restaurants, bars en winkeltjes. Ga in de ochtend zeker naar de pier om een kijkje te nemen bij de vissers. De vers gevangen vis wordt voor je neus schoongemaakt. Bijzonder om te zien!

Een andere optie voor een meivakantie in Kaapverdië is het eiland Boa Vista, dat letterlijk ‘mooi uitzicht’ betekent. Dit eiland is qua landschap net iets afwisselender dan Sal en het is bovendien ongeveer drie keer groter qua oppervlakte. Levendigheid vind je er met name rond de badplaats Sal Rei.

Dankzij zo’n 55 km aan strand is relaxen ook op Boa Vista geen probleem. Maar wil jij er ook graag op uit tijdens een meivakantie in Kaapverdië? Maak dan een eilandtour door het noorden en/of het zuiden van het eiland. Je komt langs zandheuvels, duinen, valleien, zoutmeren én de hoogste berg van het eiland, Monte Estância.

Kaapverdië voor watersportliefhebbers

Wie tijdens een meivakantie in Kaapverdië meer wil doen dan relaxen op het strand en genieten van het zonnetje, kan diverse watersporten beoefenen. Vanwege de gunstige wind kun je er bijvoorbeeld uitstekend kitesurfen. Daarnaast is er voor snorkel- en duikliefhebbers onder water ook genoeg te zien. Wie weet spot jij wel een schildpad?!

Meer tropische bestemmingen voor een meivakantie

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.2 / 5

Prima website, goede aanbiedingen

Prima website, duidelijk en makkelijk zoeken. Maar het belangrijkste altijd...

Lees verder