Theme background
Klein maar fijn; genoeg te beleven
Ontdek de geschiedenis van het groene Luxemburg
Veel wandel-, fiets- én watersportmogelijkheden
Smullen! Een steengoed gastronomisch aanbod

Welkom in Luxemburg

Europa kent heel veel grote landen, maar laten we ook de kleine toppers niet vergeten. Luxemburg is een van de kleinste Europese landen en oh zo leuk. Op een oppervlakte van ca. 2.600 km² vind je prachtige natuur, kastelen, sportieve mogelijkheden en veel kleine dorpjes. Wij vertellen je meer over een vakantie in Luxemburg.

Luxemburg grenst aan België, Frankrijk en Duitsland. Hoewel het een van de kleinste landen van Europa heeft het wel een grote naam. Het is o.a. een van de rijkste Europese landen en gastheer van het Europese Parlement. Maakt dat een vakantie in Luxemburg onbetaalbaar? Zeker niet! Bovendien is het vanaf Utrecht slechts ca. 4,5 uur rijden.

De grootste stad van het land

Luxemburg is de hoofdstad en gelijk een van de weinige grote steden in Luxemburg. Het werd voor het eerst vermeld in 963 en heeft dus een rijke geschiedenis. Die geschiedenis wordt aangevuld met een groen jasje dankzij o.a. het grote stadspark in een diepe kloof. Sowieso zal je tijdens een vakantie in Luxemburg merken dat de stad veel hoogteverschillen kent. Het is namelijk gebouwd tegen het Bock-voorgebergte.

Wat Luxemburg extra bijzonder maakt? Het werd vroeger niet zonder reden het ‘Gibraltar van het Noorden’ genoemd. De vestigingswerken staan – samen met het historische centrum – op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Neem tijdens een vakantie in Luxemburg zeker een kijkje onder de grond bij de Kazematten en bewonder de combinatie tussen traditionele en moderne invloeden in het straatbeeld. Een absolute must-do; de 153 meter lange Adolfsbrug oversteken.

Nog meer must-sees

Nog meer cultuur snuiven tijdens een vakantie in Luxemburg? Breng een bezoek aan Esch. Ook tof; het landschap wordt gedomineerd door burchten en kastelen. Van hotels en restaurants tot tentoonstellingen en festivals; elk kasteel heeft een eigen functie. Het meest bekend is Kasteel Vianden, bij de Duitse grens.

De industriële revolutie heeft een stempel gedrukt op het zuiden van het land. Tijdens een vakantie in Luxemburg kun je met een bezoek aan de mijnen, thematische wandeling or ritje met een locomotief meer leren over die tijd. Bij minder goed weer zijn er verspreid over het land ca. 60 musea te bezoeken.

Een sportieve vakantie in Luxemburg

Vervelen? Dat hoeft niet tijdens een vakantie in Luxemburg. Het land heeft een van de dichtste netwerken van gecertificeerde wandelpaden van Europa, er zijn tal van fietsroutes en je kan ook nog de rivieren en meren op om te watersporten. Clervaux is bijv. een centraal startpunt voor actieve vakantiegangers.

Met drie beschermde natuurparken –Öewersauer, Our en Mëllerdall – kunnen natuurliefhebbers zich uitstekend vermaken tijdens een vakantie in Luxemburg. Andere aanraders zijn o.a. Minett (‘Land van de Rode Aarde’), het hoogteplateau van Éislek, het groene Guttland en de druivenranken bij de Moezel.

De culinaire kant van Luxemburg

Na Japan heeft Luxemburg de hoogste dichtheid aan Michelin-sterrenrestaurants, maar ook voor de kleinere portemonnee is er keuze alom tijdens een vakantie in Luxemburg. En met de drankjes zit het net zo goed! Proef o.a. de Moezelwijn, de Luxemburgse brandenwijn en appelwijn en de traditioneel gebrouwen bieren. Daarnaast zijn er door het multiculturele karakter genoeg internationale keukens aanwezig.

Weer & klimaat

 • JAN
  3max
  1 uur
  18 dgn
  -
 • FEB
  5max
  3 uur
  14 dgn
  -
 • MRT
  9max
  4 uur
  16 dgn
  -
 • APR
  13max
  6 uur
  15 dgn
  -
 • MEI
  20max
  7 uur
  15 dgn
  -
 • JUN
  23max
  7 uur
  14 dgn
  -
 • JUL
  24max
  8 uur
  12 dgn
  -
 • AUG
  23max
  7 uur
  14 dgn
  -
 • SEP
  19max
  5 uur
  13 dgn
  -
 • OKT
  14max
  3 uur
  15 dgn
  -
 • NOV
  7max
  2 uur
  16 dgn
  -
 • DEC
  4max
  1 uur
  17 dgn
  -
Bron: KNMI Climate

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

 • Gegarandeerd de beste deal
 • Uiteraard géén boekingskosten
 • Zekerheid van ANVR en SGR
 • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.3 / 5

Perfect

Duidelijke informatie, zeer goede ervaring de laatste jaren en makelijke...

Lees verder