Luxe hotels in Berlijn

Kennismaken met de hipste en meest culturele metropool van Duitsland en verblijven in een comfortabel hotel met vier of vijf sterren? Ga voor een van deze luxe hotels in Berlijn. Naar keuze in de stad óf juist op een rustige locatie. Reis te voet, bus, metro of trein af naar de vele bezienswaardigheden. Onze favorieten? De Brandenburger Tor, het Holocaust Monument, de Fernsehturm en de East Side Gallery.
Hotels met vier of vijf sterren
De stad van de hippe wijken én historische gebouwen.
Combineer kunst, cultuur en geschiedenis
Must-sees: de Berlijnse Muur, Reichstag en Brandenburger Tor

Luxe hotels in Berlijn; hier wil je verblijven!

Houd je van cultuur snuiven, indrukwekkende bezienswaardigheden en hippe bars? De Duitse hoofdstad the place to be voor jou. Boek een van onze luxe hotels in Berlijn en verken op je gemak de geweldige metropool. Dankzij creatievelingen van over de wereld zijn er genoeg hippe wijken te bezoeken.

Met ca. 3,7 miljoen inwoners is Berlijn de dichtstbevolkte en grootste stad van Duitsland. De populariteit dankt het mede aan de hippe wijken met internationale flair. Aan de andere kant is er dankzij het oorlogsverleden een grote verzameling aan monumenten, gebouwen en gedenktekens die terugvoeren naar o.a. de Tweede Wereldoorlog. Na een dag vol indrukken is het fijn om bij te komen in een van onze luxe hotels in Berlijn.

Wat kan je verwachten van onze luxe hotels in Berlijn?

Luxe, weelde en service. Ja, het is optimaal genieten in de luxe hotels van Berlijn. Ze hebben allemaal vier of vijf sterren, aan comfort en faciliteiten is geen gebrek. De meeste beschikken o.a. over een eigen restaurant, bar en fitnessruimte.

En de locatie? Meestal in of in de buurt van het centrum. Na het sightseeën gooi je de voetjes omhoog en je hoeft alleen nog maar te relaxen. Voor een vleugje extra ontspanning boek je een luxe hotel in Berlijn met wellnessfaciliteiten.

Een duik in de geschiedenis van Berlijn

Hoe leuk de luxe hotels in Berlijn ook zijn, er wacht na een ontspannen nacht een bruisende stad op je. Begin bijv. bij de talrijke historische bezienswaardigheden. Het bekendste is East Side Gallery; een stuk van de Berlijnse muur dat nog overeind staat. Na de val van het communisme hebben kunstenaars de grijze muur verandert in een kleurrijke openluchtgalerie.

Bezoek vanuit het luxe hotel in Berlijn verder o.a. Checkpoint Charlie, het Holocaustmonument en het Duits Historisch Museum. Voor een hoge dosis kunst en cultuur ga je naar het Museumeiland. Met vijf musea over duizenden jaren aan Europese collecties ben je niet snel uitgekeken.

Nog meer must-do’s

Vanuit de luxe hotels in Berlijn streep je alle bezienswaardigheden van je lijst af. Onmisbaar zijn o.a. de Brandenburger Tor, de Reichstag, de Fernsehturm en de Berliner Dom. Maak ook eens een wandeling over de Gendarmenmarkt of de Kurfürstendamm.

Weinig steden waar je zo goed kan winkelen als in Berlijn. Echte shopliefhebbers tippen we een centrale locatie voor hun luxe hotels in Berlijn. Handig als je met zware tassen uit Berlin Mall of het legendarische KaDeWe warenhuis komt. In de zomer ga je voor unieke vondsten naar de vlooienmarkt in het Mauerpark.

Houd je van lekker eten? In de luxe hotels in Berlijn kan je vaak goed eten en in de stad wachten nóg meer culinaire versnaperingen. De stad barst van restaurants, vaak met een internationale flair. Het aanbod loopt van een eenvoudige (maar heerlijke) kebab tot luxe vijfgangendiners. Verder wemelt het op bijna elke hoek van de gezellige cafés en hippe bars.

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.2 / 5

Zo'n fijn reisbureau

Zo'n fijn reisbureau, alles altijd duidelijk omschreven, snelle reactie per...

Lees verder