Last minute Blanes

Op naar de Costa Brava voor een veelzijdige vakantie! Want als je nu een last minute vakantie naar Blanes boekt, geniet je binnenkort van prachtige zandstranden, een flinke dosis cultuur, een bruisend uitgaansrestaurants en heeeeeel veel tapas. Dat is het goede leven als je het ons vraagt. Wat jij?
Ga sunsnacken aan het lange strand
Sangria erbij; hier vind je een en al gezelligheid
Geniet tot in de late uurtjes van het bruisende nachtleven
Maak een uitstapje naar Barcelona

Haal alles uit jouw last minute naar Blanes

Denk je bij Blanes direct aan feestvakanties? Dat kan in deze Spaanse badplaats zeker. Maar er zijn meer redenen om last minute naar Blanes te gaan. Wij vertellen je er meer over. Kijk je mee?

Blanes is het meest zuidelijke plaatsje aan de Costa Brava. In de zomer schijnt de zon gemiddeld zo’n 9 uur, in de winter wordt de 5 uur aangetikt. Een last minute naar Blanes kan daarmee all year round. Als het net te fris is om te zwemmen, biedt de omgeving diverse mogelijkheden voor wandelen, rennen, fietsen en uitstapjes.

Dansen & sunsnacken

Er zijn enorm veel cafés, restaurants en bars in Blanes (ook Nederlandse). Hier is het tot in de late uurtjes gezellig, net als in de clubs. En met feeststad Lloret de Mar op slechts tien minuutjes rijden zijn er meer dan genoeg uitgaansmogelijkheden tijdens een last minute in Blanes.

Last minute naar Blanes om te relaxen op het strand? Ruimte genoeg aan de ca. 4 km lange kustlijn. Je hebt de keuze uit rustige baaien en grote stranden. Wie niet bang is voor wat actie, waagt zich aan een van de watersporten.

Must-sees tijdens een last minute in Blanes

Wandel of rijd tijdens een last minute in Blanes de berg op naar het kasteel van San Juan. De opdracht voor de bouw werd al in de 13e eeuw gegeven. De toren en gotische gebouwen werden later bijgebouwd. Extra beloning voor de klim; een spectaculair uitzicht.

Houd je van cultuur? Streep o.a. het klooster, de hermitages, de klassieke herenhuizen, Casa de la Vila en de Santa Maria kerk van je lijstje tijdens een last minute in Blanes. De preekstoel van Gaudí is helaas beschadigd door een brand. Nog wel volledig te zien is Casa Saladrigas, dat werd gebouwd door een van zijn leerlingen.

Nog een must-see tijdens een last minute in Blanes is de gotische fontein. Deze wordt gezien als het symbool van de stad; het laat goed de Catalaanse stijl zien. Een andere belangrijke rol is weggelegd voor de vissershaven in het oude deel van de stad.

De botanische tuinen móet je bezoeken tijdens last minute in Blanes. Marimutra is al meer dan honderd jaar oud. Verdeeld over drie tuinen zijn er meer dan 4.000 plantensoorten. Een stuk groter is Pinya de Rosa, waar meer dan 7.000 plantensoorten groeien. Onder andere bijzondere cactussen.

Wil je in juli last minute naar Blanes?

Aan het eind van de maand wordt de patroonheilige van de stad geëerd tijdens Festa Major de Santa Anna. Met als hoogtepunt een spectaculaire vuurwerkshow, die je het beste vanaf een bootje op het water bekijkt. Andere feesten die groots gevierd worden zijn o.a. Noche de San Juan, carnaval, Drie Koningen en Goede Week.

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.2 / 5

Prima website, goede aanbiedingen

Prima website, duidelijk en makkelijk zoeken. Maar het belangrijkste altijd...

Lees verder