Theme background
Indrukwekkende natuur
De prachtige Pont d’Arc
Kanoën over de Ardèche-rivier
Charmante dorpjes

Welkom in de Ardèche!

Ben jij een actieve natuurliefhebber? Dan zit je goed met een vakantie in de Ardèche. Deze regio in het zuidoosten van Frankrijk biedt een aantal wonderschone natuurpareltjes die je kunt ontdekken per kajak, mountainbike of te voet. Maar dat is niet het enige! Dankzij het fijne klimaat – in juni, juli en augustus temperaturen van 25+ °C – is er ook genoeg ruimte om te sunsnacken!

Vanuit Utrecht ben je met de auto ca. 11 uur onderweg voor een vakantie in de Ardèche. De regio dankt haar naam aan de rivier Ardèche die kriskras door het landschap slingert. Aan de oostkant wordt de Ardèche gescheiden door de rivier de Rhône van de regio Drôme. Bijna een derde van de Ardèche is begroeid met bossen.

Tot zover onze korte introductie. Maar wat kun je nu echt beleven tijdens een vakantie in de Ardèche?

De hoogtepunten van een vakantie in de Ardèche

Een natuurfenomeen dat je wel mooi móet vinden is Pont d’Arc, een van de bekendste bezienswaardigheden van de regio. Deze door erosie gevormde brug is te vinden bij de ingang van het natuurgebied Gorges de l’Ardèche. De kalkstenen boogbrug is 59 m lang, 54 m hoog en heeft een doorgang van ruim 30 m. Je ontdekt de brug in volle glorie tijdens een kanotocht. Een echte must-do tijdens een vakantie in de Ardèche!

We noemden hem hierboven al even: Gorges de l’Ardèche. Deze 32 km lange rivierkloof met ontdek je tijdens een kanotocht. De omliggend kliffen – soms tot wel 300 m hoger – zijn immens! Je kunt ook per auto kennismaken met de kloof via de slingerweg D290.

Nog meer natuurschoon tijdens een vakantie in de Ardèche? Bewonder de waterval van Rochecolombe, neem een kijkje bij (een replica van) de 36.000 jaar oude grotschilderingen van Grotte Chauvet en de gigantische druipsteengrot L’Aven d’Orgnac.

Even wat anders…

Wil jij natuur afwisselen met een beetje cultuur? Tijdens een vakantie in de Ardèche zijn genoeg leuke plaatjes te ontdekken. Het dorp Vogüé lichten we graag even uit. Dit charmante dorpje biedt een goed bewaard gebleven 11e-eeuws kasteel. Je kunt binnen het museum bezoeken en buiten door de hangende tuin wandelen. Kinderen vermaken zich tijdens een speurtocht door het kasteel.

Een van de mooiste Franse dorpen is Balazuc, gelegen aan de Ardèche-rivier. Het dorpje ligt in een groene vallei en heeft een zandstrandje bij de Pont de Balazuc. In het centrum struin je door smalle straatjes en spot je de romaanse kerk. Aan de overkant van de rivier vind je de ecologische leefgemeenschap Le Viel Audon, waar je o.a. biologische producten en zelf gebrouwen bier kunt kopen.

Waar verblijf je?

Er is genoeg te doen en zien tijdens een vakantie in de Ardèche, maar waar verblijf je eigenlijk? In ons aanbod vind je zowel campings als hotels. Op een camping overnacht je in veel gevallen in een (bungalow)tent, waar bedden en een keukentje vaak aanwezig zijn. Het sanitair deel je dan met andere vakantiegangers. Er zijn ook campings met stacaravans voorzien van eigen sanitair.

Ben je geen kampeerliefhebber? Kies dan voor een vakantie in de Ardèche in een hotel of appartementencomplex. Helemaal luxe? Er zijn zelfs opties om all inclusive te verblijven!

Weer & klimaat

 • JAN
  6max
  2 uur
  14 dgn
  -
 • FEB
  7max
  3 uur
  13 dgn
  -
 • MRT
  11max
  5 uur
  15 dgn
  -
 • APR
  15max
  6 uur
  12 dgn
  -
 • MEI
  20max
  7 uur
  15 dgn
  -
 • JUN
  26max
  9 uur
  9 dgn
  -
 • JUL
  28max
  10 uur
  11 dgn
  -
 • AUG
  26max
  8 uur
  10 dgn
  -
 • SEP
  23max
  7 uur
  11 dgn
  -
 • OKT
  17max
  4 uur
  14 dgn
  -
 • NOV
  9max
  3 uur
  15 dgn
  -
 • DEC
  6max
  2 uur
  15 dgn
  -
Bron: KNMI Climate

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

 • Gegarandeerd de beste deal
 • Uiteraard géén boekingskosten
 • Zekerheid van ANVR en SGR
 • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.3 / 5

Altijd de goedkoopste prijs

Boek al vanaf het eerste moment bij vakantiediscounter en ik...

Lees verder