• Boek gemakkelijk online
 • Géén boekingskosten
 • 7 dagen per week geopend

Onbekende parel aan de Rode Zee

Geniet volop van zon, zee & strand

Ga snorkelen of duiken

Maak een uitstapje naar Luxor

Haal alles uit een vakantie in Port Safaga

De Egyptische badplaatsen Hurghada en Sharm el Sheikh zijn alom bekend. De meeste toeristen verblijven in een hotel in of nabij een van deze bekende plaatsen. Maar wist jij dat Egypte ook kleinere badplaatsen herbergt? Boek bijvoorbeeld een vakantie naar Port Safaga, een relatief onontdekte parel aan de Rode Zee.

Heb je geen idee waar Port Safaga ligt? Wij helpen je een handje. De badplaats ligt ca. 50 km ten zuiden van Hurghada en is de laatste jaren flink in ontwikkeling. Van kleine havenstad is het aan het uitgroeien tot volwaardige badplaats met luxe hotels. Steeds meer van onze vakantiegangers kiezen dan ook voor een vakantie in port Safaga.

Rust & ruimte in Port Safaga

Anders dan in bijvoorbeeld Hurghada kun je tijdens een vakantie in Port Safaga genieten van een stuk meer rust. Geen toeterende taxi’s en chaotische straten; het massatoerisme heeft hier nog niet enorm haar intrede gedaan. De badplaats is sterk in ontwikkeling en biedt daardoor wel steeds meer faciliteiten voor toeristen.

De hotels waar je uit kunt kiezen voor een vakantie in Port Safaga, bieden in ieder geval alles wat je nodig hebt voor een relaxte vakantie. In de meeste gevallen is het strand binnen handbereik. Voor een onbezorgde vakantie kun je in sommige hotels boeken o.b.v. all inclusive. Eten & drinken is dan al bij de prijs inbegrepen.

Een vakantie vol water(sport)

Wie kiest voor een vakantie in Port Safaga kan – net als in de rest van Egypte – rekenen op een heerlijk klimaat. Het hele jaar door zijn de temperaturen aangenaam en de zon schijnt bijna altijd. Hier geniet je ultiem van op een van de langgerekte zandstranden. Wie liever wat meer actie wil, is in Port Safaga ook aan het juiste adres.

Je kunt tijdens een vakantie in Port Safaga namelijk uitstekend duiken. De onderwaterwereld van de Rode Zee is schitterend en herbergt prachtige koraalriffen, scheepswrakken en talloze kleurrijke vissen. Naast snorkelen en duiken kun je – dankzij ideale windomstandigheden – ook wind- en kitesurfen.

Ontdek de omgeving

Jouw vakantie in Port Safaga staat waarschijnlijk in het teken van luieren en duiken, maar de omgeving heeft zoveel moois te bieden. Ga bijvoorbeeld een dagje naar Mons Claudianus, een werkkamp en steengroeve uit de Romeinse periode. Midden in de woestijn vind je hier diverse overblijfselen die duizenden jaren oud zijn. Het schijnt dat er onder het zand zelfs nog een hele stad verborgen ligt.

Tijdens een vakantie in Port Safaga is de eeuwenoude stad Luxor relatief dichtbij; zo’n 230 km. Vanuit deze badplaats rijd je in ca. 3,5 uur naar deze must-see van Egypte. Bewonder o.a. de Vallei der Koningen, de Tempel van Amon en de Luxor Tempel. Ook leuk; maak een boottochtje over de Nijl. Je kijkt er gegarandeerd je ogen uit!

Best geboekte vakanties Port Safaga

 • Amarina Abu Soma Resort

  8 dagen, All inclusive

  8.8za 20 feb 2021

  vanaf183
 • Shams Lodge Watersport Resort

  6 dagen, Halfpension

  zo 20 jun 2021

  vanaf476