Waterparken Italie

10x de leukste waterparken in Italië

Water, water en nog meer water; daar heb je vaak behoefte aan tijdens een warme zomerse en zonnige dag in Italië. Italië kent prachtige meren zoals het Gardameer waar je terecht kunt voor verkoeling. Helemaal het einde – zeker voor kinderen – is een dagje naar een waterpark!

Boek je een vakantie naar Italië? Dan kun je rekenen op een flinke dosis waterpret. De meeste waterparken van Italië vind je op het vasteland, maar ook op de eilanden kun je naar hartenlust van de glijbaan glijden. Kijk je mee naar onze favorieten?

Aqualandia Jesolo, hét waterpark van Italië

Waterparken Italie: AqualandiaIn het noorden van Italië vind je Aqualandia Jesolo. Dit waterpark is al meerdere keren tot het nummer één waterpark van Italië gekozen. In Aqualandia Jesolo vind je voldoende entertainment op ca. 80.000 m². Het park is verdeeld in zeven themagebieden en heeft veel toffe shows en attracties, waaronder een van Europa’s hoogste bungeejumptorens (ca. 60 m).

Een tof themagebied is Shark Bay. In dit gedeelte vind je een golfslagbad met echt Caribisch zand; je loopt dus op een echte zandbodem. Het heldere water, de golven en de parasols met banenbladeren zorgen er voor dat je in Aqualandia Jesolo – gelegen naast Venetië in Lido de Jesolo – een tropische tijd beleeft.

Ook sportliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Aqualandia Jesolo. Het beschikt over o.a. een beachvolleybal- en voetbalveld en een volledig ingerichte fitnessruimte. Kinderen van 3 t/m 12 jaar halen hun hart op in Funnyland waar vele speeltoestellen klaarstaan.

Waterparken Italië: Aqualandia, Hotel BolivarHotel Bolivar ligt op nog geen 10 minuten rijden van dit waterpark in Italië! Het strand ligt daarnaast praktisch voor de deur en of dat allemaal nog niet genoeg water is, heb je ook nog een zwembad bij de hand.

Waterpret in Toscane

Veel vakantiegangers boeken een vakantie naar Toscane voor de culturele bezienswaardigheden. Maar wist je dat je hier ook twee populaire waterparken vindt? Acqua Village Cecina & Acqua Village Follonica.

Adrenaline en plezier; daar gaat het om bij Acqua Village Cecina in Marina di Cecina. Dat is niet verwonderlijk als je je bedenkt dat er honderden meters aan glijbanen zijn. Onze favoriete glijbaan is de Intrigo. Met ca. vier personen stap je in een rubberen boot en cross je naar beneden.

Ook Acqua Village Follonica herbergt een aantal prachtige glijbanen, waaronder Kamikaze. Houd je van snelheid? Dan moet je zeker van deze glijbaan afgaan. De Kamikaze beschikt over twee glijbanen, ideaal voor een wedstrijdje met je beste vriend of vriendin, broer of zus of vader of moeder.

Waterparken italië: Acqua Village Cecina, Residence La CecinellaResidence La Cecinella ligt in dezelfde Toscaanse badplaats als Acqua Village Cecina. Het ruim opgezette vakantiepark beschikt over o.a. een zwembad, diverse sport- en wellnessfaciliteiten en een restaurant en bar.

AquaFelix, plonsplezier nabij Rome

Zo’n 70 km ten noordwesten van Rome vind je AquaFelix. Dit waterpark heeft een oppervlakte van maar liefst 80.000 m². Naast zwemmen in het zwembad, zonnen op het grasveld en bubbelen in een van de whirlpools, kun je genieten van waterpret in de vorm van vele glijbanen.

Je kunt daarnaast diverse shows bijwonen in AquaFelix. Trek of dorst gekregen? In AquaFelix heb je een ruime keuze aan restaurants. Ook zijn er verschillende picknickplaatsen.

Waterparken in de omgeving van het Gardameer

Het Gardameer is een geliefde plek onder Nederlandse vakantiegangers. Vele toeristen komen hier jaarlijks terug. Een uitstapje naar een waterpark met het hele gezin hoort er dan ook zeker bij. Naar welk waterpark ga jij?

  • Parco Acquatico Cavour is niet alleen leuk vanwege haar diverse glijbanen, maar heeft ook een zandstrand, lagunes en watershows.
  • Parco Acquatico Pico Verde heeft een mooi zwembad, een apart kinderbad en diverse glijbanen. Bijkomen doe je op de riante ligweide.
  • Canevaworld is een groot waterpark met verschillende glijbanen – waaronder een aantal hele snelle – en diverse waterattracties en shows.
  • Ook in Le Vele Acquapark vind je meerdere zwembaden en diverse glijbanen. De animatie is er erg leuk; kinderen zullen zich geen moment vervelen.

Verkoeling op de Italiaanse eilanden

Waterparken Italie, Italiaanse eilandenEilanden zijn heerlijke bestemmingen voor in de warme zomermaanden, omdat hier vaker een briesje waait dan op het vaste land. Mocht je op een Italiaans eiland verblijven, bezoek dan zeker één van deze waterparken.

  • Pretpark Etnaland op Sicilië, ligt aan de voet van de majestueuze vulkaan Etna, welke op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Etnaland is een combinatie van een thematisch attractiepark en een waterpark.
  • In Isola Rosa (Sardinië) vind je waterpark Aquafantasy. Hier vind je diverse speelattracties, waaronder waterglijbanen. Ook kun je hier ronddobberen op je opblaasbare band in de lazy river. Onderweg maak je kennis met diverse stroomversnellingen en watervallen. Rondom de rivier vind je een zonneterras met ligbedden en parasols, ideaal voor rustzoekers. Ook is er een apart kinderbad met leuke waterfaciliteiten voor de allerkleinsten.

Zoveel leuke pretparken en daardoor zoveel keuzes! Welk van deze waterparken in Italië wil jij het liefst bezoeken? 

OVER DE AUTEUR

Anouk

Ik werk bij dé VakantieDiscounter als product specialist. Ik vind het heerlijk om te reizen en vervolgens mijn ervaringen te delen en (hopelijk) jullie te enthousiasmeren!

2 thoughts on “10x de leukste waterparken in Italië

  1. Hi,

    Wij zitten nu in Castrocaro terme. We zijn gister naar faenza gereden en dachten daar wel wat straten te vinden met winkeltjes en pizzeria’s of piadinas. Net als langs de kust bij marina Di Ravenna, Punta marina, Lido Adriane. Maar helemaal niks in het centrum van faenza op een zaterdagavond. We hebben een uur in de stad moeten lopen door de straten om pizza te kunnen eten. Weet jij wat er in een straal van 10 a 20
    Km van Castrocaro terme zit waar we dat soort winkels en goedkope eetgelegenheden kunnen vinden. Zodat we de komende 2 weken daar naartoe kunnen om te eten?google werd ik ook niet wijzer van.

    1. Wat vervelend. Misschien kun je bij de receptie of de reisleiding ter plekke vragen naar de leukste restaurantjes in de buurt. Zij zijn beter op de hoogte van de leukste, lokale hotspots dan wij. Dit komt natuurlijk omdat zij ter plaatse zitten 🙂

      Ik hoop dat jullie wat leuks vinden.

      Geniet nog van de vakantie!
      Met vriendelijke groet,
      Anouk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *