Vooroordelen all inclusive

De vooroordelen van all inclusive vakanties ontkracht

Denk jij bij all inclusive vakanties aan massaal, slecht eten en dronken medereizigers? Misschien wordt het tijd om deze vooroordelen eens los te laten en het van een andere kant te bekijken…

Je ziet niets van de vakantiebestemming

De valkuil van een volledig verzorgde all inclusive vakantie is dat je weinig van je vakantiebestemming ziet. Immers; voor restaurants hoef je al niet op pad en met dank aan de vele faciliteiten verveel je je ook geen moment.

Maar… je bent er natuurlijk altijd zelf bij. Als jij wat van de omgeving wilt zien, kan dit gewoon. Door middel van excursies, het openbaar vervoer of het huren van een auto is het mogelijk om bezienswaardigheden te bezoeken.

All inclusive eten & drinken is niet afwisselend

Vooroordelen all inclusive: buffetmaaltijdenHoud je van afwisselend eten én denk je dat dit niet mogelijk is tijdens een all inclusive vakantie. Mis! Hoewel een deel van de all inclusive hotels in ons aanbod simpelweg over één buffetrestaurant beschikt, zijn er ook hotels met een rianter aanbod. Bijv. met meerdere à la carte restaurants, zodat je de ene dag Japans kunt eten en de volgende dag Italiaans.

Let wel goed op; ondanks de naam all inclusive betekent het niet direct dat à la carte maaltijden ook altijd zijn inbegrepen, soms geldt hier een aparte toeslag voor. In onderstaande all inclusive hotels geldt géén toeslag:

  • De hotelketen RIU staat bekend om haar uitgebreide all inclusive formule. Zo kun je in Riu Bambu op de Dominicaanse Republiek terecht in het buffetrestaurant of één van de vier à la carte restaurants. Betalen is niet nodig, reserveren wel.
  • In het Egyptische Hotelux Oriental Coast Marsa Alam heb je de beschikking over een buffetrestaurant en twee à la carte restaurants. O.a. visgerechten en Italiaanse specialiteiten staan hier op het menu en er zijn grillgerechten verkrijgbaar.
Hoewel je al voor je eten & drinken hebt betaald, raden we je aan minstens één keer in een lokaal restaurantje te gaan eten en cultuur te snuiven. Op bestemmingen als bijv. Egypte kost dit slechts een habbekrats!

Je wordt echt niet overspoeld met enkel dronken hotelgasten

Oké, dit is een hardnekkig vooroordeel; met name de Turkse en Egyptische all inclusive hotels zouden overspoeld worden met Russische vakantiegangers die geen maat weten te houden met alcohol.

Dat valt dus echt heel erg mee! Juist doordat er veel commotie over is, wordt er goed toezicht gehouden door het personeel. En de lokale dranken die in zijn begrepen, bevatten een lager alcoholpercentage dan wij gewend zijn. Je moet dus echt héél veel hebben gedronken wil je lallend uit de hoek komen.

All inclusive hotels zijn massaal

Vooroordelen all inclusive: massaalDe reden dat veel vakantiegangers voor een all inclusive vakantie kiezen, is zodat ze naar niets hoeven om te kijken. Niet naar het eten & drinken, maar ook niet naar bijv. hun kinderen. Die vermaken zich prima met dank aan miniclubs, speeltuinen, waterparken en aparte kinderbaden. Sportfaciliteiten zijn er ook in overdaad aanwezig en dat betekent dat een dergelijk all inclusive hotel snel de stempel ‘massaal’ krijgt.

En dat is jammer als je op zoek bent naar rust of kleinschaligheid. Toch zijn deze all inlcusive hotels wel degelijk te vinden. Zoals het adults only hotel Sunprime C-Lounge in de Turkse badplaats Alanya.

Zie jij een all inclusive hotel nú wel zitten? Bekijk ons volledige aanbod & maak je keuze!

Over de auteur

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

GEEF EEN REACTIE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *