Vijfsterren hotels Turkije

Vijfsterren hotels in Turkije; luxer dan luxe!

Turkije is koning als we het hebben over grote, luxe en vaak all inclusive hotels. De een nog mooier dan ander. Er is zóveel te doen dat je bijna vergeet dat je ook nog kan relaxen. Om je op weg te helpen hebben we uit 500 vijfsterren hotels in Turkije onze favorieten verzameld. Klaar om jezelf in de watten te laten leggen?

Xanadu Island (Turgutreis)

Je hebt luxe en je hebt Xanadu Island. Geloof ons, dit pareltje verslaat alle verwachtingen die je van de beste vijfsterren hotels in Turkije hebt. Om te beginnen met de exclusieve ligging op een schiereiland. Ja, je viert hier écht vakantie op een privé-eiland aan de Zuid-Egeïsche Kust.

De prachtige suites liggen verdeeld over meerdere gebouwen. Ze worden omgeven door een grote tuin met meerdere zwembaden, een kinderbad en zonneterrassen. Liever even tijd met z’n twee? Ga voor een Romance Suite en bubbel in alle rust in een eigen jacuzzi.

Of je nu de hele dag actief bent of urenlang relaxt in het wellnesscentrum, goed eten is voor iedereen belangrijk. Zeker op vakantie mag je extra genieten. Bij Xanadu Island valt de keuze op een van de buffet- en à la carte restaurants (met o.a. Italiaanse en vislekkernijen) of roomservice.

Nog energie over? Ga met de kids dansen bij de minidisco en bewonder de shows in het amfitheater. Uiteraard mag er nog geproost worden op deze geweldige dagen in één van de bars. Weet je zeker dat je nog naar huis wil na deze vakantie?

Vijfsterren hotels Turkije - Xanadu Island

Granada Luxury Belek (Belek)

Zon, zee, zen met kinderen? Het kan bij Granada Luxury Belek. Op een oppervlakte van 100.000 m² vermaakt de hele familie zich. Daarbij hoef je echt niet op elkaars lip te zitten; er zijn familiekamers en villa’s. Meestal voorzien van een stoer jasje. Onze favoriet? De lake house familiekamers.

Waterpret is voor bijna alle vakantiegangers een must aan de zonovergoten Turkse Rivièra. Bij dit vijfsterren hotel wordt een middagje zwemmen tot een hoger niveau getild. Tal van glijbanen, meerdere riante zwembaden, een apart kinderbad met waterspeeltoestellen. Wacht even… er is óók nog een golfslagbad. Pfoe, even bijkomen op een ligbedje hoor.

Aan jou de keuze of je daarna aansluit bij het animatieprogramma met o.a. sport, spel en show. Wat ons betreft een aanrader, maar we snappen het ook als je wat tijd voor jezelf nodig hebt. Wat dacht je van een chille middag in het prachtige wellnesscentrum?

Vijfsterren hotels Turkije - Granada Luxury Belek

Side Royal Style Hotel (Side)

De buitenkant van Side Royal Style Hotel ziet eruit als een enorm paleis. Van binnen doet het eerder knus en gezellig aan. De kamers hebben een warme inrichting met veel lichte kleuren en natuurtinten. Bij een aantal duik je vanaf het terras zo het zwembad in. Wat een heerlijke start van de dag!

Het hotel heeft alles is in huis voor een relaxte zonvakantie in Side. Ontspan aan het zwembad, bestel een drankje bij de poolbar en verwen jezelf met een goede massage. Met nieuwe energie werk je aan de conditie met bijv. aerobics of fitness. Meer behoefte aan een duik in zee? Het strand ligt op ca. 500 m.

Voor de jongste hotelgasten zijn er twee kinderbaden, een speeltuin en miniclub. Zij dansen in de minidisco, jij mag met de voetjes van de vloer in de discotheek. Trek gekregen? In de restaurants haal je alles uit een all inclusive vakantie. Geen zorgen; het zijn geen massale eetzalen maar mooi ingerichte ruimtes met kunstwerken op de muur. Dat wordt royaal genieten.

Vijfsterren hotels Turkije - Side Royal Style Hotel

IC Hotels Residence (Lara Beach)

Klinkt klein maar fijn jou als muziek in de oren? Er zijn niet veel kleinschalige vijfsterren hotels in Turkije. Toch hebben we een pareltje voor je gevonden; IC Hotels Residence in Lara Beach. Juist in deze badplaats – die ook wel het Las Vegas van Turkije wordt genoemd – is het bijzonder om in een klein hotel te slapen. Of moeten we zeggen villa?

IC Hotels Residence beschikt over ca. 45 luxe villa’s waar je all inclusive kan verblijven. Ze staan verspreid door de groene tuin en zijn van alle gemakken voorzien. Een deel van de villa’s heeft een speciaal plekje aan het fraaie zwembad.

Klein betekent niet dat er niks te beleven valt. Je kan o.a. aerobiccen, beachvolleyballen en tafeltennissen. Ga ook zeker een paar uurtjes zonnebaden op het strand.  Een deel is exclusief voor hotelgasten dus zelfs daar is niet druk. Sla een handdoek uit op een ligbedje of beoefen toffe watersporten.

Vijfsterren hotels Turkije - IC Hotels Residence

Granada Luxury Okurcalar (Okurcalar)

Waterliefhebbers opgelet! Houd jij van een duik in het zwembad of de zee? Bij Granada Luxury Okurcalar kan het allebei. Het hotel heeft een uitgebreid zwemcomplex met meerdere zwembaden en waterglijbanen én een eigen pier in zee. En laten we de wellnessfaciliteiten niet vergeten. Spetter, pieter, pater, alle zorgen zijn voor later!

Met maar liefst zeven à la carte restaurants kan je elke avond ergens anders dineren. Ga je liever voor ultiem gemak? Boek dit vijfsterren hotel in Turkije o.b.v. all inclusive en probeer elke avond weer wat anders van het buffet. Ook niet onbelangrijk; dankzij meerdere bars is een verkoelend drankje nooit ver weg.

De rest van de dag is allesbehalve saai. Sluit aan bij het animatieprogramma of werk je in het zweet tijdens een potje tennis. Niks voor jou? Dan bezorgen de bioscoop en winkeltjes vast een lach op je gezicht. Met kinderen mag je de speeltuin, miniclub en bowlingbaan niet overslaan. Laat je na een volle maar geslaagde dag verrassen door het avondentertainment of de discotheek.

Vijfsterren hotels Turkije - Granada Luxury Okurcalar

Nog meer vijfsterren hotels in Turkije

Scrollend door ons aanbod vliegen de faciliteiten en diensten je om de oren. Keer op keer blijven we ons verbazen over de verrassende pareltjes die voorbijkomen. De volgende vijfsterren hotels in Turkije willen we je daarom niet onthouden.

  • Je verwacht het niet, maar de toren bij Kairaba Bodrum Imperial Hotel is een glijbaan. Tof! Roetsj naar beneden en dobber op je gemak in het zwembad. Voor het sunsnacken wachten fijne ligbedjes in de tropische tuin en op het privéstrand. Helemaal uitgerust? Trek eropuit om Turgutreis en andere plekken aan de Noord-Egeïsche Kust te ontdekken.
  • Onmisbaar tussen de vijfsterren resorts in Turkije is Maxx Royal Kemer Resort. Je vindt het tussen twee privébaaien in een groene omgeving. Pak je badkleding maar vast in, want die ga je nodig hebben. Na een duik in zee loop je via de uitgestrekte tuinen naar het aquapark of wellnesscentrum. Helemaal rozig plof je in bed. Hadden we al gezegd dat de ‘simpelste’ kamer maar liefst 100 m² is? Als we zes sterren mochten geven, zouden we het doen.
  • Heb je wel eens een zwembad met verdiepingen gezien? Sundia By Liberty Exclusive Fethiye heeft het! Met ca. 150 kamers is het officieel geen kleinschalig hotel, maar wel klein voor Turkse begrippen. Het mooie aan alles? Je mag kleurrijke kamers, een rooftopbar (met panoramisch uitzicht) en het strand op steenworp afstand optellen bij deze vakantie in Fethiye.
  • Houd jij van chique hotels met een weelderige inrichting? Dan mag Titanic Mardan Palace niet op jouw bucketlist ontbreken. Hoe meer je van het hotel ziet, hoe liever je erheen wil. Hoewel de naam anders doet vermoeden, rol je nog nét niet vanuit je bed in zee. Voor nog meer waterpret is er een tof aquapark. Is het al tijd om je volledig in de watten te laten leggen?
  • We sluiten af met een adults only vijfsterren hotel in Turkije. TUI Blue Side is een gigantisch vijfsterren resort in Turkije van ruim 16.000 m². Beeld je even in hoe rustig het hier is als er op zo’n oppervalkte ook nog eens geen rennende, huilende of klierende kinderen zijn. Klinkt als de ideale omgeving om te luieren. Is dat niet aan jou besteed? Er zijn zóveel faciliteiten dat vervelen geen optie is.
Nog meer wegdromen? We hebben de – volgens ons – mooiste hotels in Turkije voor je op een rij gezet. Je leest het artikel hier.

Welk van deze vijfsterren hotels in Turkije staat op jouw bucketlist?

OVER DE AUTEUR

July

Nieuwe plekken ontdekken - zowel bekend als onbekend - is een van de leukste dingen om te doen. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter combineer ik mijn passie voor schrijven en reizen. En er zijn nog zó veel bestemmingen die ik wil bezoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *