Vakantie La Gomera

La Gomera: het groene pronkstuk van de Canarische Eilanden

Klein maar fijn; dat geldt zeker voor La Gomera, het op-één-na kleinste Canarische eiland. Hier ga je heen voor rust, natuur en een flinke dosis wandelingen. Maak je een wandeling dan zie je al snel wat La Gomera zo’n fijn eiland maakt om jouw vakantie op te vieren. Lees je mee?

La Gomera – dat cirkelvormig is en daardoor ook wel het Ronde Eiland wordt genoemd – is onderdeel van de Canarische Eilanden. Het kent dan ook eenzelfde geschiedenis als de andere eilanden; in de 15e eeuw kwamen de Spanjaarden en veroverden het eiland.

Waar zes eeuwen later de meeste Canarische Eilanden mega-populair zijn onder Nederlandse reizigers, geldt dit voor La Gomera niet. Het is – samen met El Hierro – het rustigste eiland van de Spaanse archipel. Dit komt met name doordat je er geen drukke badplaatsen én juist heel veel natuur vindt.

Natuur in volle glorie

Vakantie La Gomera, natuurOp La Gomera draait het vooral om natuur. Houd je van glooiende landschappen en een adembenemende flora en fauna? Trek dan de veters van je wandelschoenen stevig aan, want je zult je ogen uitkijken tijdens de kilometerslange wandelingen.

Het Nationaal Park Garajonay – dat sinds 1986 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat – is een plek die natuurgekken in ieder geval niet over mogen slaan. Het park heeft een oppervlakte van ca. 40 km2, wat wel 10% van het eiland is!

Dit oude natuurlijke bos is het thuis van meer dan 450 bomen- en plantensoorten. Je zult ook regelmatig dieren voorbij zien komen, waaronder gekko’s en verschillende zangvogels.

Het onderwatergeweld ontdekken

Je hoeft niet alleen boven water te kijken voor een rijkdom aan dieren. Ga vooral ook eens het water op met een boottocht. Op deze wijze kun je o.a. dolfijnen en walvissen spotten.

Wil je de zee van nog dichterbij bekijken, dan heb je de mogelijkheid te duiken. De onderwaterwereld van La Gomera herbergt veel verschillende vissen en doordat het water helder is, kun je ze al van veraf spotten. Waar dit het beste kan? Eén van de populairste duikspots is La Cuevita. Deze duikplek is geschikt voor alle duikniveaus.

Kerkjes spotten in San Sebastián de la Gomera

Vakantie La Gomera, kerkjes spottenLa Gomera is grotendeels katholiek. Dit is nog terug te vinden in de vele kerkjes op het eiland en dan in het bijzonder in de hoofdstad San Sebastián de la Gomera. Deze kerkjes zijn leuk om te bezoeken tijdens jouw vakantie.

Het oudste kerkje van het eiland is Ermita de San Sebastián waarvan de eerste steen eeuwen geleden werd gelegd. Bezoek ook eens de Iglesia de la Virgen de la Asunción. Columbus zou hier, op zijn weg naar Amerika, hebben gebeden.

De zwarte stranden van La Gomera

Stranden zijn op veel delen van La Gomera te vinden, maar de typische zwarte stranden vind je nog het meest bij Valle Gran Rey. Voorbeelden zijn Playa del Inglés en Playa de Valle Gran Rey.

Reis je met kinderen dan is Playa de la Calera aan te raden. Hier is het water kalmer, zodat de kinderen naar hartenlust kunnen rondspelen. Met het donkere zand kunnen ze daarnaast de mooiste kastelen bouwen.

Een goede nachtrust op La Gomera

Vakantie La Gomera, nachtrustGenoeg te zien en beleven op La Gomera, maar waar kun je nu fijn verblijven na een dag wandelen door de natuur? Wij lichten enkele toppertjes van ons assortiment uit:

  • Ibo Alfaro Hotel Rural bevindt zich tussen de bergen van La Gomera! Niet alleen de omgeving, maar ook het pand zelf is erg bijzonder; je verblijft in een oud herenhuis van ca. 1,5 eeuw oud.
  • Wil jij naast banjeren door de natuur ook genieten van een breed aanbod faciliteiten in jouw hotel? Verblijf dan in Jardin Tecina. Door de vele sportieve mogelijkheden, de bars en het buitenbad is het hier fijn vertoeven. Een extra bonus: je geniet van een uitzicht op zee!
  • De ligging van Parador de la Gomera is gunstig! Je bevindt je op loopafstand van de haven en het centrum van hoofdstad San Sebastián de la Gomera. In het hotel zelf maak je gebruik van een zwembad, restaurant en gratis WiFi. Of boek een massage!

Klinkt een vakantie naar La Gomera als muziek in de oren? Bekijk ons volledige aanbod voor een ruimere keuze.

Over de auteur

Marieke

Ik ben gek op reizen én schrijven. Ik heb al flink wat van Europa gezien, maar ben nog lang niet klaar met de wereld verkennen. Ik neem je mee naar de mooiste plekken op de wereld.

GEEF EEN REACTIE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *