Vakantie Alicante

Een zonnige vakantie in Alicante

Haven, strand, historie en natuur; dat is Alicante in een notendop. Deze badplaats aan de Spaanse Costa Blanca heeft de juiste ingrediënten voor een zonvakantie mét cultuur. Wij nemen je mee langs stranden, winkels en andere indrukwekkende pronkstukken van deze stad.

Alicante in een vogelvlucht

Vakantie Alicante, vogelvluchtAlicante is een havenstad bij uitstek. Zo’n 7.000 jaar geleden vestigde de mens zich op deze locatie. En zoals veel Spaanse badplaatsen heeft het zich na de Tweede Wereldoorlog ontwikkelt tot een hotspot voor toeristen.

Dat heeft zo zijn redenen, want het is heerlijk verblijven in Alicante. Strand, cultuur en lekkere tapas vind je hier gegarandeerd. En dankzij de geschiedenis is het ook de goede plek voor een middagje cultuur snuiven.

De mediterrane temperaturen in Alicante zijn het gehele jaar door prettig. Regenen doet het maar weinig en de zon schijnt er rijkelijk zonder dat je in de zomer last hebt van oncomfortabele hittegolven. Wij laten je graag zien waar je moet zijn als je kiest voor een reis naar deze Spaanse stad.

Zonnen en winkelen aan het strand van Alicante

Alicante is erg aantrekkelijk voor zonliefhebbers, mede door de aanwezige stranden. Playa del Postiguet is het meest geliefde strand onder zonzoekers. Het is bijna 1 km lang en je vindt er fijne voorzieningen zoals ligbedden en parasols. Playa del Postiguet heeft daarnaast een Blue Flag Award toegekend gekregen. Deze award wordt alleen gegeven aan stranden die schoon en veilig zijn. Gezinnen komen hier daardoor ook graag!

Ruil het strand even in voor de promenade. De Explanada de España is zeer de moeite waard! Shopaholics komen hier dankzij de winkels en kraampjes goed aan hun trekken. De promenade wordt daarnaast aan weerszijden omsloten door palmbomen, goed voor een tropisch gevoel. Wil je de lokale bevolking in actie zien? Loop dan tegen de avond over de boulevard. Locals komen dan voor wat ontspanning naar de kust.

Dé bezienswaardigheden in Alicante

Vakantie Alicante, bezienswaardighedenAlicante zit vol wonderschone verrassingen. Een aantal bezienswaardigheden willen we je dan ook zeker niet ontnemen:

  • Bezoek je Alicante dan zal één grote bezienswaardigheid je niet ontgaan, het Kasteel van Santa Barbara. Dit kasteel staat direct aan het strand op de hoge heuvel Benacantil. Strategisch gebouwd is dit pand zeker, want het kijkt uit over zee. Vroeger was dat erg handig om vijanden te spotten. Vandaag de dag zorgt het voor een knaller van een uitzicht.
  • Basílica de Santa María is de oudste kerk van Alicante. Op exact dezelfde locatie stond vroeger een moskee. De huidige basiliek is tussen de 14e en 16e eeuw tot stand gekomen. Begin deze eeuw heeft het godshuis de status van basiliek gekregen.
  • Wil je een mooi plein bezoeken, dan raden wij je aan om naar Plaza del Ayuntamiento te gaan. De naam heeft het te danken aan het gemeentehuis (in het Spaans ayuntamiento) dat aan het plein is gebouwd. Dit pand bewonder je het best onder genot van tapas op een terrasje.

Tapas zoals het hoort

Van origine werden tapas bovenop een drankje op een klein bordje geserveerd. Deze traditie is in veel Spaanse badplaatsen verdwenen, maar in Alicante doen ze er nog aan! Dat betekent dat je in veel tapasbars bij jouw biertje direct je tapa geserveerd krijgt.

Sowieso is het lekker eten en drinken in Alicante. Omdat het een havenstad is, kan je vooral fantastische visgerechten bestellen. Zie jij het al voor je: een koud drankje in de hand en een heerlijke maaltijd terwijl je uitkijkt over de Middellandse Zee?

Fietsen door Alicante

Door de prachtige natuur in Alicante is een fietstocht een fantastische belevenis. Baja Bikes (ons favoriete fietsbedrijf) biedt diverse fietstochten aan. Zo kan je een mooie tocht langs de kust maken of er juist voor kiezen om de highlights van de stad te bewonderen. En bij veel tours is een tapa en drankje bij de prijs inbegrepen! Liever zelfstandig op pad? Je kan ook enkel fietsen huren via Baja Bikes.

Verblijven in Alicante

Vakantie Alicante, verblijvenHoe heerlijk is het als je naast een mooie vakantiebestemming ook nog een fijne verblijfsplaats hebt? Wij helpen je op weg en lichten enkele van onze hotels in Alicante uit.

  • Spa Porta Maris by Melia is de ideale plek als je op zoek bent naar een hotel waar de kinderen het naar hun zin hebben, zodat jij eindelijk kan ontspannen. Het hotel beschikt over o.a. een wellnesscentrum en zwembad.
  • In Hotel Alicante Gran Sol eet je in het restaurant, drink je een drankje aan de bar en zweet je alle stress er in de sauna uit. Daarnaast is er gratis WiFi beschikbaar, zodat je eenvoudig jaloersmakende foto’s kunt delen met het thuisfront.
  • In- en ontspannen; het kan allebei. Hotel Suites del Mar by Melia heeft namelijk zowel een wellnesscentrum als een fitnesscentrum. In het buitenbad neem je een verfrissende duik en lekker eten kan er als de beste.

Deze topper aan de Costa Blanca mag je niet missen! Heb jij al zin gekregen in een vakantie naar Alicante?

OVER DE AUTEUR

Marieke

Ik ben gek op reizen én schrijven. Ik heb al flink wat van Europa gezien, maar ben nog lang niet klaar met de wereld verkennen. Ik neem je mee naar de mooiste plekken op de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *