Badplaats Tigaki (Kos)

Waarom Tigaki onze favoriete badplaats op Kos is

De badplaatsen op Kos zijn in het niets te vergelijken met Spaanse of Turkse badplaatsen. Geen kilometerslange boulevard met aan de ene kant een superbreed strand en aan de andere kant toeristenwinkeltjes, cafés en restaurants. Nee, op Kos is alles gemoedelijker en kleinschaliger. Erg charmant! Zeker als je kijkt naar Tigaki.

Afgelopen mei ontdekte ik een kleine week lang het Griekse eiland Kos. Ik ging op hotelinspectie bij een tiental hotels en mocht kennismaken met diverse badplaatsen. Welke direct mijn favoriet was? Tigaki. Als je hier niet direct een vakantiegevoel krijgt, dan weet ik het ook niet meer!

Chillen aan het strand

Badplaats Tigaki (Kos): strandTigaki heeft een rustige ligging aan de westkust van Kos, op ca. 13 km van het noordelijker gelegen Kos-Stad. Vakantiegangers (ook veel Nederlanders) weten jaar na jaar hun weg naar de badplaats te vinden met dank aan het brede zandstrand (met Blauwe Vlag!). Lang is het zandstrand overigens ook; het is maar liefst 10 km en loopt door tot de zuidelijker gelegen badplaats Marmári.

Doordat het strand langzaam in zee afloopt, is het veilig voor kinderen. Schaduw (ook wel fijn met kinderen!) zoek je op onder een van de bomen aan de rand van het strand of onder een parasol. Parasols worden er samen met ligbedjes verhuurd. Voor actievelingen zijn er mogelijkheden voor watersporten.

Tijd voor cocktails & mezes

Badplaats Tigaki (Kos): cocktailsAan de rand van het strand loopt een kleine boulevard. Of eigenlijk… meer een straatje. Hoe klein het er ook is, de vakantiesfeer is 300% aanwezig als je op een van de terrasjes neerstrijkt en uitkijkt over het strand en de kleurrijke parasols.

Voor een cocktail ben je hier aan het goede adres bij Rooster BAR. Er werken vriendelijke serveersters bij deze hippe hotspots en de mojito’s en pina colada’s zorgen voor een tropisch gevoel. Betaalbaar zijn ze ook; cocktails kosten gemiddeld € 6,-.

Rondom Rooster Bar vind je diverse tavernes en in de winkelstraat (welke parallel loopt aan dit straatje) vind je nog meer tavernes. Ga voor de mezes of een vers visje. Want als je ergens lekkere vis kan eten dan is het wel in Griekenland!

Mijn favoriete hotel

Badplaats Tigaki, Kos: Ananea More Meni KosWaar ik zou verblijven als ik wéér naar Tigaki ga? In Ananea More Meni Kos. Het trendy hotel ligt praktisch direct aan het strand; je hoeft enkel de rotonde over te steken. Andere pluspunten zijn de moderne kamers en gratis WiFi. Dagjes aan het strand wissel je af met een dagje aan het zwembad. Aan de poolbar zijn regelmatig cocktailshakers te vinden.

Je kunt overigens ook vakantie vieren bij het zusje More Meni Residence. Het is een stukje kleinschaliger en er zijn minder faciliteiten, maar er heerst een relaxte vakantiesfeer. Aan het zwembad is het op en top ontspannen en als je wilt eten, loop je naar de overkant. Je mag gebruik maken van o.a. het restaurant van More Meni Beach.

De omgeving verkennen

Kos is een echt fietseiland, zeker als je kijkt naar het vlakke noorden. Vanuit Tigaki fiets je eenvoudig naar Lambi, waarna je de weg kunt vervolgen naar de bruisende hoofdstad Kos-Stad. In totaal is het ca. 13 km fietsen. Mocht dit te ver zijn; een enkeltje per bus kost je nog geen € 2,50.

Badplaats Tigaki, Kos-StadIn Kos-Stad liggen diverse bezienswaardigheden op je te wachten. Zoals de Johannieterburcht, de vismarkt in de ochtend aan de Mandráki haven, de oude Agorá, de Agia Paraskevi-kerk en het gouverneurspaleis. Tussen het cultuur snuiven door kun je door de smalle straatjes slenteren en plaatsnemen op een van de terrasjes. Tijd voor gyros en tzaziki.

Ook het zoutmeer van Alikes (tussen eind oktober en april overwinteren hier flamingo’s!) is met de fiets te bereiken. Als je meer wilt zien van Kos raden we je echter aan een auto te huren. Via mooie bergweggetjes bereik je bijv. in nog geen half uur het schattige bergdorpje Zia.

Wil jij mij achterna reizen en jouw vakantie op Kos in Tigaki doorbrengen? Bekijk ons volledige aanbod.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

3 thoughts on “Waarom Tigaki onze favoriete badplaats op Kos is

  1. Het strand van Tigaki is geweldig! Een heerlijk zandstrand en je kunt een heel eind het water inlopen, het loopt heel langzaam af. Hele lekkere vis kun je eten in het restaurantje aan de linkerkant van de strandloper (blauwe inrichting, ben de naam vergeten, is al enige jaren geleden).

  2. Iedere dag heerlijk een uurtje heen en terug fietsen vanuit Kosstad. Heerlijke combi van aktief en lekker luieren. Absolute topvakantie! S avonds de drukte en sfeer van de stad, overdag de rust op het heerlijke strand en de zee.

  3. Kos een heerlijk eiland.En dan de stranden onze voorliefde gaat uit naar het plaatsje Tigaki.12 km van Kosstad het zandstrand aldaar is zoon 10 km.Het laatste gedeelte 3 km lang is het naturisten strand bij het zoutmeertje en aanrader helder blauwwater super

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *