Barcelona-met-kinderen

Barcelona met kinderen; dit mag je niet missen!

Eén van de meest ideale steden voor een vakantie met kinderen is misschien wel Barcelona. Deze Spaanse stad is uitstekend te bereiken als jij vakantie viert aan de Costa Brava of de Costa Barcelona. Maar je kunt ook gewoon het vliegtuig pakken voor een stedentrip van een paar dagen. Want geloof ons; er is genoeg te zien en beleven in Barcelona met kinderen.

Barcelona is al jarenlang een van de populairste steden van Spanje onder onze boekers. De stad ligt in het noordoosten van Spanje, in de regio Catalonië en op ca. 2 uur vliegen vanuit Nederland. Er wonen meer dan 1,5 miljoen mensen in Barcelona en jaarlijks komen er zo’n 7 miljoen toeristen naar de stad. Gezellig druk, laten we maar zeggen!

Dé must-sees in Barcelona met kinderen

Barcelona met kinderen; Parc GüellOf jij en je kinderen Barcelona nu voor een dagje bezoeken of er meerdere dagen doorbrengen; deze bezienswaardigheden mogen jullie in ieder geval niet missen.

De Catalaanse architect Antoni Gaudí heeft flink zijn stempel gedrukt op het straatbeeld van Barcelona. Laat jouw kinderen kennismaken met twee van zijn belangrijkste bijdragen; de Sagrada Família en Park Güell.

De Sagrada Família is, ondanks dat de kerk nog steeds niet af is, een echte must-see in Barcelona. In 1882 is gestart met de bouw van de kerk en tot op heden is deze nog niet voltooid. Zelfs de piramides in Egypte zijn sneller gebouwd! Ga voor de kerk op een bankje zitten en bekijk de schitterende details. Zo kunnen de kleine beentjes meteen een beetje tot rust komen.

Park Güell is een kleurrijk en uitgestrekt stadspark, dat bekend staat om haar prachtige mozaïeken. Kinderen kijken hun ogen uit met dank aan de spannende gangetjes, mooie bogen en immense hagedisbank. Vanaf hier heb je trouwens een schitterend uitzicht over de stad. Extra fijn; achter de ticketkiosk is een klein speeltuintje te vinden. Kunnen de kinderen nog wat extra energie kwijt.

Barcelona met kinderen, Hotel GaudiHotel Gaudi heeft een gunstige ligging middenin de stad en vanaf het dakterras mét zwembad geniet je van een schitterend uitzicht over de stad. Nog energie over? Leef je uit in de fitnessruimte!

Voetballiefhebbers opgelet

Barcelona met kinderen; Stadion FC BarcelonaVoor veel mensen is het voetbalstadion van FC Barcelona dé reden om naar de stad af te reizen. Zijn jouw kinderen ook dol op voetbal en is Messi hun grote voorbeeld? Dan mag een bezoekje aan dit wereldberoemde stadion niet ontbreken.

Even wat cijfers op een rijtje. Het stadion is geopend in 1957 en biedt ruimte aan maar liefst 93.053 mensen. Even ter vergelijking; in het grootste stadion van Nederland kunnen ‘maar’ 54.990 mensen.

In het stadion is een speciaal FC Barcelona-museum te vinden waar je alles leert over de geschiedenis van de club. Daarnaast mag je ook een kijkje in het stadion zelf nemen. Een onvergetelijke ervaring voor de kleintjes.

Veel van de stad zien in korte tijd, maar geen zin om kilometers te lopen? Koop kaartjes voor een hop-on-hop-off-bus en stap uit bij de leukste hoogtepunten van de stad. Tickets boek je gemakkelijk via onze partner GetYourGuide.

Op naar Tibidabo

Barcelona met kinderen; Stadion FC BarcelonaTibidabo is een 512 meter hoge heuvel; die net buiten Barcelona ligt, maar met het openbaar vervoer is deze gemakkelijk te bereiken. Een bezoekje aan de top van de berg wordt misschien wel (letterlijk) het hoogtepunt van jullie tripje. Waarom?

De weg ernaartoe is al een ervaring op zich. Je pakt vanaf het metrostation Avinguda Tibidabo het historische blauwe trammetje die je naar het volgende bijzondere vervoersmiddel brengt. Voor de laatste kilometer omhoog is er namelijk een speciaal kabeltreintje aangelegd. Onderweg geniet je van het schitterende uitzicht.

Eenmaal boven is de Iglesia del Sagrat Cor, die wel iets weg heeft van de Sacré-Coeur in Parijs, de eerste stop voor een familiefoto. Maar de kinderen worden pas echt wild als ze het attractiepark zien dat hier is aangelegd. Maak een ritje in de achtbaan, stap in het reuzenrad of swing in de zweefmolen. Er is genoeg te beleven voor jong en oud! Let er wel op dat het park in de wintermaanden gesloten is.

Bijzondere fonteinenshow

Barcelona met kinderenBarcelona kent nog een andere heuvel; Montjuïc. Je kunt de top, waar een 18e-eeuws kasteel te vinden is, eveneens bereiken via een kabelbaan. Opnieuw een attractie op zich!

Als je dan toch in de buurt bent bekijk dan meteen de imposante fonteinenshow aan de voet van Montjuïc. Op zomerse avonden wordt alles uit de kast getrokken om een waar spektakel neer te zetten. Licht, muziek, dans en water komen op een prachtige manier samen die gegarandeerd zorgt voor opengevallen mondjes.

Nog meer leuke uitjes in Barcelona met kinderen

  • Waarom Barcelona zo’n populaire stedentripbestemming is? Mede vanwege het strand. Hebben jullie een dagje geen zin om door de stad te slenteren en is het lekker weer? Neem een verkoelende duik in zee of bouw een groot zandkasteel.
  • Is het juist een dag minder lekker weer? Geen nood! Ga bijv. naar het Aquarium van Barcelona nabij de haven. Hier sta je oog in oog met tropische vissen, haaien en kreeften.
  • Dierenliefhebbers kunnen ook hun hart ophalen in de dierentuin van Barcelona. In het zogenoemde Parc Zoològic de Barcelona wonen zo’n 7.500 dieren, waaronder een grote groep apen.
  • Nieuwsgierige kinderen zijn helemaal op hun plek in CosmoCaixa Barcelona, een natuurhistorisch wetenschapsmuseum. Kinderen kunnen hier verschillende experimenten uitvoeren en er is een gigantisch skelet van een Tyrannosaurus te vinden.

Heb jij nu al zin in een stedentrip naar Barcelona met jouw kinderen? Check dan snel ons voordelige aanbod!

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *