Reisfotografie Florence

Zo haal je het maximale uit jouw vakantiefoto’s in Florence

Als er één Italiaanse stad fotogeniek is dan is het wel Florence. Houd jouw camera maar in de aanslag! We zochten de leukste plekken op, zodat jij een mooie fotoserie kunt maken van de stad die bekend staat als de bakermat van de renaissance.

Ik word regelmatig voor gek verklaard als ik vertel dat ik mijn vakantiebestemming uitzoek op basis van fotogeniekheid. Zoals voor veel mensen lekker eten bij vakantie hoort, is vakantie voor mij onlosmakelijk verbonden met fotografie. Oké, en óók met eten. Toen ik vorig jaar op rondreis ging door Toscane kon ik mijn lol dan ook niet op. Qua eten én qua fotografie. Het toppunt qua fotografie? Florence staat toch zeker wel in mijn top 3, die ik een willekeurige volgorde heb gegeven, omdat ik simpelweg niet kan kiezen.

Ik kwam thuis met enorm veel geheugenkaartjes, gevuld met ruim 3.300 foto’s van heel Toscane. Dat was een flink uitzoekwerkje. Maar daardoor kan ik jou wel precies vertellen op welke vier plekken je de mooiste foto’s maakt.

De kathedraal & de klokkentoren

Vanaf de grond kan je prima de kathedraal en de klokkentoren vastleggen. Als je althans een groothoeklens hebt. Liever doe je het echter vanaf grote hoogte. Als je de klokkentoren beklimt kan je mooie foto’s maken van de kathedraal (incl. de mensen op het hoogste punt). En eenmaal bovenaan de kathedraal heb je een geweldig zicht op de klokkentoren.

Twee keer ruim 400 treden dien je te trotseren. Spierpijn gegarandeerd! Maar ik durf zonder twijfel te zeggen dat dit de mooiste foto’s van Florence heeft opgeleverd. Reserveer wel even van tevoren kaartjes. Je wilt niet – en op drukke dagen gebeurt dat echt – drie uur in de rij staan om naar boven te mogen. Die wachtende rij is trouwens ook wel een foto waard!

Het uitzicht vanaf Piazzale Michelangelo

Voor een plaatje van de kathedraal én de klokkentoren moet je aan de andere kant van de stad zijn. Steek de rivier de Arno over en beklim – ja, nog meer spierpijn! – de vele traptreden naar Piazzale Michelangelo. Het liefst vroeg op de dag of juist aan het eind. Als de zon halverwege de dag hoog staat, kan het nog wel eens lastig zijn om vast te leggen. Oók ik had daar last van.

Reisfotografie Florence: Piazzale Michelangelo

De mooiste kiekjes van Ponte Vecchio

Als je van het oude centrum richting Piazzale Michelangelo loopt, steek dan niet de Arno over via de wereldberoemde Ponte Vecchio, maar pak de volgende brug. Vanaf Ponte Santa Trinita heb je namelijk het mooiste plaatje van de brug te pakken. En op elk moment van de dag net even anders!

Voor nog meer mooie foto’s van de Ponte Vecchio blijf je overigens wel aan de noordelijke kant van de Arno. Vanaf de straat Lungarno Generale Diaz heb je óók een mooi uitzicht op de brug. Schroom niet richting het Uffuzi te lopen en de brug van dichtbij op de foto te zetten. Zo zie je nog meer details!

Oh en uh… een selfie met de brug is ook leuk. Of vraag een van de omstanders om van jou (en je reisgenoot) een foto te maken. Ik sta niet vaak op foto’s, maar deze vakantiefoto is mij erg waardevol!

Locals spotten op Mercato Centrale di San Lorenzo

De beste plek om locals te spotten is een markt. Mijn favoriete markt is Mercato Centrale di San Lorenzo. O.a. doordat de marktkoopmannen heel open én fotogeniek zijn. Wij maakten een uitgebreid plaatje met onderstaande man, die o.a. balsamico verkocht. Terwijl mijn vriend alles probeerde, schoot ik een hele serie. Daar had de goede man geen probleem mee. Uiteraard hebben we als dank wel wat bij hem gekocht.

Reisfotografe Florence: markt

Op naar Florence! En vergeet vooral niet voldoende kaartjes, want dit is slechts een kleine selectie van mijn favorieten. Er is nog zoveel meer! Dat laat ik aan jouw eigen creativiteit over…

Over de auteur

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

GEEF EEN REACTIE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *