Redenen winterzonvakantie boeken

5 goede redenen om nu een winterzonvakantie te boeken

Brrr… het is koud & nat in Nederland! Denk jij ook verlangend terug aan de zomerse dagen, waarbij je op een terrasje genoot van een fris wijntje of een lekkere cocktail? Boek een winterzonvakantie en doorbreek de Nederlandse herfst of winter. Na het lezen van onderstaande redenen houdt toch niets je meer tegen om naar Egypte, Kaapverdië of Curaçao te vliegen?

1. Winterzon is doorgaans goedkoper dan zomerzon

Het grootste deel van de Nederlanders gaat op vakantie in de maanden mei t/m september. Bij meer vraag is de prijs doorgaans duurder en zeker tijdens de officiële zomervakantie kunnen prijzen nog wel eens oplopen. Als je buiten deze maanden op vakantie gaat, is de vraag echter een stuk kleiner en is dus de prijs van een vakantie doorgaans een stuk vriendelijker voor je portemonnee. Is dat even mooi meegenomen. En hoe leuk is het om de kerst eens in de zon te vieren?

2. Een goede reden om Europa te ontvluchten

redenen winterzon vakantieHoewel de Canarische Eilanden de meest populaire winterzonbestemming is, is Europa voor de rest niet uitermate geschikt voor een winterzonvakantie. Ja, je kunt er zonder jas lopen in het geval van de Zuid-Europese bestemming, maar die bikini kun je thuis laten. Dat geldt niet voor de verdere bestemmingen.

En dat betekent dat je eindelijk een goede reden hebt om een paspoort aan te vragen en je te begeven naar verre oorden. Bestemmingen als Kaapverdië, Gambia, CuraçaoCubaBali en Dubai zijn veruit het populairst. Underdogs die je zullen verrassen zijn o.a. Mauritius en Sri Lanka.

3. Het kost je minder vakantiedagen

Heb jij dit jaar niet zoveel vakantiedagen meer? Zorg dat je een winterzonvakantie boekt rond de kerstdagen en het zal je een stuk minder vakantiedagen kosten. Als je 23, 24 en 27 december vrij neemt, kun je ruim een week weg. Dat is toch mooi meegenomen?

4. Voorkom een winterdepressie

Winterzonvakantie: voorkom een winterdepressieWe maken wel eens geintjes over winterdips, maar er blijken serieus veel Nederlanders last van een winterdepressie te hebben; meer dan 500.000 maar liefst. Symptomen van een winterdepressie zijn o.a. aanhoudende vermoeidheid, overmatige behoefte aan slaap, je depressief voelen, concentratieproblemen, toegenomen eetlust en minder behoefte aan sociale contacten.

Een veel voorkomende oplossing die wordt aangedragen is een daglichtlamp, waardoor je het gebrek aan daglicht kunt compenseren. Maar waarom niet ook een week er tussenuit en écht van de zon genieten? Niet alleen daglicht speelt overigens een rol bij een winterdepressie, er zijn steeds meer aanwijzingen dat een Vitamine D tekort ook een rol speelt. Mooi, die kun je tijdens een winterzonvakantie dan meteen goed aanvullen.

Niet alleen bij een winterdepressie kan een winterzon vakantie heilzaam werken. Ook voor chronisch zieken kan het raadzaam zijn een winterzon vakantie te boeken. Zo hebben mensen met artrose, artritis, astma, psoriasis en reuma doorgaans meer klachten in de zomer. Droogte, zon en warmte hebben veelal een positief effect.

5. Meerdere (kortere) vakanties maakt gelukkiger

Uit een studie van Jeroen Nawijn van de Erasmus Universiteit van Rotterdam blijkt dat we ons doorgaans erg goed voelen op vakantie, maar dat dit gevoel al snel wegvaagt als we eenmaal terug zijn. We worden binnen no time weer in beslag genomen door de dagelijkse sleur. Uit een ander Nederlands onderzoek blijkt dat een 4-5 daagse vakantie eenzelfde positief effect heeft als een 9-daagse vakantie.

Dit in acht genomen kun je voor het ultieme vakantiegevoel door het jaar heen dus beter kiezen voor meerdere, eventuele kortere, vakanties. Ga bijvoorbeeld geen drie weken op vakantie in de zomer, maar twee en plak er in de winter nog een winterzonvakantie aan vast. Verspreid de geluksmomenten over het jaar uit. En je kunt meteen meer verschillende bestemmingen bezoeken. Win-win!

Als je nu nog geen winterzonvakantie wilt boeken, dan weten wij het ook niet meer. Er is toch niets dat je nog tegenhoudt?

Over de auteur

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *