redenen vroege vluchten

5 redenen waarom wij fan zijn van vroege vluchten

“Ik ga echt niet om 07.00 uur vliegen. Weet je hoe laat ik dan op de luchthaven moet staan?” Terwijl vrienden lekker doormopperen, bedenken wij hoe fijn een vroege vlucht juist is. We geven je vijf redenen waarom wij hier met alle liefde voor kiezen.

Uitgestorven luchthavens

Oké, op Schiphol is het nooit uitgestorven, maar als je hier in de nacht staat is het ook hier écht zalig rustig. Er zijn nog niet zoveel vluchten en derhalve ook minder mensen aanwezig. Je bent sneller ingecheckt, de douane is een verademing en je kunt in alle rust genieten van een ontbijtje op de luchthaven.

Minder kans op vertraging

Onderzoek heeft aangewezen dat vluchten in de vroege ochtend minder kans hebben op vertraging. Vanaf 08.00 uur loopt de kans op vertraging op. De piek van vertragingen ligt bij vluchten die vertrekken rond 18.00 uur.

Bespaar jezelf geld

Het gros van de mensen zal je nog steeds voor gek verklaren als je zegt dat je graag een vlucht om 07.00 uur hebt. Maar… deze mensen zorgen er wel voor dat jij goedkoper kunt vliegen. Doordat zij zich met zijn allen massaal nog een keer omdraaien, is jouw ochtendvlucht doorgaans goedkoper.

Weg met turbulentie

Hoe vaak ik ook vlieg, ik blijf het maar niets vinden. Ik ben weliswaar van de ergste vliegangst af, maar alleen al door aan turbulentie te denken, breekt het zweet me uit. Daarom vlieg ik het liefst in de ochtend; onweer en windstoten zijn er doorgaans meer in de middag en avond. Risicoverminderend dus!

Meer vakantie

Wat is er nu fijner dan al op jouw reisdag de vakantiebestemming ontdekken? Ik kom bij voorkeur voor 14.00 uur aan. Even naar het hotel, inchecken, opfrissen en op pad. Een extra half dagje voor een eerste kennismaking!

Ben jij ook zo dol op vroege vluchten? Of vertrek je liever pas later op de dag?

Vluchttijden zijn bij ons (en ook andere online reisorganisaties) conform van de ANVR-voorwaarden en de voorwaarden van de uitvoerende touroperator altijd onder voorbehoud van wijzigingen. Vluchttijden, vluchtnummers, de luchthaven van vertrek en/of aankomst en vluchtschema’s kunnen uiteindelijk afwijken van de tijdens boeking opgegeven informatie.

Dit is toegestaan zolang de vlucht op dezelfde datum plaatsvindt. Ook nog op de dag van vertrek uit Nederland (of bij terugreis uit het buitenland) kunnen wijzigingen worden aangebracht. Ook kan er besloten worden om – ook als dit aanvankelijk niet gepland was – een tussenlanding te maken.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

5 thoughts on “5 redenen waarom wij fan zijn van vroege vluchten

  1. Wij vinden het juist heerlijk vroeg vliegen, liefst zo vroeg mogelijk. Wij selecteren de reis (indien mogelijk) op de vliegtijden. Geen files richting Schiphol, geen drukke incheck balie en op tijd op je bestemming. We gaan in september weer heerlijk om 6.00 de lucht in.

    1. Heerlijk toch vroeg vliegen . Wij hebben vliegen vanaf Münster ontdekt vliegen om 00.05 dus heerlijk vroeg in Turkije.

  2. Wij vinden vroege vluchten juist heerlijk ,geen file, lekker op tijd op je bestemming, meestal geen vertraging. Lekker relaxt op de luchthaven. Super.

  3. Ik vind het een nadeel vroege vluchten want ik moet met eigen vervoer en een parkeerplaats huren op P3 terwijl ik als de vlucht om elf uur gaat met de trein (2enkeltjes totaal24euro) kan komen vanuit het oosten. Dan is mijn reis voor een week(parkeer en brandstofkosten) 124 euro goedkoper. De eerste dag bij lange vluchten is toch al weg of je nu om vier uur aankomt of om acht uur in de avond.

  4. ik ben frans ik ben bang met vliegen
    heb ging al in de auto bibberen met me handen met zweet
    op het vliegveld word nog navorser en ga dan nog meer trillen en als me moeder na de wc moet gaan we op valide wc dan kan ik bij haar voor de deur staan en als we daar na bij gate gaan komen en we gaan vliegtuig in en we gaan op stijgen ben doods bang als we dan rustig in de lucht zit niks aan de hand ga dan gewoon op de iPad een spel doen en als we dan gaan landen word weer bang dan hou ik me aan stoel Luning vast en de anderen hand knijp ik van me moeder eenmaal aan de grond ben weer rustig en als et vliegtuig veel en als vliegtuig een en weer gaat met de vleugel en gaat op en neer dan beng ik bang dat we neer gaan storten en ziens ik dit heb neem voor het vliegen medicatie in dan ben ik rustig als ga vliegen en veder heeft iemand nog tip voor me wat nog kan doen hier tegen met vriendelijke groetjes van frans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *