Redenen Kos

7 redenen waarom Kos een fijn eiland is (voor elke leeftijd)

Kos is een topper in ons aanbod Griekse eilanden. Waarom? We kunnen 1.000 redenen bedenken, maar dit zijn wel de belangrijkste zeven. Lees deze en je snapt meteen waarom iedereen – jong of oud – hier een geweldige vakantie beleeft.

1. Je hoeft niet lang te vliegen

Vliegen hoort er al snel bij als je enige zonzekerheid wilt. Je beperkt je reistijd wel als je kiest voor een Grieks eiland, zo ook Kos. Vanaf Amsterdam duurt het ca. vier uur voor je met je beide benen op Griekse bodem staat. Dit is zeker ideaal met kinderen. Oh, en het tijdsverschil is beperkt; slechts een uur. Zeg maar doei tegen die jetlag!

2. Het is een echt fietseiland

Jong of oud, welke Nederlander houdt er nu niet van fietsen? Kos is het Griekse eiland dat het meest bekend staat als fietseiland. In en rondom Kos-Stad vind je aangelegde fietspaden, die voor een groot deel langs de relatief vlakke kust lopen. Wind in je haren + zon op je bolletje = het ultieme vakantiegevoel!

Collega Laura ontdekte Kos per fiets en schreef er een uitgebreide blog over. Zeker even checken waarom dit zo leuk is!

3. Er is écht genoeg te zien!

Redenen Kos, zienKos heeft een oppervlakte van ca. 290 km² en is daarmee redelijk compact. Maar groot genoeg om – mocht je dit willen – elke dag op pad te gaan en weer wat nieuws te zien.

De hoofdstad Kos-Stad is de bekendste must-see, maar die verdient een eigen kopje. Naast de hoofdstad herbergt het eiland o.a. diverse bergdorpjes, waarvan Zia toch wel het hoogtepunt is. Hier waan je je echt in Griekse sferen en vanaf diverse terrassen heb je een geweldig uitzicht over het berglandschap.

Aan de oostzijde van het eiland vind je ook enkele bezienswaardigheden, waaronder de thermale baden en het prachtige Paradise.

Meer tips? Bekijk alle bezienswaardigheden op Kos

4. Je kunt twee landen in één vakantie bezoeken

Om nog even bij de uitstapjes te blijven; wist je dat Kos slechts op steenworp afstand van Turkije ligt? Met de boot kun je vanuit de Mandráki haven in Kos-Stad eenvoudig afreizen naar Bodrum.

De Turkse badplaats ligt precies aan de overkant. Zo dichtbij dat je het zelfs kunt zien liggen vanaf de noordkust. Stap op de boot en ga een dagje cultuur snuiven bij de buren. Zo bezoek je twee landen in één vakantie. Hoe leuk?!

5. Zon, zee & strand in overvloed

Oké, voor veel mensen waarschijnlijk dé reden om voor Kos te gaan; het zonnige Griekse klimaat. Sunsnacken kan hier volop! En de aanwezigheid van de vele stranden dragen hier zeker aan bij. Tel daarbij op dat de stranden in veel gevallen langzaam in zee aflopen en het maakt Kos ook nog eens populair onder families.

Aan de stranden vind je gezellige badplaatsen. Ga bijvoorbeeld voor het gemoedelijke Tigaki of het levendige Lambi. En zelfs rond de hoofdstad Kos-Stad vind je diverse stranden. Waar vouw jij jouw handdoekje uit?

6. Kos-Stad is om verliefd op te worden

redenen Kos-StadEerder al even aangestipt: de hoofdstad Kos-Stad. Deze is zoooo leuk! Kos-Stad is niet alleen de hoofdstad van het Griekse eiland, maar ook nog eens de meest levendige en culturele stad.

Begin jouw ontdekkingstocht door Kos-Stad aan Eleftherias Square, het centrale plein. Achter dit plein vind je het deel dat Old Town wordt genoemd; kleine, smalle straatjes met leuke (toeristen)winkeltjes en kleine barretjes vormen een doolhof.

Ook de Mandráki haven met op de kop de prachtige Johannietersburcht is een aanrader. ’s Ochtends vind je aan de havenkant vissers die hun verse vangst slijten en langs de boulevard vind je leuke restaurantjes en cafeetjes.

Een goede cocktail drink je bij Limani. Vanaf het terras heb je aan de ene kant uitzicht op de levendige haven en aan de andere kant over dat ene schattige witte straatje dat in veel Kos-gidsen prijkt.

Houd je van een avondje stapplezier? ’s Avonds komt o.a. de straat Nafklirou tot leven. Je vindt hier diverse bars en uitgaansgelegenheden. In de zomer barst de drukte echt los, in het voor- en naseizoen is het er gezellig druk. Lees alles over het bruisende & culturele Kos-Stad in onze blog.

7. Je hebt een ruime keuze uit hotels

redenen Kos: hotelsOf je nu op zoekt bent naar een budgethotel of juist een plek waar je in alle luxe kunt genieten van een rustige zonvakantie, Kos biedt het. Of je nu nabij het uitgaansleven wilt verblijven of tal van kinderfaciliteiten bij de hand wilt hebben, óók dat biedt Kos. Tijd om een aantal van onze toppers op een rij te zetten:

  • Jongeren en stelletjes zijn aan het goede adres in Maritina Hotel, dat middenin het bruisende Kos-Stad ligt. Cultuur is hierdoor bij de hand én dat geldt ook voor het avond- en nachtleven dat we al eerder benoemden. Het hotel zelf biedt o.a. een dakterras met zwembad en zitzakken om in te chillen.
  • Labranda Marine Aquapark Resort is een topper onder gezinnen. Dit komt niet in de laatste plaats door de aanwezigheid van – en de naam zegt het eigenlijk al – een waterpark met glijbanen en golfslagbad. En voor de kleintjes zijn er (water)speeltoestellen. Je kunt daarnaast rekenen op diverse sportfaciliteiten, meerdere restaurants en een wellnesscentrum. Voor het gemak kan je ook nog eens o.b.v. all inclusive boeken.
  • Wil je het gemak van een appartementen én niet de hoofdprijs te betalen? Dan zit je goed bij Time to Smile Artemis. Dit complex ligt in Lambi en beschikt over o.a. een zwembad, een speeltuin en een gevarieerd aanbod aan eten en drinken. Ideaal als je een avondje niet zelf wilt koken!
  • Speelt budget voor jou geen rol en ga je juist graag voor luxe? Neem eens een kijkje bij TUI Blue Oceanis Beach. Doordat het hotel een adults only formule hanteert, geniet je in alle rust van jouw vakantie op Kos. Extra genieten is het wanneer je een kamer met eigen zwembad boekt of o.b.v. all inclusive verblijft.

Bekijk al onze vakanties naar Kos
Ben jij overtuigd van de vele pluspunten van Kos? Alvast een fijne vakantie gewenst!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *