waterparken in Europa

Waterpret gegarandeerd! Populaire waterparken in Europa

Waterratten opgelet! We zetten onze vijf favoriete waterparken in Europa op een rij. Houd jij van gigantische glijbanen, wilde golfslagbaden en vrije vallen? Dan zit je hier zonder meer goed!

1. Siam Park (Tenerife)

Op onze nummer één van de vijf leukste waterparken in Europa staat toch echt wel Siam Park. Dit waterpark op Tenerife heeft inmiddels diverse records en awards in de wacht weten te slepen. Zo ontvingen zij recentelijk nog een award voor de beste nieuwe atrractie van 2015, de Singha. In deze gigantische waterglijbaan ben je verzekerd van een spectaculaire rit met een bootje.

Daarnaast heeft het golfslagbad van Siam Park ’s werelds grootste kunstmatige golven. De golven kunnen maar liefst drie meter hoog worden! Het is dus helemaal niet nodig om ver te moeten reizen voor een beetje avontuur en spanning. Favoriet onder surfers!

Dit zijn slechts enkele redenen waarom Siam Park behoort tot een van onze favoriete waterparken in Europa. Tel daarbij op de heerlijke temperaturen, mooie hotels en Spaanse culinaire hoogstandjes; waarom zou je géén vakantie boeken naar Tenerife?

waterparken in Europa, Hovima Santa MariaEen van onze meest geboekte hotels van afgelopen jaar op Tenerife is Hovima Santa Maria. Dit hotel ligt op slechts 1,5 km afstand van Siam Park én ca. 400 m afstand van het strand.

2. Water World (Cyprus)

Cyprus barst van de culturele hoogstandjes, zoals het door UNESCO bekroonde Kato Paphos. Wat veel mensen niet weten is dat het eiland ook genoeg vermaak biedt voor het hele gezin. Nabij Ayia Napa, in het oosten van Cyprus, vind je bijvoorbeeld Water World.

Water World is geopend in 1996 en heeft sindsdien al meer dan 25 awards mogen ontvangen. Dit dankt het op de oude Griekse mythologie geïnspireerde park aan de meer dan twintig spannende attracties voor jong en oud. Top attracties zijn o.a. buikglijder Chariot Chase, de trechter Aeolos Whirlpool, de rivier Odyssey en het golfslagbad van Poseidon. Kleine kinderen kunnen spelen in Trojan Adventure, Atlantis Activity Pool en Pegasus Pool.

Kortom; een echt waterparadijs voor het hele gezin! De voldoende eet- en drinkmogelijkheden maken een dagje waterpark compleet.

Atlantica CallistoOp ca. 4 km afstand van Water World op Cyprus vind je het familievriendelijke Atlantica Callisto. Dit hotel heeft tal van faciliteiten voor jong en oud, waaronder diverse zwembaden, een wellnesscentrum, miniclub en speeltuin.

3. Slide & Splash-Parque Aquático (Algarve)

In het zuiden van Portugal, in de Algarve, ligt een waterpark dat volgens ons zeker tot de vijf leukste waterparken in Europa behoort. Slide & Splash-Parque Aquático, kortweg Slide & Splash, bestaat in 2016 al weer dertig jaar en in de loop der jaren zijn er tal van waterattracties gebouwd, waaronder een tornado en kamikaze. Door het toenemen van de waterattracties kwam er de behoefte aan meer horecagelegenheden en ook deze zijn in de loop der jaren bijgebouwd.

Terwijl kinderen genieten van de vele attracties kunnen ouders genieten van een verfrissend drankje en plaatsnemen op een van de ligbedden die te huur zijn in het park. Voor schaduw is ook gezorgd; parasols zijn eveneens te huur. Fijn voordeel: parkeren kan hier gratis.

waterparken in Europa, Aparthotel Vitor's VillageAparthotel Vitor’s Village in Ferragudo is beoordeeld met een 8,9, dat kan toch alleen maar goed zijn? Het hotel ligt op ca. 6 km van Slide & Splash en beschikt zelf over meerdere zwembaden, wat het waterpretgehalte nog meer verhoogd!

4. Etnaland (Sicilië)

Elk Zuid-Europese land herbergt wel een aantal bijzondere waterparken, zo ook Italië. Op het Italiaanse eiland, aan de voet van de majestueuze vulkaan Etna, vind je Etnaland, vernoemd naar diezelfde vulkaan. Etnaland is overigens niet alleen een waterpark vol geweldige, spannende glijbanen, er is ook een attractiedeel. Hiervoor dien je wel een apart ticket te kopen. Extra leuk: in de zomermaanden is het park ook ’s avonds geopend.

waterparken in Europa, Unahotels Naxos BeachOp nog geen uur rijden van Etnaland vind je het luxe Unahotels Naxos Beach. In dit ruim opgezette en zeer kindvriendelijke complex direct aan het strand viert zowel jong als oud een onvergetelijke vakantie met dank aan de vele faciliteiten.

5. PortAventura Salou (Spanje)

En we sluiten onze top 5 met nog een Spaanse topper. PortAventura Salou is het grootste Spaanse themapark en biedt onderdak aan een attractie- én waterpark. Het behoort al jaren tot de best bezochte en leukste waterparken in Europa. Nog elke paar jaar worden er in het park, dat bestaat uit zes thema’s, nieuwe attracties geopend. Zo werd er in mei 2013 een gedurfde vrije val-glijbaan voor waaghalzen geopend. In nog geen 6 seconden duik je ruim 30 meter naar beneden.

waterparken in Europa, PortAventura Hotel CaribePortAventura Hotel Caribe is het meest geboekt én het meest geliefd met een cijfer van een 8,2. Naast dat het vrijwel onderdeel is van het themapark, beschikt het hotel zelf over meerdere zwembaden, sport- en ontspanningsmogelijkheden.

Dit waren onze vijf favoriete waterparken in Europa, welke is jouw favoriet? 

Fotografie: StockPhotoAstur | >Shutterstock.com (foto PortAventura)

OVER DE AUTEUR

Anouk

Ik werk bij dé VakantieDiscounter als product specialist. Ik vind het heerlijk om te reizen en vervolgens mijn ervaringen te delen en (hopelijk) jullie te enthousiasmeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *