Vakantie India: State of Goa

Maak kennis met de parel van India: State of Goa

Indonesië, Thailand en Sri Lanka; verre bestemmingen die steeds meer in opkomst zijn. Maar wat dacht je van India? Nog maar weinig vakantiegangers weten hun weg te vinden naar het land. Tijd om daar eens verandering in te brengen. Want ja, ook een vakantie naar India is te boeken bij ons!

India in een vogelvlucht

India, gelegen in Zuid-Azië, is na China het meest bevolkte land ter wereld! Het is voor het grootste deel een schiereiland en herbergt voldoende culturele bezienswaardigheden, waarvan de bekendste toch wel de Taj Mahal is. Het gros van de vakantieganger verblijft in State of Goa, de parel van het oosten. Waarom? We nemen je graag mee!

State of Goa: de parel van het oosten

Het toeristische paradijs van India vind je in de staat Goa, gelegen aan de westkust van India. Deze regio wordt ook wel de parel van het oosten. Het staat vooral bekend om haar prachtige uitgestrekte stranden, heerlijke eten en de feestjes die tot diep in de nacht doorgaan. Typerend aan Goa is de mix tussen de oosterse en westerse cultuur. Geniet van traditionele Indiase gerechten, terwijl je uit kijkt over een katholieke kerk.

De stranden van Goa

Vakantie India, State of Goa: Agonda strandWelke stranden van Goa zijn de ideale plek voor jou? Ben je meer van de hippiesfeer in het noorden of ga je liever voor kleinschalige, relaxte vissersplaatsjes in het zuiden? Wij zetten hieronder onze vijf favoriete stranden van Goa op een rijtje.

  • Ben je op zoek naar rustig strand? Dan is Agonda dé plek voor jou. Het rustige vissersplaatje is de ideale plek als je volledig wilt relaxen, lekker en goedkoop wilt eten, een beetje wilt zwemmen en misschien een massage wilt nemen. Kom volledig tot rust!
  • Een van de drukste stranden van Zuid-Goa is Palolem. Dit strand wordt met het jaar populairder en is daardoor met name in de hoogseizoen maanden (met half december t/m half januari als piek) erg druk. Boek je buiten deze reisperiode om een vakantie naar India, dan is het al een stuk rustiger. Het strand wordt omgeven door dikke bossen van palmbomen, je vindt er leuke strandtentjes en voor de kust liggen stille eilandjes. Een paradijs!
  • Dicht bij Palolem vind je Patnem. Iets minder druk, maar je vindt er wel wel gezellige eettentjes en tientallen souvenirstalletjes.
  • Een van de grootste en drukste stranden van Goa is Candolim. Aan dit gezellige hippiestrand kun je dagelijks meedoen met yoga-, reiki- en meditatielessen. Maar er zijn ook voldoende mogelijkheden voor watersporten, waaronder jetskiën, parasailen, waterskiën en windsurfen.
  • Op een half uurtje rijden van Betalbatim vind je Cavelossim Beach. Dit strand heeft een mooie natuurlijke ligging, het is er niet te druk en niet te rustig en je kunt er dolfijnen spotten. In de badplaats zelf kun je een bezoek brengen aan de lokale bazaar.

Vakantie India, State of Goa: Dudhsagar watervalNatuurschoon in Goa

De stranden zijn een mooie natuurverschijnsel in Goa, maar dit deel van India biedt meer op het gebied van natuur. Aan de rivier Mandovi ligt een bijzondere waterval. De Dudhsagar waterval wordt ‘de oceaan van melk’ genoemd. Gekke benaming zou je denken, maar niet als je deze waterval hebt gezien.

De waterval heeft een melkachtige kleur en structuur en tijdens de moesson dendert dit met liters tegelijk en met met grote snelheden naar beneden. Ook het gebied eromheen is machtig mooi. Bewandel de populaire routes en laat het natuurgeweld op je af komen.

Indiaanse specerijen

Wie wel eens Indiaans heeft gegeten, heeft vast gemerkt dat de meeste gerechten heel veel kruiden bevatten. In Goa vind je een paar flinke specerijenplantages waar de meest uiteenlopende kruiden worden verbouwd, geteeld en verwerkt tot poeder. Leuk om een kijkje te nemen!

Historische gebouwen in Goa

state-of-goa-Basiliek-van-Bom-JesusBen jij dol op mooie gebouwen en is de Taj Mahal net iets te ver reizen voor je? Dan kun je ook in Goa zelf een aantal mooie gebouwen bewonderen.

In de voormalige hoofdstad Old Goa staat een prachtige en indrukwekkende basiliek. De Basiliek van Bom Jesus heeft een barokke uitstraling en is van de oudste kerken van Goa en India.

Een enorm tempelcomplex bevindt zich in het dorp van Kavalem, in de regio Ponda. De Shanta Durga Tempel, een traditioneel Hindoe bouwwerk, staat aan het begin van een bergketen en wordt omgeven

Wil je meer weten over de geschiedenis van de staat Goa? Bezoek het Goa State Museum. Dit museum heeft een indrukwekkende collectie van historische voorwerpen, schilderijen en andere kunstvoorwerpen.

Festivals in Goa

De mix van culturen en tradities hebben er voor gezorgd dat er in Goa uiteenlopende festivals gehouden worden. Op de eerste plaats staan de Hindoe feesten, maar ook muziekfeesten zoals het Jazz Music Festival zijn hier populair. Het Goa Carnaval is er ook eentje om niet over te slaan! En ook aan de kust vind je regelmatige house- en andere muziekfestivals. Pak je dansschoenen maar in, want ook in India houden ze van een feestje!

Zie jij zo’n vakantie in de parel van India wel zitten? Bekijk ons volledige voordelige aanbod en boek vandaag nog!

OVER DE AUTEUR

Anouk

Ik werk bij dé VakantieDiscounter als product specialist. Ik vind het heerlijk om te reizen en vervolgens mijn ervaringen te delen en (hopelijk) jullie te enthousiasmeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *