Onthaasten Waddeneilanden

Onthaasten op de Waddeneilanden

Eilandgevoel, ontstressen, onthaasten, lange strandwandelingen, zeelucht, lokale gerechten proberen… Welk Waddeneiland je ook kiest, je komt gegarandeerd uitgerust thuis. Je moet alleen nog even een keuze maken. Ga jij voor Texel, Vlieland, Terschelling of Ameland?

Nu de zomer haar intrede heeft gedaan, breekt wat ons betreft de tijd van weekendjes weg aan. Weekendjes weg die je het gevoel van een mini-vakantie geven. Als je naar de Waddeneilanden gaat, is dat vakantiegevoel binnen handbereik.

Het onthaasten begint al op het moment dat je de veerboot naar het eiland van je keuze opstapt. Je laat de drukte van alledag achter je en het enige dat je ziet is water. En het enige dat je hoort is de zee en de eventueel meevliegende zeemeeuwen, die hopen dat ze toeristen wat brood kunnen aftroggelen…

Texel, het meest veelzijdige Waddeneiland

Onthaasten waddeneilanden TexelTexel is niet alleen het grootste van de vijf Nederlandse Waddeneilanden, het is ook nog eens het meest gevarieerde eiland. Sowieso is het een walhalla voor natuurliefhebbers. Duinen, bos, polders, strand, en wad; je vindt het er allemaal. Wist je trouwens dat het grootste deel van het eiland uit is geroepen tot nationaal park? Je ontdekt de natuurpracht het best te voet of te fiets.

Kom jij voor de gezelligheid naar Texel, dan zit je goed in één van de zeven dorpjes. De Cocksdorp, De Koog, Oosterend, De Waal, Den Burg, Den Hoorn en Oudeschild bieden genoeg mogelijkheden. Wat dacht je van een terrasje pakken, snuffelen in kleine winkeltjes of wandelen langs de stranden?

De perfecte dag op Texel sluit je af met een vers lammetje van de grill, een lokale specialiteit. ’s Middags in de wei, ’s avonds op je bord. Wat je daar bij drinkt? Geen wijn, maar een echt Texels biertje.

Vlieland, het meest ongerepte Waddeneiland

Wie geen ‘last’ wil hebben van andere toeristen en het liefst zo weinig mogelijk mensen en zo veel mogelijk ruimte tegenkomt, is aan het goede adres op Vlieland. Op dit autovrije eiland ervaar je zeker weten het authentieke eilandgevoel. Een strand van 12 km lang, zonder ook maar een dorpje in de verte, met op de achtergrond de kabbelende zee: dat is Vlieland.

En Vlieland betekent ook maar één dorpje, Oost Vlieland. Bijzonder aan dit dorpje is dat het historische karakter door de jaren heen goed bewaard is gebleven en dat je er alles kunt leren over de geschiedenis van het eiland. Maar ook als je geen cultuurliefhebber bent, zal je hier genieten. Bijvoorbeeld van een terrasje bij goed weer. Een wijntje, de wind in je haren en de zilte zeelucht!

WestCord Hotel De WaddenVerblijf te midden van de gezellige terrasjes in de Dorpsstraat in Oost-Vlieland. WestCord Hotel De Wadden beschikt over 20 smaakvolle kamers, een à la carte visrestaurant en een bruin café. Zwemmen doe je in het zusterhotel!

Terschelling, het meest bruisende Waddeneiland

Met dank aan de gezellige restaurants, een breed aanbod aan cafés, strandpaviljoens waar je in de voorjaarszon kunt genieten van een wijntje, kwalitatief hoogstaande restaurants, sfeervolle winkelstraatjes en discotheken waar je tot in de kleine uurtjes door kunt gaan, staat Terschelling bekend als het meest levendige Waddeneiland.

Ook actievelingen zijn hier trouwens aan het goede adres. Het eiland biedt ontelbaar veel fietspaden voor de recreatieve fietser, maar ook vliegeren, (kite)surfen en strandzeilen behoren tot de mogelijkheden. Meer een wandelaar? Het eiland bestaat voor 80% uit natuur; genoeg ruimte voor een lange wandeling.


Hét symbool van Terschelling is de Brandaris, de 400 jaar oude vuurtoren (en daarmee de oudste van heel Nederland) die over de inwoners waakt. Maar de vuurtoren heeft meer functies dan waken over de bewoners, de vuurtoren doet dienst als trouwlocatie.

Ameland, Waddeneiland met de meeste geschiedenis

Onthaasten Waddeneilanden, AmelandWist je dat de inwoners van Ameland honderden jaren geleden leefden van walvisvaart? Hoewel dat anno 2016 allang niet meer zo is en men vooral leeft van toerisme, kun je nog veel van deze lange historie terugvinden op het eiland. Wandel bijvoorbeeld door de straatjes van Hollum, Ballum, Nes en Buren en bewonder de monumentale panden.

Het eiland is overigens niet alleen rijk aan geschiedenis, maar ook aan strand. Maar liefst 29 kilometer strand kent Ameland. Daarnaast biedt het 90 kilometer aan fietspaden, die je brengen langs alle uithoeken van het eiland. Wat dacht je van een bezoek aan de Oerdblinkert, de hoogste duin van het eiland?

WestCord Hotel Noordsee, Ameland (Waddeneilanden)Westcord Hotel Noordsee ligt in het pittoreske Nes. Het strand, gezellige winkeltjes en restaurants zijn binnen handbereik én je beschikt over een zwembad, diverse eet- en drinkgelegenheden in het hotel en een sauna. Ontspan!

Als het je niet lukt om op één van deze Waddeneilanden te onthaasten dan weten wij het ook niet meer. Waar zou jij dit voorjaar het liefst even uitwaaien?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *