Onderwatermuseum Lanzarote

Europa’s eerste onderwatermuseum geopend op Lanzarote

Lanzarote heeft er sinds deze maand weer een nieuwe toeristische attractie bij: het allereerste onderwatermuseum van Europa is geopend. Nog een reden – met name voor duikliefhebbers – om dit jaar nog een vakantie naar Lanzarote te boeken!

Museo Atlántico de Lanzarote

Playa Blanca, LanzaroteAfgelopen week werd het eerste echte onderwatermuseum van Europa voor de kust van Lanzarote geopend. Museo Atlántico de Lanzarote is 12 tot 14 meter diep en ligt op de bodem van de zee voor de kust van Playa Blanca.

De Britse kunstenaar Jason deCaires Taylor heeft (in maar liefst drie jaar tijd!) meer dan 300 beelden geplaatst in dit onderwatermuseum. De kunstenaar wilde met zijn werk mensen bewust maken van het milieu en sociale veranderingen. De beelden zijn van beton. Daar heeft de kunstenaar bewust voor gekozen, vanwege de levensduur onder water. De verwachte levensduur van de beelden wordt geschat op minstens 300 jaar.

De beelden vormen een kunstmatig rif dat het leven onder water moet bevorderen. Ze moeten de lokale bevolking verbeelden, maar ook de symbolen en momenten van deze tijd. Zo zijn er vluchtelingen afgebeeld, evenals mensen die aan het bellen zijn of een selfie maken. Maar je kunt ook ‘jezelf’ terug zien; er zijn mensen afgebeeld die met koffers op vakantie gaan.

Een unieke duikplaats in Playa Blanca

Het onderwatermuseum van Lanzarote is een leuke nieuwe attractie voor duikliefhebbers. Het is kunst om goed met je snorkel en/of duikfles om te kunnen gaan, want je hebt wel even nodig om de 300 beelden te bekijken die op een oppervlakte van 2.500 m² staan opgesteld.

Het bezoeken van het onderwatermuseum kost € 12,- p.p. voor duikers en € 8,- p.p. voor snorkelaars. Het museum is geopend van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur. Bezoekers mogen maximaal 1 uur onder water de beelden bekijken.

Verblijven nabij het onderwatermuseum

Onderwatermuseum Lanzarote: Bungalows Playa LimonesHet onderwatermuseum is gevestigd in het zuiden van Lanzarote, om precies te zijn in Playa Blanca. Dit is een geliefde vakantiebestemming onder toeristen dankzij het heerlijke klimaat en de vele toeristische bezienswaardigheden. We selecteerden drie mooie hotels in de omgeving van het museum voor je:

  • Bungalows Playa Limones is een kleinschalig en goed verzorgd bungalowcomplex. Het heeft een rustige ligging en is hierdoor geschikt voor een ontspannen strandvakantie onder de Spaanse zon. Daarnaast beschikt het complex over een zwembad en apart kinderbad, minigolfbaan, biljarttafel en een speeltuintje.
  • Een relaxte vakantie beleef je ook zonder twijfel in THB Tropical Island. Het complex beschikt over comfortabele appartementen in een fraai aangelegde tuin, heerlijke zwembaden en meerdere restaurants en bars. Verblijf o.b.v. all inclusive en je kunt onbeperkt buffetmaaltijden, snacks en lokale (alcoholische) dranken nuttigen.
  • Laat jezelf helemaal in de watten in het luxe Princesa Yaiza Suite Hotel Resort. Dit luxe hotelcomplex beschikt over een miniclub, wellnesscentrum, meerdere zwembaden, diverse restaurants en gratis WiFi in de openbare ruimtes. Een luxe gezinsvakantie onder de Spaanse zon!

Maak kennis met Europa’s eerste onderwatermuseum en boek vandaag nog je vakantie naar Lanzarote!

P.S. Heb je al een vakantie geboekt naar een andere badplaats of gaat jouw voorkeur hier naar uit? Vanaf diverse badplaatsen op het eiland worden excursies aangeboden naar de nieuwste topattractie!

Fotografie: Museo Atlántico Lanzarote (hoofdbeeld)

OVER DE AUTEUR

Anouk

Ik werk bij dé VakantieDiscounter als product specialist. Ik vind het heerlijk om te reizen en vervolgens mijn ervaringen te delen en (hopelijk) jullie te enthousiasmeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *