Bezienswaardigheden Florida

8 plaatsen in Florida om verliefd op te worden

De bijnaam The Sunny State zegt het eigenlijk al: in Florida schijnt de zon altijd vaak. Dat is de nummer 1 reden om te houden van de Amerikaanse staat. Maar er is meer: prachtige plekken om te bezoeken bijvoorbeeld. We zetten de mooiste plaatsen en bezienswaardigheden in Florida voor je op een rij.

Elk jaar wordt Florida door miljoenen bezoekers uit binnen- en buitenland bezocht. Verrassend is dat niet; de Amerikaanse staat, grenzend aan de Atlantische Oceaan en de Golf van Mexico, herbergt bijna 2.000 km aan kustlijn, prachtige nationale parken en bruisende steden als Miami. Tel daarbij het zonnige klimaat en de hagelwitte stranden op en je hebt het plaatje van een droomvakantie te pakken!

1. Overseas Highway

Bezienswaardigheden Florida: Floriday KeysHét beeld dat veel mensen voor zich zien als je Floriday Keys zegt? Ongetwijfeld de lange snelweg die de vele eilandjes van de Keys aan elkaar verbindt. Want snelweg mag dan een beetje saai klinken; in dit geval is dat zeker niet zo. Rijden over deze snelweg is een feestje!

Vanaf het vasteland bereik je al snel Key Largo, een van de bekendere eilanden. Gedurende een 2,5 uur durende tocht reis je van eilandje naar eilandje om uiteindelijk aan te komen op Key West, het grootste eiland.

De bekendste brug tussen de vele eilanden is de Seven Mile Bridge, welke Key Vaca en Little Duck Key verbindt. Deze brug is – zoals de naam al zegt – zeven mile (en dus bijna 11 km!) lang. Een plaatje dat door veel filmmakers werd gebruikt als decor. De brug schittert o.a. in Fast 2 Furious en License to Kill!

Bezienswaardigheden Florida, Florida KeysRijd niet aan één stuk door, maar stop zo nu en dan op de eilandjes. Bijv. op Isla Morada, waar je Robbie’s Marina vindt. Hier kun je enorme vissen (tarpons) voeren door kleinere visjes in het water te gooien. Ondertussen lopen er pelikanen om je heen in de hoop wat vis uit je emmertje te kunnen jatten.

2. Everglades Nationaal Park

Je ontkomt er bijna niet aan; als je een vakantie in Florida doorbrengt, moet je haast wel een bezoek brengen aan Everglades National Park. Zowel vanaf Miami als de eerste eilanden van de Florida Keys bereik je het immense moerasgebied Everglades in ca. een uurtje rijden.

De Everglades bestrijken een groot deel van het zuiden van Florida, Everglades Nationaal Park is daar slechts een deel van. Dit deel wordt beschermd én is tevens een van de highlights van Florida. Je hebt er de kans om middels een boottocht oog in oog te komen staan met krokodillen, alligators, slangen en andere grote reptielen.

Boek een trip met een airboat en roetsj op hoge snelheid door het moerasgebied, om vervolgens stil te liggen en krokodillen te spotten. Je boekt deze trip eenvoudig via onze partner Get Your Guide.

3. Klooster van St. Bernard de Clairvaux (Miami)

Bezienswaardigheden Floria: Klooster MiamiCultuur & Miami worden niet vaak in één adem genoemd en toch kan dit prima samengaan. Dat bewijst het Spaanse klooster St. Bernard de Clairvaux, welke is opgedragen aan de gelijknamige heilige.

Achter het gebouw gaat een bijzonder verhaal schuil: ooit stond dit klooster – dat gebouwd werd tussen 1133 en 1141 –in de Spaanse provincie Segovia. Een Amerikaanse dagbladmagnaat (Willem Randolph Heart) kocht het aan het begin van de 20e eeuw op en liet het letterlijk steen voor steen naar de andere kant van de oceaan verschepen.

De kostbare stenen werden stuk voor stuk genummerd om vervolgens zorgvuldig te worden verpakt in kratten met stro. Maar liefst 11.000 kratten werden verscheept, om vervolgens i.v.m. de uitbraak van mond- en klauwzeer in quarantaine te worden geplaatst. Het stro werd om dezelfde reden verbrand. Helaas ging daarbij een deel van de documentatie verloren.

De stenen bleven bijna 30 jaar lang liggen; Heart had financiële problemen en kon de wederopbouw niet betalen. De stenen werden opgekocht door een andere zakenman, deze startte wel direct met de herbouw. Door de verloren documentatie zijn er helaas wel wat kratten met stenen ongebruikt. Men wist niet waar deze hoorden… Dit doet echter niet af aan de schoonheid van het klooster!

4. Dry Tortugas Nationaal Park

Bezienswaardigheden Florida: Dry Tortugas National ParkVan alle nationale parken in de Verenigde Staten is Dry Tortugas een beetje een buitenbeentje. Het is niet alleen het kleinste en minst bezochte park, maar ook het moeilijkst bereikbaar. Je dient een boottrip of een vlucht met een watervliegtuigje te maken om het park te bewonderen.

Dry Tortugas Nationaal Park bestaat uit zeven kleine eilanden. Waar je op het ene eiland een fantastisch fort vindt, is het andere eiland weer een walhalla voor vogelspotters. En de wateren rondom de eilanden nodigen uit tot een middagje snorkelen.

Om de reistijd naar het park te minimaliseren, raden we je aan om – als dit jouw hoogtepunt van de vakantie in Florida wordt – te verblijven in Key West, het laatste eilandje van de reeks eilanden van de Florida Keys. Vanaf hier is de afstand ca. 115 km. Er worden ter plaatse diverse tours aangeboden.

Bezienswaardigheden Florida: Dry Tortugas Nationaal Park, La Concha Hotel & SpaLa Concha Hotel & Spa was in 1926 het allereerste hoogbouwhotel op Key West. Het heeft haar authentieke sfeer sinds die tijd altijd weten te behouden, maar is wel meegegaan met de tijd. Je kunt rekenen op een riant zwembad en gratis WiFi.

5. Clearwater

Er zijn weinig plekken waar je met manatees (zeekoeien) kunt zwemmen in het wild, maar in Florida kan het op diverse plaatsen. Eén daarvan is Clearwater, op ca. 2 uur reizen vanaf Orlando.

Je moet mazzel hebben dat het water helder is, en dat had ik helaas niet. Maar… in september – toen ik er was – waren er wel allemaal jonge zeekoetjes. Die maken echt een überschattig geluid als ze bij hun moeder drinken. Een geweldige ervaring!

6. Salvador Dalí Museum, St. Petersburg

Een dagje cultuur snuiven kan niet alleen in het eerdergenoemde klooster, maar ook in de plaats St. Petersburg, dat op ca. 2 uur rijden van Orlando ligt. Hier vind je namelijk het hypermoderne Salvador Dalí Museum.

Het museum – gevestigd in een prachtig gebouw uit 2011, ontworpen door architect Yann Weymouth – staat geheel in het teken van de Catalaanse schilder. Je vindt er meer dan 2.000 voorwerpen uit een privécollectie van een fervent kunstverzamelaars-stel. Onder deze voorwerpen zijn maar liefst 96 olieverfschilderijen.

7. Ocean Drive, Miami Beach

Bezienswaardigheden Florida: Ocean DriveNew York spant de kroon als het gaat om Amerikaanse steden en ook San Francisco, Los Angeles en Las Vegas zijn behoorlijk populair. Miami is soms nog een klein beetje een underdog en dat is zo jammer. De stad heeft namelijk onwijs veel leuke plekken en er heerst een relaxte vibe.

Als we dan één plek moeten noemen in Miami waar je zonder meer verliefd op wordt bij een eerste bezoek… Ocean Drive! Deze bekende boulevard in South Beach is een verzameling van levendige terrassen, art deco hotels en fraaie auto’s. The place to be!

Bezienswaardigheden Florida: Ocean Drive, Penguin HotelVerblijven aan Ocean Drive? Penguin Hotel is een kleinschalig hotel, direct aan de boulevard. Vanaf het terras kan je dure auto’s spotten met een huisgemaakte cocktail in je hand!

8. Christ of the Abyss, Key Largo

We reizen nog even terug naar de Floriday Keys. Als duikliefhebber vind je hier namelijk wel een heel bijzondere spot. Zo’n 25 meter onder water vind je hier – al sinds 1956, toen het beeld er doelbewust werd neergezet – namelijk een bronzen beeldhouwwerk van Jezus. Klein is deze allerminst; hij is maar liefst 2,5 meter hoog en 2.000 kilo zwaar. Wow!

Om dit beeld te bewonderen, dien je af te reizen naar het John Pennekamp Coral Reef State Park op het eiland Key Largo. Naast het beeld spot je hier onder water ook nog eens grote mantaroggen en stekelroggen.

Het beeld maakt onderdeel uit van een serie van drie beelden, gemaakt door de Italiaanse beeldhouwer Guido Galletti. Een van de andere beelden ligt in de Middellandse Zee, voor de kust van het Italiaanse Genua.

Heb jij zin gekregen om al deze mooie plaatsen en bezienswaardigheden in Florida te bezoeken? We hebben toffe hotels voor je in de aanbieding!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

1 thoughts on “8 plaatsen in Florida om verliefd op te worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *