Mooiste Europse stranden: Zlatni Rat

5x de mooiste Europese stranden

Nog even een paar dagen weg voor de zomervakantie ten einde loopt? Wat dacht je van een heerlijke zonvakantie aan het strand. En dan niet zomaar een strand, maar een mooi, onontdekt Europees strand waar het niet stikt van het massatoerisme. Even ontsnappen aan alle drukte en helemaal tot rust komen doe je zonder twijfel op onderstaande stranden.

1. Zlatni Rat (Kroatië)

Dit strand in Kroatië behoort niet alleen tot de mooiste Europese stranden, maar is ook al meerdere keren uitgeroepen tot mooiste strand van de wereld! De mooie kust en het witte kiezelstrand vormen een prachtig geheel. Het strand, dat ook wel de Gouden Hoorn wordt genoemd, verandert onder invloed van de zee en wind steeds een beetje van vorm.

Het fijne aan een dagje strand aan Zlatni Rat is dat het altijd aan één kant van het strand windstil is. Daarnaast biedt het strand naast de mogelijkheid tot relaxen ook veel mogelijkheden voor liefhebbers van watersporten.

2. Myrtos Beach (Griekenland)

Mooiste Europese stranden: Myrtos BeachZie je in een tijdschrift een beeld van een strand op Kefalonia, dan kun je er donder op zeggen dat dit Myrtos Beach is. Stuur een foto naar je familie of vrienden als je hier bent en ze zullen zonder twijfel jaloers zijn. Myrtos Beach bevat namelijk alle ingrediënten van het perfecte strand: een mooie baai met helderblauw zeewater en hagelwit zand.

Zorg dat je een beetje op tijd vertrekt wanneer je hier naar het strand wil gaan. ’s Ochtends is er nog voldoende parkeergelegenheid en staat de zon nog niet zo hoog aan de hemel, waardoor je minder snel zult verbranden.

3. Skagen (Denemarken)

Een zonvakantie is niet iets wat je meteen associeert met Denemarken. Toch vind je in het Scandinavische land tal van mooie stranden, die ook nog eens een stuk rustiger zijn dan de stranden op veel Europese zonbestemmingen.

Skagen, een vissersdorpje in het noorden van het land, heeft meerdere duinen en zandstranden waar je je als toerist goed kunt vermaken. Extra bijzonder is het uiteinde van de landtong van Skagen, waar de Noordzee en Oostzee bij elkaar komen. Je mag hier weliswaar niet zwemmen, maar je kunt er wel genieten van een prachtige uitzicht. Ben je met kinderen op vakantie, dan is Damstederne Strand een aanrader. Het ondiepe en schone water met rustige golven leent zich ideaal voor kinderen die waterplezier willen maken.

4. Praia Dona Ana (Portugal)

Mooiste Europese stranden: Praia Dona AnaPortugal is een heerlijk vakantieland en met name de zuidelijke streek de Algarve is populair onder Nederlandse vakantieganger. Naast een leuke dag cultuur snuiven en bezienswaardigheden spotten kun je ook plaatsnemen op het strand van Lagos. Kijk je ogen uit naar de adembenemend mooie kust en de goudgeel gekleurde rotsen terwijl je met je voeten in het warme zand of in de helderblauwe zee gaat. Je vindt er overigens ook schattige baaien waar je tot laat in de avond zult genieten. Een mooie zonsondergang bekijken is aan de Praia Dona Ana zo gepiept. Of maak je liever een boottocht of snorkelexcursie om meer van Portugal en haar onderwaterwereld te ontdekken?

5. Cap Ferret (Frankrijk)

Frankrijk is een populair vakantieland voor zonvakanties, toch zijn nog niet alle stranden van het land al ontdekt door toeristen. Zo is Cap Ferret, een kaap op het schiereiland in Aquitanië, nog vrij onontdekt. Het strand is geliefd door het fraaie zand en de mooie vuurtoren die je er aantreft. Je kunt er doen waar je zin in hebt: ontspannen een boek lezen op je handdoek, een duik nemen in de zee of zelfs een bootje huren of een excursie maken. Zo heb je gegarandeerd een leuke dag (of meer) met het hele gezin!

Dit rijtje bewijst maar weer eens dat niet alle mooie stranden in Europa druk hoeven te zijn. Wat is volgens jou één van de mooiste Europese stranden?

OVER DE AUTEUR

Donna

Als online content writer bij dé VakantieDiscounter droom ik elke dag weg bij de mooiste plekjes. Van lange zonvakanties tot aan indrukwekkende stedentrips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *