Mooiste badplaatsen Bali

Where to stay? De mooiste badplaatsen op Bali

Tussen de Balinese Zee en de Indische Oceaan ligt een eiland voor een prachtige vakantie, Bali! Dit Indonesische eiland heeft alles in huis voor een ontspannen zonvakantie. Maar in welk van de mooie badplaatsen op Bali is het nu het best vertoeven? We zetten de opties voor je op een rij!

Kuta

Mooiste badplaatsen Bali: KutaVeelzijdig, dat is Kuta zeker. Het van oorsprong kleine vissersdorpje in het zuidwesten van Bali beschikt over zon, zee, strand én een bruisend nachtleven.

Als er aan één ding geen gebrek is, dan is het aan strand. Kuta beschikt over lange en brede zandstranden waar je meer kunt doen dan enkel zonnen. Ga voor een goedkope massage op het strand, bestel een cocktail in een van de strandbars of trotseer de golfen tijdens een middagje (kite)surfen.

’s Avonds je geniet van een adembenemende zonsondergang tijdens een diner in een van de vele lokale restaurants. En dan is de dag nog lang niet over, want de nachtclubs nodigen je uit het maximale uit jouw dagen in Kuta te halen.

Mooiste badplaatsen Bali: Kuta, The Anvaya Beach Resort BaliThe Anvaya Beach Resort Bali nodigt uit tot de ultieme relaxvakantie! Je hebt de beschikking over o.a. een zwembad, wellnesscentrum en restaurant, het strand ligt voor de deur en in de omgeving vind je diverse bezienswaardigheden.

Sanur

Mooiste badplaatsen Bali: SanurWelkom in een van de paradijselijke badplaatsen die Bali herbergt! Sanur, eveneens in het zuiden van Bali, wordt gekenmerkt door een prachtig strand, gezellige eettentjes en een gastvrije bevolking. Door deze combinatie kan het niet anders dan een geslaagde vakantie worden.

Sanur herbergt kilometerslange zandstranden met wuivende palbomen. Instant happiness! De stranden lenen zich voor een dagje relaxen, maar er is meer mogelijk. Smul van de lokale keuken in een van de vele eettentjes nadat je hebt gezien hoe de vissers hun verse vangst binnenhalen. Of ontdek met een snorkel op je hoofd de adembenemende onderwaterwereld. Er ligt een prachtig rif voor de kust!

Ook nog wat cultuur snuiven? Woon een dansvoorstelling bij in Sanur, breng een bezoek aan het kunstmuseum of bewonder de Pura Sakenan, een heilige tempel op een nabijgelegen eiland. Of reis af naar het binnenland en bezoek Ubud, het culturele en spirituele hart van Bali.

Mooiste badplaatsen Bali: Sanur, Artotel SanurArtotel Sanur is een plaatje! Het hotel beschikt over een dakterras met zwembad én geweldig uitzicht over de omgeving. Met dank aan het wellnesscentrum kun je je he-le-maal in de watten laten leggen!

Nusa Dua

Mooiste badplaatsen Bali: Nusa DuaKijkend naar alle badplaatsen op Bali is er eentje die er uitspringt als het aankomt op luxe; Nusa Dua! De relatief jonge badplaats, die in de jaren 70 als het ware uit de grond werd gestampt, biedt een breed aanbod aan luxe vier- en vijfsterren hotels aan het langgerekte zandstrand. En dan vind je er ook nog eens hippe beachbars en exclusieve restaurants.

Laten we voor de juiste beeldvorming even een dag in Nusa Dua omschrijven. Na jouw uitgebreide ontbijt taai je af naar het strand. Vanuit een hangmat geniet je van de Balinese zon en voor afkoeling neem je een duik in de helderblauwe zee. Als je terugkomt, heeft een van de beachboys al een drankje voor je ingeschonken… Wat een leven!

Ga je graag voor een wat actievere vakantie? Aan het strand worden talloze watersporten aangeboden, waaronder jetskiën, waterskiën, wakeboarden en flyboarden. Ook kun je schildpadden spotten tijdens een snorkel- of duiktripje. En uitstapjes? Bezoek de tempel Puja Mandala, neem een kijkje bij het natuurfenomeen Water Blow Nusa Dua of ga winkelen bij Bali Collection.

Mooiste badplaatsen Bali: Nusa Dua, Nusa Dua Beach Hotel & Spa Nusa Dua Beach Hotel & Spa is populair onder onze vakantiegangers door haar ligging aan het strand, de ruime kamers en de vele faciliteiten. Je hebt o.a. de beschikking over meerdere zwembaden, diverse restaurants en talloze sportmogelijkheden.

Nog meer badplaatsen op Bali

  • Seminyak biedt net als de andere zuidelijk gelegen badplaatsen een hoge dosis aan zon, zee en strand. Het is daarnaast the place to be om te genieten van prachtige zonsondergangen. Dit kan vanuit een van de vele beachbars met zitzakken in het zand. Geen slechte plek om te genieten van een cocktail of lokale specialiteit.
  • De beste surfbreaks van Bali? Volgens kenners vind je die in surfersparadijs Uluwatu. En zoals het een echt surfersparadijs betaamt, heerst hier een relaxte sfeer. De sleur en beslommeringen van thuis zijn opeens wel héél ver weg. Overnachten kan in Jimbaran, wat feitelijk één geheel vormt met Uluwatu.
  • We spelen een beetje vals, want Ubud is eigenlijk helemaal geen badplaats. Door de ligging in het midden van Bali vind je er geen strand. Toch is de plaats zo populair en onderscheidend dat we hem tóch even noemen. Het is het culturele hart van Bali en het wordt omgeven door prachtige rijstvelden. Dat is óók op-en-top Bali!

Kiezen maar; in welk van deze mooiste badplaatsen op Bali zou jij graag vakantie willen vieren?

Fotografie: Netfalls Remy Musser | Shutterstock.com

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *