Uluwatu Bali

Uluwatu, een onbekend surfersparadijs op Bali

De beste surfbreaks van Bali? Volgens kenners vind je die in surfersparadijs Uluwatu. En dat is niet de enige reden om naar het zuiden van het Indonesische eiland af te reizen. Dit doe je voornamelijk voor de relaxte vibe.

Uluwatu in het kort

Je vindt Uluwatu bijna in het uiterste zuidpuntje van Bali. De afstand tot de grotere broers Kuta en Nusa Dua is slechts 20 kilometer,

Strandhangen in Uluwatu

Strand UIuwatu, BaliHet bekendste strand in Uluwatu en omgeving is Padang Padang Beach. Niet alleen werd de slotscène van Eat Pray Love hier opgenomen, ook wordt hier om de Rip Curl Cup gestreden. Dat is de grootste surfcompetitie van Indonesië. Het is geen groot strand en het is er vaak druk, maar my-oh-my, het is wel prachtig!

Andere stranden die de moeite waard zijn?

  • Nyang Nyang Beach. Dit hagelwitte strand is vaker uitgestorven dan dat je er mensen vindt. Hoe dit komt? Het is een flinke afdaling. Is dat je teveel van het goede? Vanaf de berg heb je een prachtig uitzicht over het strand en de zee.
  • Dreamland Beach. De golven zijn een ware uitdaging voor zwemmers en (gevorderde) surfers. Vanaf het hagelwitte strand is dat een geweldig schouwspel.
  • Pandawa Beach. Westerse toeristen komen hier relatief weinig, wel zie je hier de inwoners van het dorp en Indonesische toeristen. Op dit strand raak je zomaar in gesprek met een local!
  • Bingin Beach. Voor de lekkerste verse vis en schaaldieren ga je ’s avonds naar dit strand. Het strand wordt dan praktisch in zijn geheel omgebouwd tot restaurant. Tel daar een prachtige zonsondergang en koud biertje bij op… Picture perfect!

En cultuur dan?

Tempel in Uluwatu, BaliLaten we wel wezen: als je echt cultuur wilt snuiven, kan je beter iets noordelijker afreizen. Maar…. er is wel een tempel te vinden in Uluwatu, de Pura Luhur Uluwatu tempel.

Alleen al de ligging is geweldig; aan de rand van een metershoge klif. Voor de Balinezen is het niet zomaar een tempel. Het is een van de negen Kayangan Jagat Tempels die het eiland moeten beschermen.

De tempel is enkel toegankelijk voor Balinezen die willen bidden, als toerist heb je geen toegang. Maar er zijn wél andere redenen om de tempel te bezoeken. Het geweldige uitzicht bij zonsondergang bijvoorbeeld. En elke dag treden hier rond etenstijd Balinese dansers op. Voor een klein bedrag kun jij een Kecak-dans bijwonen.

Rond de tempel leven apen. Ze hebben het maar al te graag voorzien op jouw spullen, in het bijzonder zonnebrillen. Maar ook met eten in je hand ben je niet veilig. En let op je mobiele telefoon.

De beste adresjes in Uluwatu

  • Jouw zondag in Zuid-Bali spendeer je het beste in Uluwatu. Dan is er de Sunday Session in Single Fin. Deze bar, gelegen op een klif bij Blue Point Beach en met een geweldig balkon, is dan het thuis van goede dj’s en dito eten & drinken. Het feest gaat tot 01.00 uur door. En nee, eerder wil je ook niet naar huis!
  • Nalu Bowls, dat onderdeel is van Single Fan, is ook dé plek om te ontbijten met een smoothie bowl. Kies jouw eigen favoriete toppings!
  • Voor een van de mooiste zonsondergangen van heel Bali ga je naar The Rock Bar. Zorg dat je er al aan het einde van de middag (rond een uur of vier) bent, anders heb je grote kans dat je lang in de rij moet staan. Naast cocktails bieden ze er ook goede maaltijden.
  • Tijd om tijdens jouw vakantie een vitamineshot te nemen? Bij Bukit Café kun je terecht voor gezonde bowls. Daarnaast serveren ze er goddelijke pannenkoeken voor het ontbijt en heb je bij de lunch de keuze uit frisse salades. Een burgertje? Ook die vind je gewoon op de kaart.
  • Voor luxepaarden is Dugong the place to be in Uluwatu. Bij dit mooie restaurant bestel je een hapje en drankje, waarna je een duik neemt in het geweldige infinity zwembad.

Wij weten wel waar jij gaat slapen!

Hotel Uluwatu, BaliBen jij nu al – door enkel het lezen van deze blog – een beetje verliefd geworden op Uluwatu? Ga dan zeker niet in Nusa Dua of Kuta overnachten, maar verblijf in de buurt. In Radisson Blu Bali Uluwatu bijvoorbeeld!

Vanuit dit in 2018 geopende en zeer luxueuze hotel kijk je uit over de Indische Oceaan. Je kunt er daarnaast rekenen op meerdere restaurants, diverse bars voor tropische cocktails, een riant zwembad en een fitness- en wellnesscentrum.

Met dank aan de gratis shuttleservice sta je daarbij in no time op Padang Padang Beach, dat op ca. 1 km van het hotel ligt. Aan de andere kant van het hotel vind je Bingin Beach.

We wensen je een fijne tijd in Uluwatu. Relax!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *