Dagjes uit & excursies vanuit Las Vegas: Hoover Dam

On the road! De leukste excursies vanuit Las Vegas

Las Vegas is geweldig. Las Vegas is overrompelend. Las Vegas is energiek. Maar Las Vegas is ook relatief klein. Als je 5 of 6 dagen die kant op gaat, heb je dus ook nog tijd om de omgeving te ontdekken. En hiervoor zetten we graag de tofste excursies voor je op een rij.

Las Vegas in het kort

Als je de officiële oppervlakte van Las Vegas opzoekt, kom je uit op ruim 350 km². Dat is ruim 2x zo groot als Texel. En we horen je denken, “Hoezo dan relatief klein?”. Dat komt doordat van die 350 km² maar een klein deel interessant is voor jou als vakantieganger.

Dit deel is de bekende Strip. Alles in Las Vegas vindt plaats aan en in rondom deze 7 km lange boulevard vol themahotels, casino’s, theater en andere vormen van evenement. Alles aan Las Vegas wat buiten dit gebied valt, is feitelijk niet interessant.

De tijd die je jezelf bespaart door dat deel links te laten liggen, kun je gebruiken om de omgeving van de Amerikaanse gokstad te ontdekken. Want ondanks dat het middenin het woestijnlandschap van de Nevada ligt, zijn er wel genoeg opties voor dagjes uit en excursies rondom Las Vegas.

Seven Magic Mountains

Dagjes uit & excursies vanuit Las VegasWie gaat voor het meest Instagrammable plaatje moet niet in Las Vegas zelf, maar net daarbuiten zijn. Op ruim een half uurtje van de Strip vind je de Seven Magic Mountains. Als je naar de naam kijkt, zou je denken dat dit een natuurpark is. Niets is minder waar…

Seven Magic Mountains is een kunstwerk van de Zwitserse kunstenaar Ugo Rondinone. Hij bouwde zeven torens van rotsblokken uit de omgeving en schilderde deze in felle keuren.

Het zou er staan voor een tijdelijke expositie, maar door de enorme populariteit is het nog steeds niet weggehaald.

Hoover Dam

In 1930 werd gestart met de bouw van de Hoover Dam, die er voor moest zorgen dat het smeltwater uit de Rocky Mountains gecontroleerd verwerkt kon worden. De bouw duurde zes jaar en eiste flink wat levens. Werknemers moesten werken in tunnels waar de temperaturen veel te hoog waren voor dergelijke inspanningen. Ook de leefomstandigheden van de arbeiders en hun gezinnen waren allesbehalve goed.

Dit zwarte randje weten maar weinig mensen. De Hoover Dam is nu simpelweg één van de meest bezochte attracties van dit deel van de Verenigde Staten. Dit komt met name door de speciale boogbrug. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de Hoover Dam en omgeving.

De Hoover Dam is ook wel gekend onder de naam Boulder Dam. Boulder verwijst hierin naar de 12 km verderop gelegen plaats Boulder City.

Ontdek de Grand Canyon

Dagjes uit & excursies vanuit Las Vegas: Grand CanyonTen westen van Las Vegas ligt de grens tussen de Amerikaanse staten Nevada (waar Las Vegas zich bevindt) en Arizona. Arizona heeft één immense highlight, de Grand Canyon. En hoewel het zich echt niet om de hoek bevindt, is het wel een echte must-see.

Waarom? De Grand Canyon beschikt over prachtige bergformaties en diepe kloven die zijn ontstaan door miljoenen jaren erosie door regen en wind. En dat over een lengte van ruim 400 km en een breedte van 29 km. Niet te doen – zeker niet als je er de reistijd bij optelt – om allemaal tijdens een dagtrip te ontdekken.

Maar als je één van deze excursies vanuit Las Vegas boekt, krijg je wel een glimp mee van het park en kan je toch een goed beeld vormen.

  • Reserveer een lange dag als je deze bustour boekt. In 10 uur tijd bezoek je niet alleen de Grand Canyon, maar ook de Hoover Dam en de Seven Magic Mountains. In de Grand Canyon zelf heb je als extra optie de mogelijkheid om over de skywalk te lopen. Deze glazen brug, die uitsteekt over de Canyon, is overigens geen aanrader voor mensen met hoogtevrees.
  • Spectaculair én een kortere reistijd; dat zijn de voordelen van een helikoptertour de Grand Canyon in. Je stapt op in een terminal in Las Vegas en stapt uit middenin een van de kloven. Hier staat een glas champagne en wat lekkers op je te wachten. Na een half uur in de kloof vlieg je terug en word je – net als op de heenweg – overrompeld door het geweldige landschap.
Grand Canyon op zijn mooist? Dat is tijdens zonsondergang. En daarvoor is deze tour een aanrader.

Zelf natuurparken ontdekken per huurauto?

Als jij het vooral geweldig vindt om de omgeving per huurauto te ontdekken, hebben we nog wat suggesties voor je qua natuurparken.

Het bekendste nationale park om vanuit Las Vegas te bezoeken, is de Grand Canyon. Veel mensen zien daardoor een ander pareltje over het hoofd. Op ca. een uur rijden vind je namelijk Valley of Fire State Park. Dat fire komt niet zomaar ergens vandaan; het park staat bekend om roodkleurige rotsformaties.

Kleurrijke rotsformaties (én geweldige woestijnlandschappen) vind je ook in Red Rock Canyon Nationaal Conservation Area. Dit park ligt op nog geen half uur rijden en biedt een scenic route van 21 km. Deze brengt je o.a. langs de prachtige uitzichtpunten Turtlehead Peak en Calico Hills.

Dagjes uit voor sportieve vakantiegangers

Dagjes uit & excursies vanuit Las Vegas: paardrijdenGa jij graag voor een iets grotere uitdaging dan wandelen in de nationale parken? Dan hebben we nog een paar opties in de omgeving van Las Vegas voor je.

Wist je dat het bijvoorbeeld mogelijk is om te kajakken in de Black Canyon? Je verplaatst je over een afstand van 7 km en komt onderweg langs prachtige natuur, waar de gids je alles over kan vertellen. Onderweg stop je bij een paar mooie uitzichtpunten.

Een echte cowboy voel je je tijdens deze paardrijdtocht. Tijdens zonsondergang ontdek je het westelijke deel van de woestijn van Nevada. Je sluit – op zijn Amerikaans – af met een barbecue in het kamp. Het dessert? American applepie.

Welke van deze dagtrips & excursies vanuit Las Vegas staan bovenaan jouw wensenlijstje?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *