Leukste badplaatsen Mexico

Where to stay? De leukste badplaatsen in Mexico

Azuurblauw water, hagelwitte stranden en ge-wel-di-ge hotels. Voor welk van de badplaatsen in Mexico je ook kiest, dit is gegarandeerd. Toch lichten we graag onze favorieten toe. Zo kan jij eenvoudig een keuze maken voor jouw volgende vakantie!

De leukste badplaatsen van Mexico, en ook meteen de meest toegankelijke, vind je in de regio Quintana Roo. Het is een van de 31 staten van Mexico en bevindt zich in zijn geheel op het schiereiland Yucátan. Het heeft een oppervlakte van ruim 50.000 km². Aan jou om – op deze oppervlakte – de plek te kiezen waar je het liefst verblijft. Wij helpen je op weg!

Playa del Carmen

Leukste badplaatsen Mexico: Playa del CarmenHet is de veelzijdigheid die ervoor heeft gezorgd dat Playa del Carmen tot een van de meest populaire en leukste badplaatsen van Mexico is uitgegroeid. De parelwitte stranden nodigen uit tot een vakantie vol zon. Maar dat is zeker niet het enige dat je kunt doen tijdens een vakantie in dit pareltje…

Hoewel strand en zon – je kunt er rekenen op zo’n 10 zonuren per dag – zonder twijfel de hoofdingrediënten van jouw vakantie zijn, zou het zonde zijn om alleen maar aan het strand te liggen. Zeker als je weet dat je voor de kust een van de grootste riffen ter wereld vindt, het Maya-rif. Zet die snorkel maar op of regel een duiktripje!

Ben jij meer het type dat naar Mexico afreist voor cultuur? Het is vanuit Playa del Carmen mogelijk om Chichén Itzá te bezoeken. Voor wie nog niet bekend is met dit wereldwonder; met ruim 1,2 miljoen bezoekers per jaar is dit een van de belangrijkste Maya-steden ter wereld. En het is niet voor niets verkozen tot een van de nieuwe wereldwonderen!

Playa del Carmen is daarnaast dé plek om te flaneren over de Mexicaanse equivalent van Fifth Avenue, Quinta Avenida. Deze lange straat wordt gekenmerkt door winkels en uitgaansgelegenheden.

Leukste badplaatsen Mexico: Playa del Carmen, Ocean Riviera ParadiseIn Ocean Riviera Paradise voelt iedereen zich de koning te rijk. Dit komt niet alleen door de ligging aan het strand en de optie om o.b.v. all inclusive te verblijven. Ook de zwembaden, kinderfaciliteiten en wellnessmogelijkheden dragen hieraan bij.

Cancún

Leukste badplaatsen Mexico: CancúnJe kunt Cancún gerust de Midden-Amerikaanse variant van Ibiza noemen. De Mexicaanse badplaats heeft een enorme feestreputatie. En niet zonder reden! Je vindt er een breed aanbod aan restaurants, bars en nachtclubs. Lichtshows en spectaculaire optredens zijn hier aan de orde van de dag. Maar dat is niet de enige kant die Cancún kent.

Een andere reden dat het één van de populairste badplaatsen in Mexico is, is een overdosis aan strand. Je vindt er maar liefst 20 km aan strand, dat voor een groot deel in stukjes is gedeeld. Al deze stukjes horen weer bij de hotels die je aan de rand vindt. Grote kans dus dat jij een privéstrand tot jouw beschikking hebt als je hier vakantie viert.

Het strand wordt omsloten door helderblauw water, precies wat je verwacht als je een vakantie in het Caribisch gebied viert. Dit water nodigt uit voor een snorkel- of duiktripje, want voor de kust liggen enkele koraalriffen. Is alleen koraal niet voldoende? Breng een bezoek aan Xel-Ha, een natuurlijk aquarium waar je o.a. kan zwemmen met dolfijnen en zeekoeien. Je vindt dit park ten zuiden van Cancún.

Andere pluspunten van Cancún? Op slechts 20 minuten varen ligt het voormalige visserseilandje Isla Mujeres. Doe een stap terug in de tijd en word verliefd op het straatbeeld dat vooral wordt getypeerd door Caribische huisjes. Je kunt daarnaast prima cultuur snuiven tijdens een vakantie in de Mexicaanse badplaats. In de buurt zijn enkele archeologische vindplaatsen én je kunt een uitstapje maken naar Tulum.

Leukste badplaatsen Mexico: Cancún, Riu Cancun De topper uit ons aanbod naar Cancún? Riu Cancun! Je kunt o.a. rekenen op de service die je van RUI gewend bent, een fijn zandstrand voor de deur, een 24-uurs all inclusive formule en geweldige wellnessfaciliteiten.

Isla Holbox

Leukste badplaatsen Mexico: Isla HolboxWaar Playa del Carmen en Cancún onder de gemiddelde reiziger het meest bekend zijn, geldt dit niet voor Isla Holbox. Tijd voor een gedegen introductie van dit pareltje!

Het tropische eiland – dat feitelijk enkel bestaat uit het vissersdorpje Holbox – is een tropisch eiland voor de noordkust van Yucatán. Of eigenlijk eilandje. Het is slechts 30 km lang en maar 500 tot 2.000 meter breed.

Isla Holbox is dé badplaats in Mexico als je op zoek bent naar een laidback sfeer. Hier gaat het leven er een stuk rustiger aan toe dan in de eerdergenoemde grotere broers. Hoe dit komt? Niet alleen door de onbekendheid, maar ook door het feit dat je er geen verharde wegen vindt en auto’s er praktisch niet te vinden zijn. Hoe je je er dan verplaatst? Per fiets of golfkar.

Wat je verder van Isla Holbox kunt verwachten? Een flinke dosis luieren en eten & drinken. Het is daarnaast dé plek in Mexico om street art te spotten. Zeker rondom het centrale plein is het een en al kleur. Of wat dacht je van een middagje relaxen in een hangmat? Die vind je zelfs aan palen in zee. Over zee gesproken; Isla Holbox is een van de weinig plekken ter wereld waar je met walvishaaien kan zwemmen. Doen! (en gevaarlijk zijn ze niet voor mensen)

Leukste badplaatsen Mexico: HM Villas Papalas del Mar, Isla Holbox (Mexico)Om in de sfeer te blijven, kies je op Isla Holbox het liefst voor een kleinschalig hotel. Zoals HM Villas Papalas del Mar, waarvan de charmante villa’s op slechts een steenworp afstand van het strand liggen. Relaxen staat hier centraal!

In welk van deze badplaatsen in Mexico verblijf jij het liefst?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *