Legoland Denemarken

Legoland Denemarken: waar dromen uitkomen

Legoland® Denemarken: het is één van de bekendere attractieparken in Europa en als het aan ons ligt ook een pretpark dat je minimaal één keer in je leven gezien moet hebben. Geniet hier van de diverse prachtige kunstwerken van Lego en verrassend leuke attracties.

Legoland® Denemarken is opgebouwd uit miljoenen Legosteentjes. Je vindt in het park diverse prachtige Lego-kunstwerken van o.a. diverse dieren, maar ook van bekende gebouwen. Niet alleen leuk voor de jongste vakantiegangers, die zelf nog spelen met Lego, maar ook voor de oudere vakantiegangers voor wie Lego jeugdsentiment is. Het aanbod in het park is dan ook voor alle leeftijden. Stoere, snelle achtbanen voor de grote kinderen en volwassenen en rustige plekjes waar de kleintjes met Lego kunnen spelen. Echt jonge bezoekers kunnen aan de slag met Duplo. En voor je denkt dat het alleen leuk is voor jongens: wist je dat er ook speciaal Lego is voor meisjes?

Wat maakt Legoland® Denemarken zo leuk?

Legoland® Denemaken, in het plaatsje Billund, heeft meer dan 50 spannende attracties en tal van leuke evenementen en bezienswaardigheden. Een van die bezienswaardigheden is de wereld in het klein, ofwel Miniland. Bezoek de Verenigde Staten, Duitsland, Nederland, Noorwegen en Denemarken. Allemaal opgebouwd uit duizenden kleine Lego-steentjes. En er is veel beweging. Zo varen er schepen langs de kleine grachten, en zie je rijdende auto’s en taxiënde vliegtuigen op de start- en landingsbanen van de eigen luchthaven van Miniland. Je komt er haast ogen tekort, zoveel is er te zien!

Hoe houd jij je hoofd koel?

Naast Miniland kent Legoland® Denemarken nog meer attracties. In Polar Land is het wild en cool. Dit gebied van ruim 12.500 m² heeft volop plezier en coole activiteiten voor het hele gezin.Legoland Denemarken: Polar X-plorer

Wat te denken van de top attractie Polar X-plorer? Zet je bril op, spring aan boord van de sneeuwscooter en houd je goed vast, want de Polar X-plorer expeditie gaat beginnen. Je gaat met een razendsnelle achtbaan onder en door ijsbergen heen, waar je onderweg nog pinguïns tegenkomt alvorens je crasht op een bevroren meer waardoor je een vijf meter vrije val neemt en belandt in een hol van ijsberen. Het is de grootste en snelste van Legoland® Denemarken met een topsnelheid van 65 km/h.

Ontdek naast Polar X-plorer ook Penguin Bay. Verken pinguïns van dichtbij, zowel onder als boven het water. De pinguïns hebben een ca. 156 m² groot natuurgebied met keien, een rotsachtig strand en koud water tot hun beschikking. Heb je trek gekregen na het ritje in Polar X-plorer, je kunt even eten in Polar restaurant Pizza & Pasta en ondertussen kijk je gewoon naar de pinguïns in Penguin Bay. Vind je de beestjes te lief en leuk? Polar Shop beschikt over een brede selecties (knuffel)pinguïns die je als souvenir mee naar huis kunt nemen.

Jeugddromen komen uit in Legoland®

Altijd al piraat willen worden? In Legoland® Denemarken kun je je dromen uit laten komen! Pirate Land heeft alles wat een piraat diep in zijn hart wil: onbewoonde eilanden, verborgen schatten, verbazingwekkende zeeslagen en trotse schepen. Pirate Land biedt hiermee eindeloos plezier en avonturen voor families en kinderen van alle leeftijden. Lagoon Pirate is een spectaculair buiten waterspeeltuin. Kleine kinderen kunnen spelen op Pirate Mini Water Falls. Echt durfallen gaan mee op expeditie met de Wave Pirate Breaker, oftewel het piratenschip.

Overnachten in Hotel Legoland®

Wat is leuker om je dag af te sluiten met nog meer Lego? Het viersterren Hotel Legoland® heeft het Lego-thema in alles doorgevoerd. Van een Lego kok tot aan slingerende Lego-apen, bijna alles in Hotel Legoland® is gemaakt van Lego. Naast alle faciliteiten is misschien wel het belangrijkste de ligging van het hotel. Hotel Legoland® grenst direct aan het park, waardoor je lange wachtrijen ontloopt. Heel handig als je tijdens je dag even iets op wilt halen uit je kamer of juist iets wilt wegbrengen.

Legoland® Denemarken is niet uniek, er zijn meer Legoland® parken

Ondanks dat de bekendste Legoland® in Billund (Denemarken) ligt, zijn er nog meer Legoland® parken te vinden in Europa:

  • Legoland® Duitsland in Günzburg, op anderhalf uur van München en Stuttgart, heeft enkele attracties die in de andere Legoparken niet terug te vinden zijn. Zo vind je in Miniland de skyline van Frankfurt, de luchthaven en het voetbalstadion van München. Dit park is geopend van maart tot november. Bekijk hier de accommodaties van Legoland® Duitsland.
  • Ongeveer 15 km ten westen van Londen ligt Legoland® Windsor. De ingang van het park ligt op een heuvel en middels een kleurrijke trein word je naar beneden vervoerd. Wandelen is overigens ook mogelijk. Dit park is geopend van half maart tot november.

Ook over de Europese grens vind je diverse Legoland® parken

  • Op ongeveer 45 min. rijden van de bekende Disney- en Universal-parken in Florida ligt het grootste Legoland ter wereld, namelijk bij het stadje Winter Haven. Legoland® Florida is gebouwd op de plek van het voormalige Amerikaanse pretpark Cypress Gardens en is daarom heel groen en wijds. Tevens zijn er diverse attracties overgenomen van Cypress Gardens, waaronder de houten achtbaan. Daarnaast heeft dit park prachtige waterskishows met piraten in de hoofdrol.
  • Legoland CaliforniaTussen Los Angeles en San Diego ligt Legoland® California. Middenin dit park vind je Miniland USA met de skyline van New York, de Hollywood Bowl en de Golden Gate Bridge.
  • Het eerste Legoland® van Azië ligt op ca. 50 km van het centrum van Singapore: Legoland® Malaysia. Voor de veelal interactieve maquettes werden maar liefst dertig miljoen Legoblokjes gebruikt.

Welk Legoland® park heb jij bezocht? Legoland® Denemarken, Duitsland, Engeland of toch een buiten de Europese grens? Laat het ons weten.

Fotografie: Olena Bloshchynska | Shutterstock.com (hoofdfoto)
Fotografie: Maria Maarbes | Shutterstock.com (Legoland California)
 

OVER DE AUTEUR

Anouk

Ik werk bij dé VakantieDiscounter als product specialist. Ik vind het heerlijk om te reizen en vervolgens mijn ervaringen te delen en (hopelijk) jullie te enthousiasmeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *