Klifduiken in Jamaica: Rick's Cafe

Gewaagd! Klifduiken in Jamaica

Wachten op je eten is niet nodig; in Rick’s Cafe in Jamaica maak je ondertussen gewoon een klifduik. Gewaagd? Misschien. Maar wel heel cool én verkoelend!

Het is een geliefde spot onder locals en toeristen; Rick’s Cafe. Het café werd geopend in 1974, toen was het nog het enige café op deze plek. In de loop der jaren is het klifduiken ontstaan en nu is dat waar het café haar bezoekers mee lokt.

Locals geven het voorbeeld en jij mag – op eigen risico – volgen. Durf jij het aan om vanaf 3 tot wel 15 (!) meter hoogte een duik in het nog geen 5 meter diepe helderblauwe water te nemen?

Er is meer dan klifduiken

Rick’s Cafe heeft meer unique selling points, het is niet alleen klifduiken wat de klok slaat. Het menu is gevarieerd; van zeevruchten en verse vis tot kip. En rum is belangrijk voor het café. Je kunt er voortreffelijke rumpunch bestellen en ook de traditionele rumcake is om je vingers bij af te likken. Laat de rum wel even staan tot na het duiken!

Last but not least: het is een ge-wel-di-ge plek om te genieten van de wonderschone zonsondergang waar dit deel van het Caribische eiland bekend om staat. Die zonsondergang gaat gepaard met – hoe kan het ook anders, je bent in Jamaica! – live reggaemuziek tot in de vroege uurtjes.

Waar vind je Rick’s Cafe?

Klifduiken Jamaica: NegrilRick’s Cafe ligt op de West End Cliff, nabij het populaire vakantieoord Negril. Negril ligt op het meest westelijke puntje van Jamaica en was ooit hét oord voor kunstenaars en hippies die er een vrij leven leefden. Nu zijn het vooral zonliefhebbers die een plekje willen bemachtigen op het 11 km lange zandstrand. Niet zonder reden; het wordt gezien als een van de mooiste stranden van Jamaica.

De laidback sfeer die heerst in Negril is een fijne erfenis uit de hippietijd. Ook het ontbreken van hoogbouw (er mag niet hoger worden gebouwd dan de hoogste palmboom) draagt hieraan bij. Outdated is het er allerminst, want aan het strand vind je tal van luxe hotels, die bijdragen aan een droomvakantie.

Vanuit deze hotels ben je er zo!

Een mooi én goed hotel in Negril vinden, is geen opgave. We zetten onze favorieten op een rij om je nog sneller op weg te helpen bij je keuze:

  • In Samsara Cliff Resort geniet je van die typische Jamaicaanse sfeer waar we het hierboven over hadden. Op de koop toe krijg je vriendelijk personeel, een oase van rust, een ligging op de klif en de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te verblijven.
  • Aan het 11 km lange zandstrand van Negril vind je o.a. het kleinschalige boutique hotel Sandy Haven Resort. Het ligt direct aan het strand en beschikt over een elegante inrichting en de Balinese bedden zijn to die for. Hier zien wij onszelf wel twee weekjes genieten van de zon!
  • The best of both worlds: bij Country Country Beach Cottages vind je de stijl en charme van het oude Jamaica met faciliteiten die voldoen aan het hedendaagse gemak. Kleurrijk is jouw vakantie ook zeker!

Kijk jij niet alleen naar hoe de locals klifduiken, maar durf je zelf ook de sprong te wagen? Stuur ons even een filmpje!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *