Kindvriendelijke hotels

Kindvriendelijke hotels: waar moet je op letten?

Overnachten in een hotel kan prima met kinderen, maar waar moet je op letten bij het zoeken naar kindvriendelijke hotels? Als ouder stel je toch andere eisen aan een hotel dan als je zonder kinderen reist.

Waar te verblijven?

Bedenk eerst wat je wil doen tijdens je vakantie. Overnacht je in een hotel tijdens een citytrip of tijdens een strandvakantie? Bij een citytrip is het handig als het hotel centraal gelegen is zodat je er makkelijk tussendoor even heen kan en je kinderen niet elke keer 10 minuten moeten lopen. Kies daarbij niet voor ligging aan een drukke weg, vooral in een stad kan dat ’s nachts veel lawaai veroorzaken.

Bij een strandvakantie is het fijn als je een ruim balkon hebt waar je op kan zitten als je kinderen liggen te slapen. Maar ook dan wil je niet te ver moeten lopen naar het strand. Wat je ook gaat doen, de ligging van je hotel is het allerbelangrijkste.

Ingrediënten van een kindvriendelijk hotel

Een kindvriendelijk hotel hoort over familiekamers te beschikken. Het allermooiste is het als de slaapplek van de kinderen gescheiden is van de slaapplek van de ouders, maar als dat niet mogelijk is dan voldoet het bij ons ook prima als de kinderen net om een hoekje of achter een laag muurtje liggen. Een zitje erbij is een pre. Ook is het fijn als er voldoende ruimte is om op de grond of op een balkon te spelen.

Hoe denken anderen over de kindvriendelijke hotels die jij selecteert?

Lees voordat je boekt ook de reviews over het hotel. Is het schoon? Is het personeel aardig? Hoe is het eten? Als je met z’n tweeën een keer in een hotel terecht komt waar het allemaal wat minder is, dan red je je daar wel mee. Met kinderen is dat toch anders. Wees daar dus kritisch op.

Waar je nog meer aan moet denken bij kindvriendelijke hotels

Neem als het kan je eigen campingbedje mee als de kinderen nog jong zijn. Dat is vertrouwd en je weet zeker dat het schoon en veilig is.

De grootste attractie bij het slapen in een hotel is voor veel kinderen het ontbijtbuffet. Zoveel keuze! Als je meerdere nachten in een hotel verblijft kan je met je kinderen afspreken dat ze in ieder geval een stuk fruit bij het ontbijt nemen. Want van een overdosis zoetigheid aan het begin van de dag worden de meeste kinderen niet veel gezelliger.

Heb je een hotel met zwembad en ga je erheen met kinderen zonder zwemdiploma? Let er dan op dat er een afsluitbaar hekwerk om het zwembad staat. Dat is geen overbodige veiligheidsmaatregel.

Favoriete kindvriendelijke hotel: SS Rotterdam

Kindvriendelijke hotels: SS RotterdamMet stip op één staat voor mij de SS Rotterdam. Dit ‘hotel’ beschikt over mooie familiekamers waarbij de kinderen in de L-vormige kamer net om het hoekje liggen. Met watertaxi ben je zo in het centrum, maar op het schip zelf is er ook voldoende te beleven (o.a. een leuke speurtocht en rondleiding). Een citaat van mijn 5-jarige zoon: “Mama, wat een cool schipje! Ik wil daar nog een keer slapen”.

Waar let jij op bij het boeken van een hotel? En zijn er kindvriendelijke hotels die er voor jou uitspringen?

Over de auteur

Saskia

Saskia is altijd op zoek naar de leukste vakanties en uitjes met kinderen. Met haar gezin verkent ze Europa en treedt ze net buiten de gebaande paden: van citytrip tot kanotocht en van wandeling tot grote mensen museum. Met haar ervaringen inspireert ze andere ouders op haar blog KidsErOpUit.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *