Kerstmarkten Nederland

De leukste kerstmarkten in Nederland 2023

De dagen worden kouder en kouder en kerst is in aantocht! Wil jij helemaal in de kerstsfeer komen? Bezoek dan een van de leukste kerstmarkten in Nederland.

We raden je aan altijd voor vertrek op de website van de betreffende kerstmarkt te kijken naar de actuele openingstijden. Die kunnen op feestdagen afwijken. Voor sommige specifieke kerstmarkten zijn daarnaast tickets benodigd.

Magisch Maastricht

30 november t/m 31 december 2023

We starten in Limburg bij Magisch Maastricht; misschien wel de leukste kerstmarkt van Nederland. De stad wordt overspoeld door fonkelende lichtjes en staat vol met kraampjes. Je kunt drie verschillende lichtroutes volgen die je langs de mooiste kerstlichtjes brengt. Op de kerstmarkt shop je de leukste kerstcadeaus voor je geliefden én voor jezelf.

Het bekende Vrijthof barst in december van de gezelligheid met kraampjes, een overdekte ijsbaan, curlingbaan en een 45 meter hoog reuzenrad. Bestel een glühwein of warme chocolademelk en drink deze knus bij het haardvuur. Romantischer wordt het niet.

Eden Designhotel Maastricht, MaastrichtModerne kamers én een uitstekende ligging; daar kun je op rekenen bij Eden Designhotel Maastricht. Je verblijft in de trendy wijk Wyck en loopt in no time naar alle kerstmarkten in de stad.

Valkenburg; dé kerststad van Nederland

17 november 2023 t/m 7 januari 2024

We blijven nog even in Limburg… Valkenburg wordt ook wel dé kerststad van Nederland genoemd en is niet zonder reden verkozen tot de mooiste kerstmarkt in Nederland.

Bijzonder aan de kerstmarkt van Valkenburg is dat hij boven- én ondergronds plaatsvindt. In de Fluweelen- en Gemeentegrot vind je twee kerstmarkten, met in de eeuwenoude grottenstelsels tal van kraampjes met cadeaus en hapjes & drankjes.

In de Wilhelminagroeve ervaar je het kerstverhaal en de mooiste kerststal van Europa. Maak vervolgens een ritje in de kabelbaan naar de Wilhelminatoren die omgetoverd is tot kerstboom. Hier kun je ook o.a. rodelen en minigolfen.

Bovengronds is er ook genoeg te beleven in Valkenburg. Wat dacht je van straattheater, optredens en een optocht met prachtig verlichte praalwagens? Eén ding is zeker; in kerststad Valkenburg ben je niet snel uitgekeken.

Hotel Atlanta, ValkenburgIn Valkenburg is zoveel te doen rond kerst dat je er het beste meerdere dagen voor kunt uittrekken. Verblijf daarom in het comfortabele Hotel Atlanta. Je kunt voor het gemak o.b.v. halfpension verblijven en fietsen huren.
Kerstmarkten Nederland - Valkenburg

Ice Village Amsterdam

13 t/m 26 december 2023

Amsterdam is altijd een goed idee én helemaal rond kerst. Met het Rijksmuseum op de achtergrond is Ice Village Amsterdam zonder meer sprookjesachtig. Op het Museumplein vind je tal van kerstkraampjes met o.a. kerstversiering, originele cadeautjes en lekkernijen. Bestel iets lekkers en warm jezelf op bij de knisperende vuurkorven. Met wie wil jij winters Amsterdam bezoeken?

Houd er rekening mee dat er dit jaar geen ijsbaan op het Museumplein is bij Ice Village Amsterdam.

WestCord Fashion Hotel Amsterdam, Nederland  Met een huurfiets van WestCord Fashion Hotel Amsterdam ben je in ca. 15 min bij Ice Village. Even bijkomen? Geniet van de sauna, boek een schoonheidsbehandeling of drink cocktails in de Sky Bar (op de 10e verdieping).

Nog meer leuke kerstmarkten in Nederland

Naast Maastricht, Valkenburg en Amsterdam vind je nog veel meer leuke kerstmarkten in Nederland. Kijk je mee?

  • Op 16 & 17 december 2023 vindt het Dickens Festijn plaats in Deventer. Alles staat in het teken van de beroemde schrijver en zijn personages komen tot leven in de straten. Deventer wordt omgedoopt tot 19e-eeuwse Engelse stad en verspreid door de stad vind je leuke kraampjes en verschillende kerstactiviteiten.
  • Van 7 t/m 23 december 2023 kun je in Den Haag terecht voor de Royal Christmas Fair. In de historische binnenstad vind je een verzameling van tientallen kersthuisjes, fonkelende led-lichtjes en sfeervolle vuurkorven. De kerstman komt bijna dagelijks op bezoek en er is voor jong & oud genoeg te beleven dankzij o.a. kerstkoren, verhalenvertellers, kinderactiviteiten en muzikale optredens.
  • Van 13 t/m 17 december 2023 kan je naar de Nostalgische Kerstmarkt in Leiden. Struin langs de houten kraampjes, doe je kerstinkopen en warm op met een warme chocolademelk. De schaatsbaan een stukje verderop is wel heel bijzonder; die drijft namelijk op de stadsgracht. De jongste bezoekers kunnen de attracties uitproberen op de nostalgische kermis.

Naar welke van deze leuke kerstmarkten in Nederland ga jij?

Afbeeldingen: IgorLukin | KimWillems

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *