Kerstshoppen in Nederland

Kerstshoppen in eigen land? De leukste kerstmarkten van dit jaar

Heb jij de kerstinkopen nog niet gedaan óf wil je je simpelweg onderdompelen in een wereld van lichtjes, kerstbomen, glühwein en kerstmuziek? We zetten alle mogelijkheden voor kerstshoppen in Nederland voor je op een rij. Merry X-mas!

Magisch Maastricht

Kerstshoppen in Nederland, MaastrichtAls je echt een kerstliefhebber bent, kan je nooit genoeg krijgen van Maastricht in december.

De hoofdstad van Limburg is in deze periode omgebouwd tot een magisch paradijs met diverse kerstmarkten, een 1.000 m² grote ijsbaan aan het Vrijthof, torenhoog reuzenrad om ’s avonds alle lampjes te kunnen zien en een lichtjesroute. Je kunt tot 31 december van dit alles genieten!

Kerstshoppen in Nederland: Maastricht, Townhouse HotelIn de trendy wijk Wijck ligt Townhouse Hotel Maastricht, een van de betere boutique hotels van de stad. Slapen doe je als de beste in de luxe Hästens bedden!

De grootste kerstmarkt van Nederland

De kerstmarkt van Dordrecht is jaar na jaar een van de de meest uitgebreide van ons land. Ook dit jaar weer! Van 14 t/m 16 december vind je verspreid over een lengte van ca. 2,5 km dwars door de historische binnenstad ruim 200 kraampjes en pagodetenten. Onderweg passeer je ca. 35 horecagelegenheden voor een warme chocolademelk of glühwein. Ook een ijsbaan ligt op de route.

Er staan diverse podia in de stad, waar in totaal meer dan 150 optredens plaatsvinden. Uiteraard komen alle bekende kerstliedjes voorbij. Zelf gezegend met een fijne stem? Doe mee met de Christmas sing a long.

Kerst in Amsterdam

Kerstshoppen in Nederland: AmsterdamWil je kerst in Amsterdam vieren? In het centrum kom je zeker in de kerstsfeer! Op de Dam staat jaarlijks een immense kerstboom van ruim 20 meter hoog. De ruim 40.000 (!) lampjes in de boom en de mooi uitgelichte Bijenkorf moet je gezien hebben!

Maar Amsterdam biedt meer; verdeeld door de stad vind je diverse markten met een kersttintje. Ga naar de Funky Xmas Market op 16 december bij de Westergasfabriek of bezoek Christmas Village on Ice aan het Museumplein (van 17 november t/m 3 februari). Om maar twee willekeurige voorbeelden te noemen.

Kerstshoppen in Nederland:NH Amsterdam SchillerVerblijf in hartje winterwonderland! NH Amsterdam Schiller, gevestigd in een historisch pand met art-deco details, ligt direct aan het Rembrandtplein.

(Kerst)shop stad Haarlem

Het Noord-Hollandse Haarlem is meerdere keren uitgeroepen tot beste winkelstad van Nederland. In december (op 8 en 9 december) doen ze daar nog een schepje bovenop: in het hele centrum staat alles in het teken van kerst met de leukste optredens. Verspreid door de binnenstad vind je daarnaast talloze kerstkramen.

Haarlem staat voor gezelligheid. Én bier! Want je kunt ook nog eens genieten van het Haarlems Winterbierfestival. Aan het Boereplein kun je meer dan 20 nationale en internationale biersoorten proeven.

Ondergronds kerstshoppen

Kerstshoppen Nederland, ValkenburgBijzonder, en daardoor een welverdiende plaats in onze lijst met leukste kerstmarkten van dit jaar. De kerstmarkten in Valkenburg (er zijn er twee) vinden namelijk onder de grond plaats. De Fluweelengrot (t/m 30 december) en Gemeentegrot (t/m 23 december) worden omgebouwd tot een plek vol kerstartikelen, wandschilderingen en lekkernijen.

Ook boven de grond is er overigens genoeg te beleven in Valkenburg. Als je hier niet in de kerststemming komt, weten wij het ook niet meer!

Wij zijn fan van deze kerstmarkten in Nederland! Naar welke ga jij dit jaar?

Fotografie: nui7711 (Shutterstock.com) & Boris-B (Shutterstock.com)

Over de auteur

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *