kerstmarkten met kinderen

De leukste kerstmarkten met kinderen

Een dagje kerstmarkt is een heel gezellig dagje uit met vriendinnen. Maar wist je dat er ook leuke kerstmarkten zijn om met kinderen heen te gaan? We zochten er een aantal uit en geven je een aantal praktische tips om een bezoek aan een van deze kerstmarkten met kinderen óók geslaagd te maken.

Kerstmarkten voor kinderen in Duitsland

Vergeet de grote bekende kerstmarkten van Duitsland. Voor kinderen zijn deze erg massaal en druk. Gelukkig zijn er net over de grens en ietsje verder ook leuke kerstmarkten voor kinderen. Kies daarbij voor de kleinere plaatsen. Aanraders zijn o.a.

Heb je iets meer tijd? Dan is het de moeite waard om naar Hamburg te rijden voor een heel weekend in kerstsfeer. Boek een hotel in het centrum van Hamburg en dompel je twee dagen onder in de grote kerstmarkt. Een grote kerstmarkt en toch kindvriendelijk? Zeker, want hier gaan geen busladingen Nederlanders heen en de kerstmarkt heeft een speciaal gedeelte voor kinderen. Het is allemaal net iets gemütlicher.

Kerstsfeer in Nederland

Ook in Nederland kan je volop met kinderen genieten van de kerstsfeer. Het bekendste Kerst-evenement is het Dickens Festijn in Deventer. Geen traditionele kerstmarkt, maar terug naar de tijd van Charles Dickens in Engeland. Dit festival is altijd het laatste weekend voor Kerst. Let op: het kan erg druk zijn. Als je met kinderen gaat is de tweede helft van de middag het meest geschikte moment.

In het zuiden van het land staat Valkenburg in het teken van Kerst met volop activiteiten. Voor de meeste mensen niet naast de deur, dus de ideale aanleiding om er een weekendje Zuid-Limburg van te maken. Combineer dit eventueel met een bezoek aan Magisch Maastricht.

Elke grotere stad in Nederland heeft tegenwoordig met Kerst een gezellig versierd plein, vaak voorzien van een ijsbaantje, koek en zopie (en glühwein!) en mooie verlichting. Voor kinderen is een bezoek aan zo’n pleintje al een feestje op zich.

Praktische tips

  • kerstmarkten met kinderen: kraampje met lichtjesOveral worden busreizen aangeboden naar kerstmarkten net over de grens. Mijn tip: niet doen met kinderen. De bussen rijden laat terug en je bent helemaal niet flexibel, iets wat met kinderen wel fijn is. Ga met de eigen auto of pak de trein als je toch naar een grotere stad wil gaan.
  • Een hele dag rond slenteren op een kerstmarkt kan koud zijn. Trek je kinderen thermo-ondergoed aan en gebruik verschillende laagjes. Liever te warm en dat je iets uit kan doen dan andersom.
  • Op kerstmarkten verkopen ze vaak alleen glühwein en warme chocolademelk. Houden je kinderen hier niet van? Zorg dan dat je wat pakjes drinken bij je hebt. Eten is er meer dan genoeg te koop en voor elk wat wils.

Kerstmarkten met kinderen: zie jij het zitten, of sla je liever over?

 

Over de auteur

Saskia

Saskia is altijd op zoek naar de leukste vakanties en uitjes met kinderen. Met haar gezin verkent ze Europa en treedt ze net buiten de gebaande paden: van citytrip tot kanotocht en van wandeling tot grote mensen museum. Met haar ervaringen inspireert ze andere ouders op haar blog KidsErOpUit.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *