Insider tips Tenerife

De leukste insider-tips voor Tenerife

Ieder jaar maken we met het hele dé VakantieDiscounter-team een tripje naar het buitenland. Teambuilding en relaxen staan dan centraal. In november 2023 verbleven we een lang weekend op Tenerife en dat was onvergetelijk. Ga jij ook op vakantie naar Tenerife of ken je iemand die binnenkort vertrekt? Onze collega’s delen graag de leukste insider-tips met je!

Ga lokaal lunchen of dineren

Verblijf je all inclusive op Tenerife? Ook dan raden we je aan een keertje buiten het hotel te lunchen of dineren. Laura (Teamlead Content Marketing) nam enkele collega’s mee uit lunchen bij La Quinta Restaurante in Playa de la Arena. “Je maakt er kennis me de gastronomie van Tenerife en ook locals komen hier graag eten.”

Wat je o.a. kunt bestellen? “Ik tip de gyozas met konijn (konijn is echt een lokale specialiteit), de gefrituurde babyinktvisjes, de eend en het kaasplankje. Bestel vooral in delen, zodat je tussendoor het eten even kan laten zakken en extra ruimte vrijmaakt om nog meer te proeven.”

Laura was eerder op Tenerife en testte de leukste restaurants. Ze verzamelde ze in deze blog. Handig voor jouw volgende vakantie naar Tenerife.
Insider tips Tenerife - Restaurant

Bewonder Mirador de los Poleos

Collega Patrick (User Experience Designer) is fan van actieve vakanties. Hij trommelde dan ook een aantal collega’s op voor een hike in de bergen. De tocht ging naar het uitzichtpunt Mirador de los Poleos. “Je wandelt lekker beschut in de schaduw van de dennenbomen, dat is erg fijn met de temperaturen op Tenerife. Daarnaast steken de groene naaldbomen prachtig af tegen de zwarte lavagrond van de laatste vulkaanuitbarsting, meer dan 100 jaar geleden.”

De wandeling duurt ongeveer een uurtje en is heel toegankelijk voor iedereen. Ook met kinderen is het prima te doen. Ben je geen wandelliefhebber, maar ben je wel benieuwd naar het uitzicht? Veel mensen rijden met de auto naar het uitzichtpunt. Het is hoe dan ook een must-do op Tenerife!

Het water op met een catamaran

Wat is een eilandvakantie zonder boottochtje? Precies! Bij dé VakantieDiscounter vinden we ook dat dat erbij hoort. Daarom stapten we met z’n allen aan boord van een reuzegrote catamaran om een heerlijke dag op zee te beleven.

Malissa (Digital Media Marketeer) had de tijd van haar leven. “We hadden supermooi uitzicht op het eiland en konden ook de gigantische vulkaan Pico del Teide en buureiland La Gomera goed zien. Onderweg kwamen we grienden tegen die rondom onze boot bleven hangen. Het was echt super speciaal om ze van zo dichtbij te zien.” Grienden (in het Engels pilot whales) zijn een soort dolfijnen die in de wateren rondom Tenerife en de andere Canarische Eilanden leven. Boten mogen de grienden niet benaderen, de motor gaat ook uit, maar de nieuwsgierige beestjes mogen wel zelf een kijkje komen nemen. Grienden kun je herkennen aan hun grote zwarte rugvin en platte kop.

Tijdens de catamarantocht was er ook tijd voor een frisse duik in zee. “Toen de boot eenmaal geankerd was, sprong iedereen in het helderblauwe zeewater. Heerlijk! Ondertussen werd lunch geserveerd en kon er onbeperkt drankjes worden besteld.”

Onze partner GetYourGuide biedt ook leuke bootexcursies, waaronder deze catamarantocht waar je dolfijnen en walvissen spot. Onderweg zijn er hapjes en drankjes inbegrepen en is er tijd om te zwemmen.
Insider tips Tenerife - Dolfijnen

Spot de Los Gigantes-kliffen

Een van de (letterlijke) hoogtepunten op Tenerife zijn de kliffen van Los Gigantes. Marleen (Content Marketeer) bewonderde deze ‘reuzen’ en was onder de indruk. “Op sommige plekken rijzen deze rotsformaties tot wel 800 meter boven de zeespiegel uit. Heel indrukwekkend! Vanaf een wandelpad langs de kust kun je de kliffen in optima forma bewonderen. Ook leuk; stap op een boot in de haven of relax op het strand Playa de los Guios.”

Ga los bij Monkey Beach Club

Tussen Costa Adeje en Playa de las Américas vind je Monkey Beach Club. Deze hippe locatie aan het strand van Playa de Troya was het decor voor een gezellige avond. Lars (Travel Agent) voelde zich er de koning te rijk. “We werden ontvangen op een terras aan zee met een heerlijke barbecue. Er was volop keuze in vlees en vega. Het personeel zette met alle liefde een stapje extra en liet nooit een glas leeg.”

Na het eten werden de tafels en stoelen aan de kant geschoven en mochten de voetjes van de vloer. “De dj draaide de leukste muziek en speelde ook verzoeknummers. Tijdens mijn favoriet – Single Ladies van Beyoncé – was het podium van mij. Én iedereen deed mee!”

Monkey Beach Club herbergt – naast een hippe beachclub met leuke feestjes – ook een restaurant met sushi en cocktails, een restaurant praktisch boven zee met verse vis en een loungebar met uitzicht op de zonsondergang en de Atlantische Oceaan. Een echte aanrader!

Insider tips Tenerife - Monkey Bar

Ben jij een echt nachtdier? Dan hebben we nóg een leuke tip voor je. Ga sterren kijken in Nationaal Park Teide. Tenerife is – na Chili en Hawaï – de beste plek ter wereld om sterren te kijken. Collega Laura schreef over haar ervaringen.

Ontdek het echte Tenerife in San Miguel

In badplaatsen als Costa Adeje en Los Cristianos draait het vooral om het toerisme. Leuk, maar wij raden aan om óók kennis te maken met het echte leven op Tenerife. Wij gingen daarvoor naar het kleine, charmante stadje San Miguel.

Irene (Revenue Manager) was helemaal in haar element. “In groepjes maakten we kennis met typisch Canarische tradities. Op het kerkplein dansten we met de lokale bevolking. Het lengteverschil met mijn danspartner – een kleine oudere heer – bleek daarbij wel een uitdaging. Het was in ieder geval een komisch gezicht.” Verder werd er o.a. Canarisch geworsteld en maakten we gofio, een typisch Canarisch ‘superfood’ op basis van geroosterde granen (meestal mais).

Bijna in elk Canarisch restaurant staat wel mojo con picon op de menukaart; een pittige rode saus op basis van paprika en pepertjes. “We mochten zelf aan de slag met de ingrediënten en maakten een lekker pittig sausje die heerlijk was bij de papas arrugadas (kleine aardappeltjes). Tot slot proefden we diverse wijnen uit de regio. Op Tenerife weten ze heel goed hoe ze wijn moeten maken!”

Wijnliefhebber? In Santa Cruz de Tenerife vind je het wijnmuseum Casa del Vino. Leer alles over het productieproces en proef de wijnen en andere lekkernijen. Koop vooraf alvast jouw tickets via deze link.

Insider tips Tenerife - San Miguel

Verblijf in Landmar Playa la Arena

Nog op zoek naar een fijn hotel? Wij tippen Landmar Playa la Arena. Dominique (Travel Agent) vond vooral al het groen van het hotel fijn. “Bij binnenkomst waan je je meteen in het Spaanse groen dankzij alle planten. Ook in de tuin rondom de zwembaden vind je volop groen en lange palmbomen.” Vakantiegevoel, check!

Bij Landmar Playa la Arena kun je kiezen voor een verblijf o.b.v. all inclusive. “Ze hebben fijne all in-bandjes, niet zo’n vervelende van plastic of papier, maar lekker zacht van stof.” Het eten & drinken viel bij Dominique in de smaak. “In het buffetrestaurant is voor ieder wat wils. Het eten is goed warm en er is volop keuze. Ik ben niet zo goed in ontbijten, maar zelfs ik kon wat lekkers vinden tussen de warme ei-gerechten, het verse fruit en de zoete broodjes. Bij de snack-/poolbar kun je terecht voor tussendoortjes en frozen mocktails.”

Insider tips Tenerife - Landmar Playa la Arena

De kamers zijn verrassend ruim en bieden genoeg opbergruimte voor al je spullen. “Wij hadden een driepersoonskamer en de derde persoon sliep op een sofabed. Deze was bij aankomst netjes uitgeklapt en opgemaakt en slaapt net zo lekker als de andere bedden. In de badkamer kun je kiezen uit een ligbad met douche en een aparte douchecabine.”

Landmar Playa la Arena is een fijn hotel voor een ontspannen vakantie dankzij het vriendelijke personeel en de relaxte sfeer. Ga je graag voor iets meer luxe? Kies dan voor een (platinum) club-kamer. Deze bieden allerlei extra’s én toegang tot de prachtige infinity-pool met uitzicht op zee.

Elk jaar ook zo’n leuk tripje maken? We zoeken nog collega’s op verschillende afdelingen! Bekijk snel onze vacatures.

Heb jij zin gekregen in een tripje naar Tenerife?Bekijk ons aanbod

Fotografie (Monkey Beach Club): Andy Cannon

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *