Hotels waar je nooit meer weg wilt

Verblijf nooit in deze hotels! (dan wil je niet meer naar huis)

Het stomste moment van de vakantie? Weer naar huis gaan, de plek verlaten waar je het zo geweldig hebt gehad. En dat moment is helemaal stom als je in één van deze onderstaande hotels verblijft. Het liefst zou je namelijk helemaal niet meer naar huis willen na een verblijf in één van deze tophotels. Je bent gewaarschuwd!

Atlantis The Palm (Dubai)

Waarom je niet meer naar huis wilt? In dit hotel voel je je als volwassene weer even kind én de koning te rijk.

Atlantis The Palm, DubaiDubai is het land waar alles mogelijk lijkt, waar alles groter is dan groots. En het überluxe Atlantis The Palm is daar hét voorbeeld van. Dit hotel op het fameuze palmeiland, sowieso al een fantastische locatie, overtreft niet alleen in alle vormen van luxe; het is ook nog eens één van de grootste waterresorts ter wereld.

Aquaventure Waterpark, waar we eerder een uitgebreide blog over schreven, is het meest geliefde waterpark van het Midden-Oosten. Je vindt er een 2 km lange rivier om op rond te dobberen, kunt je wagen aan een van de wildwaterbanen of (een beetje scary!) een bijna verticale glijbanen en genieten van vele andere waterattracties. Wat dacht je van in een doorzichtige buis tussen haaien doorglijden? Als gast van Atlantis The Palm heb je gratis toegang tot dit alles. Een walhalla voor kinderen, zeker als je daar nog eens de diverse kinder- en tienerclubs bij optelt.

Maar ook als je allang 18+ bent, is dit resort geweldig. Je kunt je weer even kind voelen! En daarnaast gebruik maken van luxe faciliteiten als een uitgebreid wellnesscentrum en een stuk of 20 restaurants. Dat wordt dus elke avond ergens anders dineren!

Casa Cook Rhodes (Griekenland)

Waarom je niet meer naar huis wilt? Omdat dit hotel vanaf dag 1 als thuis voelt én je hier kunt rekenen op meer zon dan in Nederland.

Casa Cook RhodesMi casa es su casa! Een verblijf in Casa Cook Rhodes voelt als een bezoek aan het huis van een goede vriend; waar de keuken altijd open is en waar je met iedereen een praatje kan maken. Het gevolg? Je voelt je vanaf de eerste seconde thuis op dit relaxte complex op het Griekse eiland Rhodos.

Casa Cook Rhodes is, zoals de eigenaren het zelf omschrijven, een trendy bohemian lifestyle hotel. Mooie woorden, maar wat houdt dat eigenlijk in? In dit geval vooral genieten. Van lekker eten, ontspanning, goed gezelschap en het zwembad direct voor je deur. Elke kamer komt namelijk uit op een gedeeld zwembad.

Het restaurant is echter het middelpunt van het hotel; doordat ook inwoners van het dorpje hier mogen eten, komen toeristen en locals hier samen om gezamenlijk te eten aan lange tafels en elkaars cultuur te leren kennen. Vers & gezond eten staat hier centraal, evenals traditionele Griekse gerechten.

Genieten met de hoofdletter G mag dan misschien een beetje een cliché uitspraak zijn, het is in dit relatief nieuwe hotel in ons aanbod zeker van toepassing.

Nika Island Resort & Spa (Malediven)

Waarom je niet meer naar huis wilt? Dit hotel voelt als een paradijs op aarde. Dat uitnodigt om nog wekenlang te chillen vanuit een hangmat met een cocktail in je hand.

Nika Island Resort & Spa, MaledivenHoewel de Malediven de afgelopen jaren een steeds betaalbare bestemming is geworden, moet je voor 10 dagen op dit tropische eiland echt al wel even sparen. En is eigenlijk veel tekort! Zeker als je verblijft in Nika Island Resort & Spa, een haast idyllische vijfsterren resort waar je zonder moeite bij komt van een jaar hard werken. Maar is 10 dagen dan wel genoeg? Nee. Zeker niet als je je bedenkt welke faciliteiten je allemaal tot je beschikking hebt.

Na aankomst per watervliegtuig (een supertoffe ervaring!) word je naar een van de luxe villa’s gebracht. Standaard is dit een tuinvilla, maar als je jezelf echt in de watten wilt leggen, boek dan een verblijf in de watervilla’s. Deze verblijven – gebouwd op palen in het water én met uitzicht over water dat blauwer dan blauw lijkt – beschikken over een terras met eigen strand, een buitendouche en direct toegang tot de oceaan.

Met dank aan de all inclusive formule kun je onbeperkt terecht in het buffetrestaurant met een breed aanbod aan specialiteiten en bij de diverse bars. Tussendoor geniet je van tropische temperaturen vanaf een van de hagelwitte stranden die het eilandresort rijk is of ga je gratis fitnessen of volleyballen. Ook watersporten behoort tot de mogelijkheden. Te warm om te sporten? Laat je onder handen namen in het wellnesscentrum. Qua excursies heb je ook een ruime keuze; ga duiken, stap op de boot om dolfijnen te spotten of breng een bezoek aan de hoofdstad Male.

Tja… en dan is 10 dagen toch echt tekort! Van dit alles zou je het liefst zo lang mogelijk willen genieten, is het niet?

Voyage Belek Golf & Spa (Turkije)

Waarom je niet meer naar huis wilt? Dit beste all inclusive hotel van Europa maakt dat je nooit meer zelf wilt koken.

Voyage Belek Golf & SpaHet beste all inclusive hotel in Europa? Volgens TripAdvisor is dat Voyage Belek Golf & Spa, een luxe resort aan de Turkse Rivièra. En dat ligt geheel in de lijn met reacties die we krijgen van onze vakantiegangers. Dit resort is het summum van all inclusive, het personeel bezorgt je de tijd van je leven en als je koffer weer moet pakken, is dat stiekem een verdrietig moment. Al dat moois wat je achter je moet laten…

Neem nu alleen al de vele kinderfaciliteiten. Er is een apart kinderbuffet aanwezig, er zijn miniclubs voor alle leeftijden, je kunt gebruik maken van een oppasservice en ze hebben de tijd van hun leven in een van de zwembaden. Volwassen vermaken zich ondertussen met dank aan het wellnesscentrum en een gevarieerd aanbod aan sportfaciliteiten. Ga je voor een potje badminton, beachvolleybal, tennis of toch liever een watersport?

En alles all inclusive. Zo ook de maaltijden bij één van de twee buffetrestaurants en snacks en dranken bij de bars. Voor enkele van de à la carte restaurants moet je wel een toeslag betalen. Maar ze zijn het meer dan waard; op culinair gebied zal je hier compleet in de watten gelegd worden.

Tja… dan valt het afscheid dus zwaar. Volgend jaar dan maar gewoon weer terug naar de Turkse Rivièra?

Casa Gracia (Barcelona)

Waarom je hier niet meer naar huis wilt? Hip, trendy, stijlvol én betaalbaar. Casa Grazia biedt alles dat je je maar kan wensen en dan ook nog in Barcelona. Je zou zo willen verhuizen!

Casa Gracia, BarcelonaCasa Gracia is hét adres voor reizigers die dol zijn op hip en trendy, maar ook houden van gezelligheid. Dit hostel (met uitstraling van een hotel overigens) beschikt over diverse eet- en drinkgelegenheden waar je samen kunt komen met andere gasten. Neem plaats op het buitenterras, geniet van een cocktail in restaurant Bas of maak kennis met Catalaanse specialiteiten in La Paisana.

Met slechts enkele stappen buiten de deur sta je daarnaast zo in de bruisende stad. Casa Gracia ligt nabij de kruising van Passeig de Gracia en Avenue Diagonal. Aan het exclusieve Passeig de Gracia vind je de meest luxe winkels en in de directe omgeving vind je een breed aanbod aan (Spaanse) restaurants. Met dank aan de metrohalte (op slechts 150 m) reis je eenvoudig naar het strand, de mooiste wijken en de vele bezienswaardigheden die Barcelona rijk is.

Mocht je nog niet zo bekend zijn in Barcelona en wel wat tips kunnen gebruiken, vraag dan advies aan de conciërge. Je bent hier ook aan het goede adres om tours te boeken. Als je alles zelf wilt uitzoeken; er is gratis WiFi in het hele hotel aanwezig.

Kortom: je zou willen dat jouw stedentrip in Barcelona langer dan 4/5 dagen zou duren!

Durf jij het aan om naar een van deze hotels te gaan?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *