het eeuwige blauwe bodrum

Het eeuwig blauwe Bodrum

Cultuur, natuur en amusement gaan hand in hand in Bodrum, de Turkse badplaats die door Homerus ook wel ‘het land van het eeuwige blauw’ werd genoemd. 

De blauwe wateren van Bodrum

De kleurrijke onderwaterwereld is voor duikliefhebbers een ware beleving. Duizend jaar oude scheepswrakken en kleurrijke flora maken deel uit van deze onderwaterwereld. Daarnaast beschikt Bodrum over prachtige, blauwe havens. En vanaf de vele mooie stranden kijk je uit over het helderblauwe water.

Bodrum, Forever ClubDirect aan de blauwe zee van Bodrum vind je het goed beoordeelde Forever Club. Dit hotel hanteert een adults only formule, waardoor je er in alle rust kunt genieten aan het zwembad. Het hotel beschikt daarnaast over een wellnesscentrum.

Stranden met het blauwe vlag keurmerk

Jaarlijks worden door de FFE (Foundation for Environmental Education) de Blue Flags uitgedeeld. Blue Flag is een internationaal keurmerk voor stranden en havens. Beschikt een strand of haven over dit keurmerk dan kun je er vanuit gaan dat deze veilig en schoon is én dat er voldoende faciliteiten (zoals douches of wc’s) aanwezig zijn. Populaire stranden met een Blue Flag zijn o.a. Patara Beach en Altinkum Beach.

Op Patara Beach, tussen Bodrum en Antalya, is geen gebrek aan ruimte; sommige delen van het strand zijn maar liefst 300 meter breed. Ook zeeschildpadden komen hier graag om eieren te leggen. Het strand is daardoor van mei tot oktober na zonsondergang niet toegankelijk. Net boven Bodrum vind je het grote Altinkum Beach. De zeebodem loopt geleidelijk af, waardoor het veilig is voor jongere kinderen. Door de vele restaurants en strandtenten kan het hier in de zomermaanden (gezellig) druk zijn.

Traditionele gulets

Het eeuwig blauwe BodrumVeel mensen brengen een bezoek aan Bodrum vanwege de luxe hotels met fantastische ligging aan zee. Maar wist je dat de zee, naast het toerisme, al jaren van groot belang is als inkomstenbron voor de inwoners van Bodrum? Zo leeft men van de bouw van o.a. gulets. Deze wereldberoemde houten zeilschepen worden gebouwd volgens een duizend jaar oude traditie zonder dat het ten koste gaat van hedendaags comfort.

Boek een excursie met een gulet en maak kennis met de mooiste, meest blauwe baaien rondom Bodrum.

Nog meer ontspanning

Naast de heerlijke stranden kun je ook veel ontspanning vinden in het nachtleven. Samen feesten tot in de vroege uurtjes is hier geen uitzondering. Daarnaast staat Bodrum bekend om de vele internationale festivals van de Bodrum International Yachtclub (B.I.Y.C.).

Waar de één ontspanning vindt tijdens een feestje, wordt de ander rustig van een dagje winkelen. Bodrum herbergt veel winkeltjes en gezellige marktjes waar je handgemaakte sandalen, kruiden en andere smaakvolle creaties kunt kopen. Daarnaast vind je er chique winkels met de allerlaatste mode.

Voor het dansen en tijdens en/of na het winkelen, is het van belang dat je een goede maaltijd nuttigt. De gourmetrestaurants in Bodrum bieden uitkomst. Geniet van uitgebreide, overheerlijke menu’s met o.a. gerechten uit de mediterrane-, Turkse- en wereldkeuken. Vis en typische Turkse thee behoren ook tot de mogelijkheden.

Bodrum biedt meer

Het eeuwig blauwe Bodrum: theaterNatuurlijk is een strandvakantie heerlijk, maar in dit deel van Turkije gaan cultuur en natuur niet voor niets hand in hand samen met amusement.

Zo vind je er prachtige culturele en historische bezienswaardigheden, waaronder het Mausoleum. Het Mausoleum (grafmonument) is afgeleid van de naam van de koning Mausolos voor wie dit grafmonument aanvankelijk werd gebouwd. Een aardbeving gooide roet in het eten; delen van het monument verwoest. De stenen die overbleven werden gebruikt om het kasteel van Bodrum te bouwen. Dit kasteel heeft een tijdlang dienst gedaan als gevangenis. Anno 2016 kun je er een bezoek brengen aan het Onderwater Archeologisch Museum van Bodrum.

Breng ook een bezoek aan het antieke theater van Bodrum. Hier worden de hele zomer concerten en andere voorstellingen georganiseerd.

Het eeuwig blauwe Bodrum: boek een vakantie en je snapt de bijnaam volkomen!

OVER DE AUTEUR

Anouk

Ik werk bij dé VakantieDiscounter als product specialist. Ik vind het heerlijk om te reizen en vervolgens mijn ervaringen te delen en (hopelijk) jullie te enthousiasmeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *