griezelterrassen Gardameer

Griezelterrassen boven het Gardameer; durf jij hier te gaan zitten?

Ben jij niet vies van grote hoogtes en staat er een vakantie naar het Gardameer op de planning? Breng dan zeker een bezoek aan het bergdorpje Piève. Hier vind je namelijk griezelterrassen; terrassen die gebouwd zijn op een griezelige hoogte. Geniet van een magisch uitzicht over de omgeving, als je tenminste geen hoogtevrees hebt…

Het pittoreske Piève ligt in de gemeente Tremosine, aan de noordwestkant van het Gardameer. Het dorpje is gebouwd op de top van een 413 meter hoge klif. Piève was tot het einde van de 19e eeuw alleen per ezel of te voet bereikbaar. Hoewel je er nog steeds voor kunt kiezen om de klim aan te gaan, is het dorpje tegenwoordig ook per auto te bereiken via de weg Porto-Pieve-Vesio, die door velen de mooiste weg ter wereld wordt genoemd.

De Porto-Pieve-Vesio is regelmatig gebruikt als achtergrond voor reclames. En ook in de James Bondfilm Quantum of Solace staat deze weg in de spotlights; er is namelijk een spannende achtervolgingsscène opgenomen.

Door de hoge ligging kun je in Piève op veel plekken genieten van een magisch uitzicht over het Gardameer en de omgeving. De beste plekken om dit te doen, zijn toch wel de griezelterrassen. Nu horen we je denken: griezelterrassen, zijn dat terrassen met een griezelthema? Nee, maar om hierop plaats te nemen, kun je beter geen last hebben van hoogtevrees!

Griezelterrassen zijn namelijk hooggelegen terrassen die tegen de rotswand bij Piève zijn aan gebouwd, waardoor ze als het ware ‘zweven’ boven het Gardameer. In de volksmond worden ze overigens rillingenterrassen genoemd, omdat de meeste mensen hier koude rillingen van krijgen. Kijk omlaag – als je durft – and enjoy the view! Wij nemen je mee langs de mooiste griezelterrassen, die met hun hoogte van 400 meter met recht griezelig hoog te noemen zijn.

Terrazza del Brivido

Echte thrillseekers gaan naar het buitenterras van Hotel Paradiso, één van de meest gefotografeerde terrassen van de omgeving. Neem plaats aan een tafeltje, bestel een lekker wijntje en geniet van het adembenemende uitzicht over het Gardameer. Vergeet je niet in te smeren en laat je haren maar wapperen!

En durf jij het aan om naar beneden te kijken? Dat kan het best op het uitstekende plateau, waarop geen tafeltjes staan. Je kijkt hier steil naar beneden, en dat is met een hoogte van 400 meter best spannend. Op dit stukje griezelterras kun je oneindig ver kijken én indrukwekkende vakantiefoto’s te maken. Selfie time!

Hotel Miralago

Het restaurant van Hotel Miralago is ook gevestigd op zo’n griezelterras. Hoewel je binnen zit, voelt dit niet zo: als je hier plaatsneemt, ‘hang’ je aan de rotswand van Piève.

Als je hier durft te eten, kun je rekenen op een diner dat wordt bereid met lokale producten. Tijdens het smullen, geniet je van het schitterende uitzicht over het helderblauwe Gardameer en de berg Monte Baldo. Vergeet je camera niet, want jaloersmakende vakantiefoto’s zijn hier gegarandeerd!

Vind je dineren op het uitstekende gedeelte van het restaurant toch een beetje eng? Ga dan achterin het restaurant zitten. Het plafond én de muren bestaan hier uit rotswand. Dit maakt het een bijzondere plek voor een diner!

Verblijven in de omgeving

Griezelterrassen Gardameer, Hotel Le BalzeZie jij jezelf al zitten op een griezelterras? Hoewel wij geen aanbod hebben in Piève, kun je wel verblijven in het nabijgelegen dorpje Campi. We helpen je een handje door je alvast mee te nemen langs twee hotels in dit pittoreske plaatsje.

In Hotel Le Balze vind je geen griezelterras, maar kun je wél genieten van een fraai uitzicht! Na jouw dag in Piève kom je tot rust in het wellnesscentrum en het overdekte zwembad. Actievelingen leven zich uit door een potje tennis of minigolf te spelen. Ook is het mogelijk om een mountainbike te huren, om de omgeving op een sportieve manier te verkennen. Doe je dit liever onder leiding van een gids? Ga dan mee met een wandeltocht.

Een andere topper in ons aanbod is Hotel Residence Campi. Een buitenbad, zonneterras en wellnesscentrum staan hier tot je beschikking. Relaxen is geen opgave! De bosrijke omgeving leent zich er daarnaast perfect voor om te gaan fietsen. En jouw panoramische foto’s van de griezelterrassen stuur je gemakkelijk door via de gratis WiFi.

Kun jij niet wachten om een selfie te maken op een van deze griezelterrassen aan het Gardameer? Wij wensen je alvast een vakantie vol hoogtepunten toe!

Over de auteur

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *