Golden Sands, badplaats Bulgarije

Golden Sands, de badplaats in Bulgarije die haar naam waarmaakt

Bulgarije’s meest bekende badplaats is Sunny Beach, ofwel Zonnestrand. Van de naam word je instant happy, maar dat geldt ook zeker voor de naam van concurrent-badplaats Golden Sands. Wie wil er nu geen kilometerslang goudgeel strand tot zijn beschikking tijdens een zonvakantie?

Golden Sands in het kort

Golden Sands – door de Bulgaren Zlatni Pjasatsi genoemd – ligt net als Sunny Beach aan de Zwarte Zee, maar dan zo’n 100 kilometer noordelijker. De Zwarte Zee is een enorme binnenzee tussen Europa en Klein-Azië met een oppervlakte van ca. 422.000 km². Het diepste punt ligt op ca. 2.210 meter.

Indrukwekkende cijfers, maar wat nog veel belangrijker is; de oevers van de Zwarte Zee bieden ruimte aan tal van stranden. Het gebied aan de westkant van de Zwarte Zee wordt hierdoor ook wel de Bulgaarse Rivièra genoemd.

En van de stranden in dit gebied is die van badplaats Golden Sands. Het strand is maar liefst 4 kilometer lang en 100 meter breed. Ruimte genoeg om jouw handdoek uit te vouwen! En met temperaturen die tegen de 30 °C lopen in de zomer is dat meer dan welkom…

Een geslaagde zonvakantie in Golden Sands

Golden Sands, badplaats Bulgarije: strandNiet alleen met de oppervlakte scoort het strand van Golden Sands punten. Dit geldt ok voor het zand. Met de naam verwacht je het al enigszins, maar ja… dit strand is echt goudgeel! Doordat het ook nog eens langzaam afloopt in zee is het erg geliefd bij families. En daar heb je meteen het onderscheid met Sunny Beach te pakken.

Waar Sunny Beach het imago heeft als jongerenbadplaats (maar het is echt meer overigens!) gaat het er in Golden Sands net wat gemoedelijker aan toe. Families zoeken hier hun toevlucht in éen van de kindvriendelijke hotels, veelal direct aan het strand gelegen.

Meer dan strand

Golden Sands is overigens wel meer dan het strand. Feitelijk heeft het alle faciliteiten in huis die je ook kunt verwachten in een Spaanse badplaats. Je vindt er een levendige boulevard met kraampjes, restaurants, kiosken en attracties waar de kleintjes blij van worden. Wie op zoek is naar wat actie kan parasailen. Liever wat rustiger aan? Huur een waterfiets!

Ook zónder kinderen is er overigens genoeg te beleven; aan de boulevard vind je gezellige cocktails en geniet je van live optredens in een van de vele uitgaansgelegenheden. Voor wie met de voetjes van de vloer wilt, is er de keuze uit diverse discotheken.

De leukste uitstapjes vanuit Golden Sands

Golden Sands, badplaats Bulgarije: uitstapjesHoewel de hotels in Golden Sands van alle gemakken zijn voorzien en het strand uitnodigt tot ultiem luieren, kunnen we ons voorstellen dat jouw vakantie niet compleet is zonder een of meerdere dagen sightseeing. Geen probleem! Door de ligging van Golden Sands zijn er heel wat opties. We zetten onze favorieten op een rij:

  • Het binnenland dat achter Golden Sands ligt, leent zich prima voor een dagje jeepsafari in een 4WD. Geef je over aan de rijkunsten van de chauffeur en laat je imponeren door prachtige uitzichtpunten en prachtige natuur. Bij veel tours is ook nog eens een lokale lunch inbegrepen.
  • Met een afstand van 100 km is ook Sunny Beach prima te bezoeken. Liever raden we je echter het naastgelegen Nessebar Waarom? Omdat dit geen typische badplaats is. Je vindt er een prachtig oud centrum, dat in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Slenterend door de smalle straatjes en langs de prachtige orthodoxe kerken zie je echt een andere kant van Bulgarije.
  • Iets dichterbij ‘huis’, op nog geen 20 km van Golden Sands, vind je Varna. Dit is één van de belangrijkste havensteden en tevens een van de grootste steden van het land. Er zijn ruim 150 prachtige monumenten te bezoeken, maar als we er een moeten tippen dan is dit de Dormition of the Theotokos Cathedral. Dit was de eerste kerk die werd gebouwd na de bevrijding van Bulgarije.

Hotel gezocht? Check deze opties!

Golden Sands, badplaats Bulgarije: hotelsZie jij een zonovergoten vakantie in Golden Sands wel zitten? Tijd om een goed hotel te scoren. En óók daar hebben we uiteraard tips voor!

  • All day long genieten van zon, zwembad en eten & drinken? Ga voor de all inclusive mogelijkheid die het luxe Melia Grand Hermitage biedt. Het hotel, op slechts 100 meter van het strand, biedt óók nog een wellnesscentrum, meerdere eet- en drinkgelegenheden om uit te kiezen en flink wat vermaak voor de jongste vakantiegangers.
  • Grifid Encato Beach is een modern hotel met riante kamers, een miniclub en waterpark aan het strand, fantastisch infinity zwembad en een skybar waar het ‘s avonds goed vertoeven is. Extra fijn: je kunt o.b.v. all inclusive verblijven.
  • Beleef de Bulgaarse Rivièra vanuit Park Hotel Odessos. ’s Ochtends eet je jouw eitje sunny side up om vervolgens in het verkoelende water van het zwembad te springen. In de middag is het tijd voor een relaxmomentje in de sauna, terwijl de kinderen zich vermaken met dank aan de animatie. Ideaal: het strand ligt op nog geen 5 minuten lopen én het hotel biedt een all inclusive mogelijkheid.

Houd je van een ruimere keuze aan hotels? Check snel ons volledige (en voordelige!) aanbod naar Golden Sands.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *