Glampings Europa

Luxe kamperen op de mooiste glampings in Europa

Glamping is hot. En dat is niet zonder reden! Bij deze vorm van kamperen combineer je het comfort van thuis met het sociale aspect van kamperen. Ideaal, zeker als je met kinderen reist. Tijd om je alles over glamperen én de mooiste glampings in Europa te vertellen.

Wat is glamping precies?

Eigenlijk is het woord glamping niets meer of minder dan een samenvoeging van de woorden glamourous en camping. En daarmee heb je meteen te pakken waar het bij glamperen om draait; luxe!

En wat houdt deze luxe dan in? Hoewel het per camping verschilt, komt het erop neer dat jouw verblijf al helemaal klaar staat op het moment dat je aankomt. Je hoeft geen tent meer op te zetten of te klungelen met haringen.

Dit verblijf is daarnaast ook niet een van de minste! Jouw luxe tent (of andere vorm, want er valt meer onder dan alleen tenten, zoals bijvoorbeeld stacaravans) is voorzien van evenveel en soms nog meer moderne gemakken dan thuis. Je hebt vaak een vast bed, een riant keukenblok en privé sanitair. Ook geen wandeltochten naar een toiletgebouw met een wc-rol onder je arm meer dus.

Is het dan nog wel écht kamperen, want back to basic valt wel een beetje weg? Daar zijn de meningen over verdeeld! Maar veel mensen – en dan vooral families – kiezen voor een camping vanwege het sociale aspect. En dat is op glampings nog steeds aanwezig. Daarmee heb je feitelijk best of both worlds. Wij vinden het dus niet verrassend dat deze vorm van kamperen steeds populairder wordt.

De mooiste glampings in Europa

Zie jij zo’n luxe kampeervakantie wel zitten? De zoektocht naar glampings kan nog best lastig zijn. Waarom? Omdat de term door de campings zelf niet altijd wordt gebruikt. Het kan bijv. zijn dat zij normale stacaravans en tenten aanbieden én glamping verblijven. Daarom is het op onze website ook – helaas, helaas – moeilijk zoeken op deze term.

Gelukkig hebben we ervaren reisadviseurs in dienst die voor jou op zoek gingen naar de mooiste glampings in Europa. Op naar het luxe buitenleven!

Camping Playa Torre de la Mora (Spanje)

Glampings Europa: SpanjeEén van onze favoriete glampings in Spanje is Camping Playa Torre de la Mora. Hoewel alle stacaravans hier geweldig zijn, zijn wij vooral verliefd op de Foret- en Cocotenten.

De Foret-tenten geven je door het gebruik van hout en de prachtige hoge ligging het idee dat je midden in de natuur verblijft. En de coco-tenten zijn charmant door de buisvorm en de knusheid die hiermee gepaard gaat.

En dat is niet alles wat deze gemoedelijke familiecamping biedt. Het door pijnbomen omgeven terrein ligt direct aan een zandstrand, beschikt over een groot zwembadencomplex en staat bekend om het uitstekende restaurants.

Sportievelingen kunnen basketballen, voetballen of tafeltennis. De jongste vakantiegangers vermaken zich opperbest in de miniclub en tijdens de kinderdisco. Cultuurliefhebber? Maak dan een dagtripje naar Sitges of Tarragona en bezoek aan lokale markt.

Camping Orlando in Chianti (Italië)

Toscane is zonder twijfel een van de mooiste streken in Italië. In de Toscane vind je het wijngebied Chianti en dat is ook precies waar je Camping Orlando in Chianti vindt. Omgeven door een flinke dosis groene natuur!

De luxe lodgetenten zijn voorzien van een houten vloer, woongedeelte met ingerichte keuken, twee slaapkamers en een eigen badkamer met douche en toilet. Binnen vertoeven is hierdoor geen straf, maar bij zonnig weer is de veranda misschien een betere optie. Ook de stacaravans bieden een flinke dosis luxe.

Wat je naast een fijn verblijf kunt verwachten bij Camping Orlando in Chianti? Jonge vakantiegangers vermaken zich urenlang met dank aan de twee zwembaden (met glijbaan!) en kinderanimatie. Kan jij in alle rust genieten van een ligbedje, boodschappen doen in de minimarkt of een hapje eten in het restaurant.

Paradu Resort Toscana (Italië)

Glampings Europa: ToscaneEn we blijven nog even in het prachtige Toscane. Waar de vorige camping in het binnenland van Toscane ligt, vind je Paradu Resort Toscana aan de kust.

Deze camping – of eigenlijk moeten we zeggen dit ecoresort – beschikt over luxe (lodge)tenten die van alle gemakken voorzien zijn. Ze beschikken over o.a. een woon- en slaapkamer, aparte slaapkamers, een volledige kitchenette en een eigen badkamer. Ja, dat is dus echt glamping!

En de faciliteiten buiten jouw verblijf om? Het resort beschikt over een privéstrand, twee buitenbaden, een whirlpool en diverse sportfaciliteiten. De jongste vakantiegangers kunnen ravotten in de speeltuin en er is een seizoensgebonden miniclub. Ook kun je rekenen op een activiteitenprogramma, meerdere restaurants, bars en een snackbar. Alles bij de hand!

Village de la Guyonniere (Frankrijk)

Voor onze eerste top-tip reis je naar het de Franse regio Pays de la Loire, waar je Village de la Guyonniere vindt. Deze camping, of eigenlijk is het meer een vakantiedorp, biedt voor luxevakantiegangers glamping in de vorm van luxe safaritenten.

Als je kiest voor een Glamping Safari Lodge is jouw verblijf voorzien van een woonkamer en aparte slaapkamer met vaste (stapel)bedden, een vaste kitchenette, verwarming en eigen badkamer met douche en toilet. Extra pluspunten voor de inrichting; alles is met hout ingericht. Alsof je middenin de natuur verblijft.

Wat de camping daarnaast te bieden heeft? De jongste vakantiegangers worden zonder twijfel blij van het enorme zwembadcomplex met binnen- en buitenbaden én een reuzeglijbaan. Even wat frisser weer? Voor een extra dosis luxe worden de zwembaden verwarmd. Ouders kunnen ondertussen ontspannen rondom het zwembad, in de sauna of in de jacuzzi. Je hebt er daarnaast diverse sportfaciliteiten en er is animatie voor jong & oud.

Camping Mon Perin (Kroatië)

Glampings Europa: KroatieGa je voor de meest luxe stacaravan bij Camping Mon Perin in Kroatië dan zit je gebakken; dit is camping op-en-top! Neem alleen al die geweldige houten veranda met loungegedeelte. En natuurlijk kan je er ook rekenen op slaapkamers met vaste bedden, een eigen badkamer en ruime kookmogelijkheden.

We zijn overigens niet alleen fan van deze stacaravans, maar ook van de rest van de camping. Enkele verrassende faciliteiten waar je over beschikt zijn o.a. waterpark in zee met trampoline, openlucht bioscoop en een treintje naar het centrum.

Tel daarbij dan ook nog op animatie voor de jongste vakantiegangers, een privéstrand, receptie, gratis WiFi, restaurants, een minimarkt en strandbar. Ook zijn er diverse sportmogelijkheden.

Zie jij een van deze glampings wel zitten? Wacht niet te lang met boeken! Met name de beschikbaarheid voor de meivakantie en zomervakantie gaat erg hard.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *