Gardameer, een actieve vakantiebestemming bij uitstek

Tijdens een vakantie aan het Gardameer kom je helemaal tot rust; je bent immers nooit ver weg van een strand. Maar wist je dat het Italiaanse meer ook een ideale bestemming is voor actieve vakantiegangers? Wij laten je alle mogelijkheden zien voor een sportieve vakantie!

Tal van watersportmogelijkheden

Doordat het Gardameer een oppervlakte heeft van ca. 370 km², is het een walhalla voor watersportliefhebbers. Zo kun je er een kijkje nemen in de onderwaterwereld, waar van alles is te ontdekken. Op de bodem vind je o.a. een scheepswrak (ter hoogte van het dorpje Salò) en een Christusbeeld (bij het dorpje Riva del Garda). Bijzonder! Rondom het meer zijn tal van duikscholen gevestigd, waar zowel beginners als gevorderden mee kunnen doen aan een lesje duiken of apparatuur kunnen huren. Een unieke manier om het Gardameer te verkennen!

Actieve vakantie Gardameer, Park Hotel Casi Miro Village Nabij het scheepswrak van Salo ligt Park Hotel Casi Miro Village. Kom tot rust aan het privéstrand, neem een duik in het zwembad en boek een ontspannende massage. Door te kiezen voor een verblijf o.b.v. all inclusive, weet je zeker dat je niks tekort komt!

Actieve vakantie Gardameer, windsurfenSport jij liever óp het water? Ook dan zijn er veel mogelijkheden aan het Gardameer! In een zeilboot kun je rustig dobberen, waar je door te kite- of windsurfen juist over het water scheurt. Ook kun je er waterskiën, raften en kajakken. Zelf varen kan trouwens ook; er zijn verschillende bootverhuurbedrijven te vinden. En uiteraard behoort een flink eindje zwemmen ook tot de mogelijkheden! Eén ding is zeker: je vindt gegarandeerd een watersport die bij jou past.

Een flinke dosis adrenaline opdoen

Actieve vakantie Gardameer, paraglidenEchte dare devils zijn aan het Gardameer aan het juiste adres! Zij kunnen het meer vanaf grote hoogte bekijken door de gaan paragliden. Op veel verschillende plekken rondom het meer kun je een sprong wagen, om vervolgens zo lang mogelijk door de lucht te zweven. Doe je dit liever met een getraind persoon? Ga dan naar de bergketen de Monte Baldo, aan de oostkant van het meer. Hier kun je een zogeheten tandemsprong maken. Geniet vervolgens van een ongeëvenaard uitzicht over het Gardameer!

Een adrenalineboost krijg je ook tijdens canyoning. In de bergen rondom het Gardameer wordt deze sport beoefend. Wat canyoning precies inhoudt? Je ontdekt de wateren rondom de bergen door o.a. te springen en abseilen vanaf grote hoogtes en te zwemmen door het stromende water. Je doet dit met een groep en een aantal instructeurs, dus onveilig hoef je je niet te voelen. Maar canyoning is wel een sport voor de echte adrinalinejunkies met een goede conditie!

Houd je ervan om de snelheid op te zoeken? In Lonato, een plaatsje ten zuiden van het Gardameer, kun je scheuren in een kartauto. Zet een helm op en race jouw reisgezelschap voorbij op het circuit!

En verder…

Bij al deze (water)sporten houdt het echt niet op! We zetten nog wat fijne opties voor je op een rij.

Langs het meer, vooral bij de Monte Baldo en het natuurgebied Tremosine, vind je diverse wandelpaden waarop je de benen flink kunt strekken en tegelijkertijd geniet van de prachtige omgeving. Bergen en prachtige uitkijkpunten komen aan je voorbij. Ook vind je er diverse mountainbikeroutes, waarop je een aardig stuk kunt scheuren per (huur)fiets.

Actieve vakantie Gardameer, Bungalows OasiWil je nabij Tremosine verblijven? Boek dan een vakantie naar Bungalows Oasi. Een zwembad, kinderbad en speeltuin staan hier tot je beschikking. Het complex is dus ideaal voor gezinnen. Vanaf het zonneterras geniet je daarnaast van een prachtig uitzicht!

Laat je jezelf liever rondrijden? Dan is een paardrijtocht iets voor jou! Rondom het Gardameer vind je diverse maneges die lessen en tochten door de omgeving aanbieden. Een aanrader voor dierenliefhebbers!

Door de aanwezigheid van diverse bergen kun je aan het Gardameer ook bergbeklimmen. Er zijn een aantal oefenwanden en er worden klimtochten georganiseerd. En in de winter is de Monte Baldo een ideale plek om te skiën en snowboarden. Met uitzicht over het meer!

Zie jij een actieve vakantie aan het Gardameer wel zitten? Bekijk dan ons volledige aanbod en boek. Wij wensen je alvast heel veel sportplezier!

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *