eilanden van Mexico

Islas bonitas! De mooiste eilanden van Mexico

De meest populaire zonbestemmingen in Mexico zijn zonder twijfel Playa del Carmen en Cancún. Naast dat je er prachtige all inclusive resorts vindt, heb je de mogelijkheid om vanaf hier naar de mooiste eilanden van Mexico te varen. Welkom vakantiegevoel in het kwadraat!

Mexico wordt voor een groot deel omringd door de zee en het bestaat voor maar liefst 5.364 km² uit eilanden, welke uitnodigen voor boottochtjes, duiksessies tussen de walvishaaien en een middagje snorkelen om de onderwaterwereld te leren kennen. Vanuit Cancún kan je een deel van deze eilanden eenvoudig bereiken. Een must do tijdens jouw tropische vakantie! Maar welk van deze Mexicaanse eilanden zijn een aanrader? Wij zetten ze op een rij!

Isla Contoy

Eilanden Mexico; Isla ContoyNatuurliefhebbers moeten zeker tijdens een vakantie in Mexico een bezoek brengen aan Isla Contoy, een van de kleinere eilanden van Mexico. Dit kleine eiland bezit over een prachtige natuur en is daarom uitgeroepen tot nationaal park. Door deze status is er slechts een klein aantal toeristen toegestaan; zo zal dit stukje paradijs altijd zo paradijselijk blijven.

Op Isla Contoy vind je vooral veel vogels, waaronder fregatvogels, bruine pelikanen en dubbel-kuif aalscholvers. Boek een bootexcursie vanuit Cancún en bewonder deze met eigen ogen.

eilanden van Mexico, Riu LupitaVerblijf in Riu Lupita o.b.v. all inclusive en geniet van een zorgeloze zonvakantie. Vanuit Playa del Carmen ben je binnen 90 minuten met een bootje op het eiland Isla Contoy.

Cozumel

Eilanden Mexico: ruines van San Gervasio in CozumelDirect tegenover Playa del Carmen vind je het eiland Cozumel, het grootste eiland van Mexico. Het koraalrif voor de kust behoort tot de grootste riffen ter wereld en het is dan ook een populaire bestemming voor duik- en snorkelliefhebbers. Daarnaast vind je er tropische dier- en plantensoorten.

Ook cultuur vind je op het eiland, dat onderdeel is van de regio Yucatán. Zo vind je er o.a. de Maya ruïnes van San Gervasio. Deze ruïnes waren gewijd aan de godin van de maan, medicijnen en vroedvrouwen. Een andere archeologisch bezienswaardigheid is Castillo Real, aan de oostkust van het eiland. Vanaf dit kasteel heb je een prachtig uitzicht over de zee.

Het eiland verken je het beste met een scooter en dankzij de vele leuke strandtentjes kun je je er een afwisselende dag van maken.

Isla Holbox

Op zoek naar rust, ontspanning en een middagje ‘hangmatteren’? Een van de meest geschikte eilanden in Mexico is dan zonder twijfel Isla Holbox. Dit kleine eiland, ten noordwesten van Cancún, heeft een idyllische sfeer. Welkom tropisch vakantiegevoel!

Het 42 km lange eiland wordt door een ondiepe lagune gescheiden van het vasteland. In de ondiepe lagune komen flamingo’s, pelikanen en andere exotische vogels en dieren. Het tropische gevoel wordt versterkt door de autovrije straten, die voor een deel bestaan uit wit zand. Wurm je in een hangmat en geniet van een goed boek onder het genot van een cocktail.

Isla Mujeres

Iets meer levendigheid? Een van de bekendere eilanden van Mexico is Isla Mujeres, een ca 7 km lang eiland dat je per boot in ca. 20 minuten bereikt vanaf Cancún. Isla Mujeres, wat vrouweneiland betekent, verwijst naar de vele vrouwenbeelden die de Spanjaarden hier vroeger aantroffen.

eilanden van Mexico: Isla de Mujeres, golfkarretjesDe gelijknamige hoofdstad van het eiland is het meest levendige deel van het eiland. Het centrum wordt gekenmerkt door winkels, restaurants en verhuurders van scooters en golfkarretjes. Als je niet zo van drukte houdt dan raden we je aan om de stad lekker achter je te laten en de rest van het eiland te ontdekken. Dan kan per scooter, auto óf golfkarretje. Dit laatste is typisch iets voor Isla Mujeres.

Enkele bezienswaardigheden op het eiland zijn het Garrafon Park met prachtige kliffen, de ruïnes van Hacienda Mundaca en de opvangplaats voor schildpadden Tortuga Granja. Even opladen doe je in de bars of restaurants langs de prachtige stranden. En als je dan toch op het strand bent, kun je net zo goed het water in gaan voor een uurtje snorkelen of duiken.

eilanden van mexico, walvistourDe meest spectaculaire duiktocht is de Whale Shark Tour. Het is een dure, maar onvergetelijke ervaring! Met dolfijnen zwemmen behoort ook tot de mogelijkheden op Isla Mujeres.

Bezoek de eilanden van Mexico tijdens een verblijf Cancún

De meeste eilanden van Mexico zijn gemakkelijk vanuit Cancún te bereiken, maar in welk hotel verblijf je dan? We zetten onze favoriete hotels in Cancún voor je op een rijtje.

  • Royalton Riviera Cancun is de ideale plek om tot rust te komen! Dit hotel beschikt over ruim 800 kamers stijlvolle kamers die van alle gemakken zijn voorzien. Je hoeft je nergens zorgen om te maken tijdens een verblijf dankzij het ruime aanbod restaurants (maar liefst 9!). Tevens vind je er zwembaden, een fitness- en wellnesscentrum en vermaak in de vorm van sport- en spelactiviteiten en (avond)shows. Maak jij een uitstapje naar een van de eilanden van Mexico? Jaloersmakende foto’s deel je eenvoudig op Facebook dankzij gratis WiFi in de kamers.
  • Een van ons meest geboekte hotels in Mexico is het kleinschalige Hotel Cancun Clipper Club. Dit hotel ligt nabij het bruisende nachtleven van Cancún en beschikt over een zwembad met swim-up bar. Daarnaast is er een tennisbaan aanwezig en kinderen zullen zich vermaken in de speeltuin.
  • Hyatt Zilara Cancun is een super-de-luxe hotel dat wordt beoordeeld met maar liefst een 9,7! En dat is niet zo gek als je bedenkt dat dit hotel een directe ligging aan het strand heeft en beschikt over een all inclusive formule, waardoor je onbeperkt en grenzeloos kunt genieten van eten & drinken. Het hotel is daarna volledig adults only, waardoor koppels hier in alle rust – en zonder schreeuwende kinderen – kunnen genieten van hun welverdiende vakantie.

Combineer een strandvakantie Cancún of Playa del Carmen met een bezoek aan een van deze eilanden van Mexico en kom met een rugzak vol verhalen thuis!  

OVER DE AUTEUR

Anouk

Ik werk bij dé VakantieDiscounter als product specialist. Ik vind het heerlijk om te reizen en vervolgens mijn ervaringen te delen en (hopelijk) jullie te enthousiasmeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *