Club Marvy by Paloma, Turkije

Club Marvy by Paloma: een marvellous vakantie in Turkije

Soms hoef je slechts foto’s van een hotel te zien om te zeggen “Daar wil ik heen!”. Maar is het in het echt wel net zo mooi als op de foto’s en is zo’n hotel meer dan slechts een mooi plaatje? In het geval van Club Marvy by Paloma is het antwoord volmondig “Ja!”.

Bij Club Marvy by Paloma (het vroegere Paloma Club Sultan) ga je een onbezorgde vakantie tegemoet. Net als bij de andere Paloma-hotels in Turkije kun je er rekenen op veel luxe (het heeft niet voor niets vijf sterren!), maar verder onderscheidt het zich in alles.

De luxe zit hem hier niet in bling-bling, maar in andere aspecten. Om maar met een paar steekwoorden in huis te vallen; authenticiteit, design, intimiteit, service, creativiteit, herinneringen creëren en kwaliteit. Dat noemen ze in het hotel het nieuwe luxe. En terecht!

Want de woorden lijken misschien wat uit het luchtledige gegrepen, maar tijdens mijn bezoek aan Club Marvy by Paloma begreep ik heel goed waar deze woorden vandaan komen. Want ondanks dat het resort ca. 350 kamers heeft, voelt het aan als een kleinschalig boutique hotel. Welkom intimiteit! Om maar een voorbeeld te noemen.

Ik neem je mee in mijn ervaringen van een lang weekend genieten. Zo kun je zien dat ook de andere woorden helemaal kloppen. En wedden dat je direct zin krijgt om te boeken?!

Club Marvy by Paloma: privéstrand

Wow, die kamers!

Na een vlucht van ca. 3,5 uur van Amsterdam naar Izmir en een transfertijd van ca. een uur komen we aan in de enorme lobby van Club Marvy by Paloma. Ondanks het – veel te late – tijdstip van 03.00 uur kan ik meteen een drankje bestellen; de lobbybar blijkt 24 uur geopend. En doordat ik o.b.v. all inclusive verblijf, hoef ik niets voor mijn geliefde mojito te betalen.

Terwijl ik geniet van mijn eerste vakantiedrankje maakt het receptiepersoneel de papieren in orde en wordt mijn koffer naar de kamer gebracht. Ik begeef me al snel daarna – want de ogen vallen bijna dicht – naar kamer 3206, gelegen in een van de bungalowgebouwen. En die kamer blijkt een aangename verrassing!

Design & warmte worden hier perfect gecombineerd. Houten kasten en een loungestoel versus een hip laag bed, dat ik graag thuis zou willen hebben.

In de badkamer liggen een uitgebreide toiletset en een superfijne badjas op me te wachten. Een snelle douche en ik duik onder het dekbed, dat voelt alsof ik onder een flinke dot zachte watten lig.

Club Marvy by Paloma - hotelkamer

Een culinaire ontdekkingsreis

Je snapt; met slapen zat het wel goed dat weekend. En dat gold ook voor het eten. Kwaliteit van eten staat hoog in het vaandel bij Club Marvy by Paloma en dat merk je al bij de eerste keer ontbijten.

De Paloma-groep wordt gerund door de familie Tonbul, bestaande uit moeder, vader, zoon en dochter. Toen vader ooit de hotelketen startte, was dat niet de grootste wens van moeder. Zij wilde liever een boerderij runnen. En dat doet ze ook! Vanaf de Paloma-boerderij worden alle hotels voorzien van biologische producten. Wijnen, olijven, groenten… Allemaal eigen teelt!

Als gast van Club Marvy by Paloma heb je de mogelijkheid om de bijbehorende boerderij te bezoeken, er te lunchen en een bezoek te brengen aan het olijvenmuseum. Hier staat de grootste verzameling oude olijvenpersen van heel Europa!

In het buffetrestaurant is een speciale hoek ingericht met biologische producten van de boerderij. Plus een hoek vol met alle soorten (hartige en zoete) brood, een vlees- en vishoek, desserts en meer.

En of dat nog niet genoeg is, kun je ook nog terecht in één van de vijf à la carte restaurants. O.a. Italiaanse gerechten, mediterrane specialiteiten en grillgerechten staan op de kaart. Een weekend is helaas te kort om alle restaurants uit te proberen…

Twee van de restaurants zijn overigens enkel voor volwassenen; het biologische restaurant op het hoogste puntje van Club Marvy by Paloma, met een prachtig uitzicht, en de Boho Beach Club. Deze laatste vind je op het adults only strand.

Club Marvy by Paloma: culinair

Ga je voor het strand, zwembad of aquapark?

Over strand gesproken; Club Marvy by Paloma ligt in een prachtige baai, met twee privéstrandjes. Het hoofdstrand is het grootste en naast dat je er ligbedjes en parasols vindt, is er een watersportschool gevestigd. Het kleinere strand (Boho Beach) is alleen voor volwassenen. Ook als je niet in het adults only gedeelte verblijft (want daar beschikt het hotel ook over), kun je hier overdag zonnen.

Liever geen zand tussen jouw tenen? Bij het hoofdgebouw vind je een groot zwembad met apart kinderbad. Voor wie niets tegen een paar trappen trotseren heeft, is er ook een infinity zwembad. Hangend aan de rand waan je je haast in Thailand. Je snapt; daar heb ik wel wat uurtjes doorgebracht.

Voor de jongste vakantiegangers biedt Club Marvy by Paloma – naast o.a. een miniclub en speeltuin – een klein water(spuit)park en de iets grotere vakantiegangers en volwassenen kunnen de uitdaging aangaan met tal van glijbanen. Voor de daredevils zijn er speciale 16+ glijbanen.

Club Marvy by Paloma: infinity pool

It’s all in the details!

Club Marvy by Paloma biedt meer, veel meer, dan bovenstaande. De geweldige ervaring zit hem niet alleen in de uitgebreide zon- en zwemfaciliteiten, de kamer en het eten. Maar in meer faciliteiten en details. Zoals?

  • Er is live muziek bij het ontbijt. Het ontbijt was al fantastisch, maar dit maakt het nog net een beetje meer dan fantastisch.
  • In de zomer worden er lokale kunstenaars (welkom authenticiteit!) ingehuurd om workshops te geven. Toen ik er was, kon je bijv. geweldige leren hoesjes maken voor je zonnebril. En voor deze workshops hoef je niets extra’s te betalen.
  • Er worden geweldige (sport)lessen gegeven. Wat dacht je van AntiGravity Yoga? Waarbij je al hangend in elastieken tal van oefeningen moet doen. En dat klinkt minder zwaar dan het is!
  • Regelmatig worden er themafeestjes gegeven op bijv. een van de zandstranden. En dat zijn feestjes waar je echt wel u tegen zegt. Of wat dacht je van een avondje meebrullen en dansen op jaren 80 klassiekers? Herinneringen creëren lijkt hier vanzelf te gaan. Is er geen feestje op het strand gepland? Dan geniet je van live muziek bij het hoofdgebouw of een show in het moderne theater.
Club Marvy by Paloma: terras
Bewaar wat ruimte in jouw koffer. De handdoeken en badjassen zijn – tegen een fijne prijs – te koop in één van de winkeltjes op het complex. Die moet je zeker scoren!

En dan heb ik nog niet eens alle faciliteiten genoemd. Want eigenlijk draait het hier niet om bij Club Marvy by Paloma, het draait om de relaxte vibe.

Nog meer luxe hotels in Turkije?Bekijk ons aanbod

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *