Bijzondere hotels Nederland

Gespot! Bijzondere hotels in Nederland

Waar doorgaans Nederland niet in de top 5 landen van onze vakantiegangers staat, is dat door corona tegenwoordig wel anders. Niets mis mee, ons kikkerlandje is prachtig! En extra leuk maak je het als je in een van deze bijzondere hotels in Nederland verblijft. 

Slapen in een voormalige gevangenis

Bijzondere hotels in Nederland: Huis van BewaringHoe tof; Huis van Bewaring is een voormalige gevangenis die omgebouwd is tot hotel. De tralies zijn nog zichtbaar en ’s avonds valt de oorspronkelijke gevangenisdeur achter je dicht. De lange hallen en trappen lijken zo weggelopen uit een misdaadserie en je ziet de gevechten tussen gevangenen al voor je.

Bijzonder is wel dat – ondanks dat het originele sfeertje incl. de behouden industriële details – je hier echt in alle luxe verblijft. Want de bedden in de kamers zijn voortreffelijk en je kunt in de kamers rekenen op o.a. gratis WiFi een fijne badkamer en als je mazzel hebt prachtige glas-in-lood ramen. Na een goede nachtrust schuif je zo aan bij het ontbijtbuffet. Klaar om daarna een dag de omgeving te ontdekken!

Dit doe je bij voorkeur per fiets. Want fietsen zijn bij de receptie te huur. Trap jezelf bijv. naar het kunstenaarsdorpje Ootmarsum. En als je niet zo van fietsen bent; je kunt ook zo het centrum van Almelo in lopen. Hier vind je diverse winkeltjes en restaurants.

Familyfun in Kaatsheuvel

Bijzondere hotels Nederland: kaatsheuvelAls ze ergens slim – en designwaardig – met ruimte omgaan dan is het wel in GuestHouse Hotel Kaatsheuvel. Dit moderne en industriële hotel heeft prachtige kamers met de mooiste stapelbedden voor gezinnen.

Ze spelen sowieso erg in op gezinnen bij dit hotel in Noord-Brabant. In de ‘living’ hebben ze speelplekken voor de jongste vakantiegangers en als het zonnetje ook maar even schijnt is de daktuin the place to be. Terwijl de jongste reizigers zich vermaken in de zandbak of met de glijbaan en schommel geniet jij uit de wind van een hapje en drankje.

En de omgeving? Ook al zo ideaal voor families! Het hotel – en de naam verklapt het al – ligt in Kaatsheuvel én op loopafstand van de Efteling. Een dagje achtbanen wissel je eenvoudig af met dieren spotten in de Beekse Bergen of lange wandelingen in de uitgestrekte Loonse en Drunense Duinen.

Slapen bij de Holland America Line

Bijzondere hotels Nederland: Hotel New York, RotterdamBegin 20e eeuw deed het pand waar nu Hotel New York is gevestigd dienst als hoofdkantoor van de Holland America Line. Bijzonder is dat je je echt weer even in 1917 waant; de oorspronkelijke details zijn bij de renovatie zo veel mogelijk behouden. Zo vind je er nog steeds en smeedijzeren trap uit die tijd en heeft de gevel nog steeds haar originele vorm inclusief torens.

In de openbare ruimtes hangen foto’s van de emigranten die vanaf hier vertrokken voor een beter leven in Noord-Amerika. Nu komen reizigers hierheen om Rotterdam te ontdekken vanaf een unieke plek. Want Hotel New York is meer dan een hotel in een oud pand met status.

Alle kamers zijn anders ingericht, maar wel met de historie in het achterhoofd. In het souterrain vind je het hippe restaurant en een intieme cocktailbar. En de locatie? Aan de oevers van de Maas op de Kop van Zuid. Kan je het beter treffen?

Nog meer bijzondere hotels in Nederland

Klaar voor nog meer bijzondere hotels in Nederland? Daar komen ze!

  • Design dat de jaren 50 ademt met een moderne twist? Dat is in het kort de omschrijving van het luxe The Slaak Rotterdam. Extra pluspunten krijgt dit hotel voor de fijne kamers, het vriendelijke personeel en de toplocatie midden in het centrum van Rotterdam.
  • Wil je je het liefst de koning te rijk voelen tijdens een weekendje weg in eigen land? Ga voor een overnachting in een kasteel. We hebben o.a. Bilderberg Chateau Holtmuhle in Limburg voor je in de aanbieding. De grootste pluspunten van het hotel? De Franse keuken in het restaurant en de wellnessfaciliteiten.
  • Maastricht is als je het ons vraagt al-tijd een goed idee. En helemaal als je verblijft bij Eden Designhotel Maastricht. Het hotel heeft een ligging in misschien wel de leukste wijk van Maastricht, Wyck. Je kunt er daarnaast rekenen op unieke kamers met luxe faciliteiten.
  • Ben jij op zoek naar een unieke beleving in eigen land? SS Rotterdam is een voormalig cruiseschip omgebouwd tot hotel. Het heeft een uitstekende keuken en een openluchtzwembad op het buitendek. Hier zal je samen met je partner, gezin of vrienden een bijzondere overnachting hebben!

Voor welk van deze bijzondere hotels in Nederland ga jij?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *