Bezienswaardigheden Tenerife

Dé must-see bezienswaardigheden op Tenerife

Hoewel Gran Canaria het bekendste Canarische eiland is, is Tenerife het grootste eiland. Je vindt hier mooie stranden, (natuur)parken en leuke dorpjes en steden waar van alles te doen is. Maar waar moet je nu echt geweest zijn? Deze bezienswaardigheden op Tenerife mag je wat ons betreft niet missen!

Nationaal Park Teide

Tenerife is, net als andere Canarische eilanden, een vulkanisch eiland. Niet verrassend dus dat de belangrijkste bezienswaardigheid van Tenerife de vulkaan El Teide is. En hoewel je dit immense natuurwonder vanaf veel plekken op het eiland kunt bewonderen – hij torent hoog boven alles uit – is het vooral een aanrader om hem van dichtbij te bekijken.

En dat kan heel eenvoudig. Wanneer je een huurauto hebt, kun je zelf via de TF-21 door het park rijden. Je komt dan langs diverse uitzichtpunten, kan diverse wandelroutes volgen en zelfs met een kabelbaan naar grote hoogte afreizen. Met de kabelbaan kun je namelijk tot een hoogte van 3.555 meter komen. En dat is een heel eind; want het hoogste punt van de vulkaan – en ook direct van heel Spanje – bevindt zich op 3.718 meter.

Lees meer over Nationaal Park Teide

Parador de Las Canadas de Teide, TenerifeOvernachten kan ook in dit bijzondere natuurgebied. Verblijf bijvoorbeeld in Parador de Las Canadas de Teide, een berghotel met een idyllische ligging. Het hotel is kleinschalig, maar biedt wel een zwembad, sauna en restaurant met lokale keuken.

Bezienswaardigheden Tenerife: Nationaal Park El Teide

Drakenboom

In het noorden van Tenerife vind je het stadje Icod de los Vinos. Rondom de steile straatjes van Plaza la Pilas vind je veel historische gebouwen, zoals de San Marcos kerk, daterend uit de 16e eeuw. Hier is het Museum de Arte Sacro in gevestigd. In het voorjaar wordt het stadje gekleurd door de vele bloemen.

Het hoogtepunt van Icod de los Vinos is echter de Dragio de Milenario, ofwel de Drakenboom. Deze duizenden jaren oude boom dankt zijn naam aan het rode sap dat uit de boom vloeit. Aan de voet fladderen exotische vlinders. Rondom de boom ligt een botanische tuin met inheemse planten.

In de stad, en de naam doet het al vermoeden, wordt wijn geproduceerd; de bekende Malvezijwijn. Deze wijn, die ooit tot de beste wijn van de wereld werd benoemd, moet je natuurlijk wel even op een terrasje proeven.

Bezienswaardigheden Tenerife: Drakenboom

Street art in Puerto de la Cruz

Denk je bij street art aan Europese steden als Londen en Málaga? Mis! Je vindt dit ook ‘gewoon’ op Tenerife. Om precies te zijn in het noordelijk gelegen stadje Puerto de la Cruz.

In het toeristische maar gemoedelijke dorpje pronken sinds 2014 meer dan 15 kleurrijke kunstwerken en dat aantal wordt nog elk jaar uitgebreid. Je hoeft er niet lang voor te zoeken, want alle objecten bevinden zich rondom Calle San Felipe.

Als je alle kleurrijke pareltjes hebt gespot, bewonderd én op de foto gezet, raden we je aan nog even door te lopen naar het haventje en het kleine stadsstrand. Eén en al gezelligheid!

Sol Costa Atlantis, TenerifeSol Costa Atlantis ligt op kruipafstand van het zwarte lavastrand van Puerto de la Cruz en ook de street art vind je op loopafstand. Extra fijn: het zwembad met rondom palmbomen en een wel heel fraai uitzicht.

Bezienswaardigheden Tenerife: street art in Puerto de la Cruz

Masca & de Mascakloof

Wist je dat je heel goed kan wandelen op Tenerife? Het beste voorbeeld daarvan is wel Masca.

Vanuit dit piratendorp – vroeger kon je de door de hoge ligging vanaf hier goed de piraten zien aankomen – kun je een prachtige wandeling maken.

De wandeling – die je deels door de prachtige Mascakloof leidt – duurt ca. 4 uur en in deze tijd leg je een hoogteverschil van ca. 600 meter af. Indrukwekkend, maar ook zeker geen wandeling voor beginners.

We raden je aan deze wandeling met een gids te maken. Zo leer je ook nog eens heel veel over de omgeving!

Bezienswaardigheden Tenerife: Masca & de Mascakloof

Garachico

Een zijkrater (Trevijo) van de vulkaan El Teide, veegde zo’n 300 jaar geleden het dorpje Garachico van de kaart. Alleen de kerk Santa Ana en het kasteel van San Miguel bleven staan. Als je er nu een bezoekje aan brengt, kun je je daar niets meer bij voorstellen. Het kleurrijke dorpje is één en al levendigheid.

Op een van de pleintjes geniet je in typische barretjes en restaurantjes van lokaal eten en aan de hoofdweg vind je de natuurlijk zwembaden El Caletón. Hier komen in het weekend locals bij elkaar voor een verfrissende duik. Leuk om je in te mengen!

Hotel La Quinta Roja THe Senses Collection, TenerifeHotel La Quinta Roja THe Senses Collection ligt in het oude centrum van Garachico en is gevestigd in een 17e-eeuws herenhuis. Je kunt er rekenen op een authentieke inrichting en – met dank slechts 20 kamers – veel rust.

Bezienswaardigheden Tenerife: Garachico

Nog meer bezienswaardigheden op Tenerife

Bovenstaande must-sees zijn stuk voor stuk bezienswaardigheden op Tenerife die je moet zien voor je weer naar huis gaat. Maar er is meer. We maakten nog een extra shortlist voor je. Streep jij er nog wat meer af?

  • Wat is een vakantie op Tenerife zonder strand? We tippen je graag Playa de las Teresitas, een van de weinig witte zandstranden op het eiland. Je vindt het door bergen omsloten en door palmbomen omgeven strand in het noorden van het eiland. Een bezoek aan het strand kun je prima combineren met een paar uurtjes cultuur snuiven in Santa Cruz de Tenerife.
  • De mooiste kliffen van Tenerife vind je in het westelijk gelegen kustdorpje Los Gigantes. De kliffen zijn hier zo steil dat ze haast recht in zee lijken te vallen. Je kunt dit natuurfenomeen goed bewonderen vanuit het dorpje zelf óf vanaf de vuurtoren bij Punta de Teno.
  • Wist je dat je de langste vulkanische tunnel op Tenerife vindt? Cueva del Viento werd ruim 27.000 (!) jaar geleden gevormd en is maar liefst 17 kilometer lang. Je kunt deze onder begeleiding van een gids bezoeken.
  • In het eerdergenoemde Puerto de la Cruz vind je niet alleen street art, maar ook Lago Martiánez. Dit paradijs voor waterratten bestaat uit zeven zwembaden met een totale oppervlakte van 8.000 m². Naast de zwembaden vind je er palmbomen en vermaak in de vorm van restaurants, bars en een casino. Jouw dag is zo gevuld!

En dit is nog maar een kleine greep – maar wel de belangrijkste – uit de vele bezienswaardigheden op Tenerife. Welke staan er bovenaan jouw lijstje?

Op vakantie naar Tenerife?Bekijk ons aanbod

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *