Bezienswaardigheden Miami

Waarom Miami in februari een goed idee is

Op zoek naar een last minute zonbestemming om het gure weer in Nederland te ontvluchten? Wij gaan voor Miami. Waarom? Niet alleen vanwege het fijne klimaat, de Amerikaanse stad heeft ook nog eens veel te bieden voor elk type vakantieganger.

Welkom in The Sunny State!

Bezienswaardigheden Miami, The Sunnty StateDe Amerikaanse staat Florida, waar Miami ligt, heeft als bijnaam The Sunny State. Ook in februari kun je rekenen op een hoge dosis zon. Het is er gemiddeld 25 graden; perfect voor een zonvakantie waarin je ook actief dingen wilt ondernemen. En je kunt maar liefst acht uur per dag op zon rekenen. Het regen- en orkaanseizoen is nog ver weg. Qua klimaat zit je dus 200% goed!

Zien & gezien worden in South Beach

De bekendste hotspot van Miami? Ocean Drive! Deze boulevard in South Beach, het zuidelijke gedeelte van Miami, wordt gekenmerkt door art deco hotels en drukke terrassen. Vanaf het terras kun je genieten van de vele luxe (sport)auto’s en limousines die passeren.

Overdag is South Beach dé plek om te zonnen en te zwemmen, het strand behoort tot één van de mooiste van Florida. Langs het strand werken hardlopers zich in het zweet. ’s Avonds is dit deel van de stad, met dank aan de vele uitgaansgelegenheden, dé plek om door te gaan tot in de kleine uurtjes.

Riu Plaza Miami Beach, MiamiDirect aan het strand van Miami Beach verblijven? Dat kan in Riu Plaza Miami Beach. Dit hotel is de ideale uitvalsbasis om Miami en omgeving te verkennen, naast flink wat uren doorbrengen op het strand natuurlijk.

Het walhalla voor architectuurliefhebbers

Kenmerkend voor Miami zijn de vele gebouwen uit de eerste helft van de vorige eeuw. De meeste van deze gebouwen vind je in het Art Deco Historic District. Meer dan achthonderd gebouwen zijn hier in art deco stijl gebouwd. Pastelkleuren, futuristisch en neonverlichting zijn de hoofdingrediënten.

Wist je trouwens dat de Ocean Drive ook onderdeel uitmaakt van het Art Deco Historic Districht? Je vindt hier o.a. de veel gefotografeerde hotels Beacon, Colony, Tides en Clevelander die je in veel reisboeken terugvindt. Voor een sfeervol avondje ga je naar Espanola Way, de autovrije straat Lincoln Road nodigt uit om een terrasje te pikken.

Pestana Miami South Beach, MiamiPestana Miami South Beach is een fris, modern en betaalbaar hotel met authentieke Art Deco invloeden. Vanuit dit sfeervolle en kleinschalige boetiekhotel loop je zo de gezelligheid van South Beach tegemoet.

Maak kennis met Cubanees Miami

Bezienswaardigheden Miami, Little HavanaEen bijzondere wijk in Miami is Little Havana. In deze Cubaanse wijk, mijn persoonlijke favoriet overigens, is de thuisbasis van de Cubanen die voor het strenge regime van Fidel Castro vluchten. Het is dé plek om de beste Cubaanse sigaren te kopen.

Maar het leukste is toch eigenlijk nog wel om een kijkje te nemen in Maximo Gomez Park, ook wel Domino Park genoemd. Hier spelen de ‘oudjes’ potjes domino of ze leggen een kaartje. Fan van Latijns-Amerikaanse muziek? Ga dan zeker een avondje naar Little Havana.

Shoppen in Miami

Jouw zomergarderobe inslaan voor hopelijk een warme zomer in eigen land? Dit kan o.a. in de wijk Coconut Grove, waar je het openlucht winkelcentrum Cocowalk vindt. Winkelen en eten & drinken gaan hier hand en hand samen door de leuke eetgelegenheden.

In downtown Miami kun je terecht in de winkelstraat Flagler Street en het semi-overdekte winkelcentrum Bayside Marketplace. Breng je een bezoekje aan deze laatste combineer het dan met een boottocht in de omgeving. Zo kun je langs de extravagante villa’s van grote Amerikaanse sterren varen in een speedboot.

In het noorden van Miami kun je o.a. terecht in het hippe Design Disctrict en het Wynwood Art District.

Toe aan een dosis natuur?

Bezienswaardigheden Miami: EvergladesJe ontkomt er bijna niet aan; als je een vakantie in Miami doorbrengt, moet je haast wel een bezoek brengen aan Everglades National Park op ruim een uur rijden. In dit bekende moerasgebied leven krokodillen, alligators en andere grote reptielen. Boek een trip op een airboat en roetsj in hoge snelheid door het bijzondere gebied heen.

Liever niet zo’n eind rijden? Breng dan een bezoek aan de subtropische dierentuin Zoo Miami, waar op een oppervlakte een paar vierkante kilometer meer dan twaalfhonderd dieren leven. Via een 5 km lang wandelpad maak je kennis met alle dieren. Is dat je te ver lopen? Pak de fiets!

Op het eiland Virginia Key kun je kennis maken met de honderden zeedieren die Seaquarium huisvest. Dit in 1955 geopende park biedt o.a. onderdak aan haaien, zeeschildpadden, haaien en reptielen. En… je kunt er zwemmen met dolfijnen!

Praktisch!

  • Als je goed onze aanbiedingen in de gaten houdt, kun je vanaf ca. € 1.100,- p.p. een 9-daagse reis (vlucht én hotel) boeken naar Miami.
  • Het is in Miami zes uur vroeger dan in Nederland.
  • De vluchttijd vanaf Amsterdam naar Miami is 9-10 uur. Er zijn rechtstreekse vluchten beschikbaar.

Zie jij zo’n last minute Miami wel zitten? Bekijk hier ons voordelige aanbod.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *