Beste hardloopsteden ter wereld

Run, run, run! De beste hardloopsteden ter wereld

Sporten: voor sommige mensen een belangrijk onderdeel van hun leven. Zo belangrijk dat de hardloopschoenen mee gaan in de koffer. Herkenbaar? Check dan snel de beste hardloopsteden ter wereld.

Bij de medewerkers van dé VakantieDiscounter is het hardloopvirus hard toegeslagen. Nadat collega’s Joyce en Jochem eerder dit jaar opperden dat we een team van afgevaardigden naar de Dam tot Damloop zouden moeten sturen met kekke VakantieDiscounter-shirtjes, downloadde (bijna) iedereen massaal een hardloop-app.

Want al duurt 18 september (als de Dam tot Damloop plaatsvindt) nog even, als je 10 mile (ruim 16 km) wilt lopen, zal je moeten trainen. En dan red je het je niet met één keer per week hardlopen. En ook niet door op vakantie te gaan en alleen maar lekker te eten en te drinken (want dat doen we hier graag). Ook op vakantie wordt er dus doorgetraind. En dat klinkt misschien wat fanatiek, maar wist je dat hardlopen een goede manier is om veel van een stad te zien? Het is dus zeker geen straf.

Herken je dit gevoel? Check dan snel onze favoriete hardloopsteden, boek die reis en stop je hardloopschoenen in je koffer!

1. New York

Als er één stad is die ‘hardlopen’ ademt dan is het New York wel. Hier wordt niet alleen de marathons der marathons gehouden, je vindt er ook meer hardloopgroepjes en -clubs dan waar ook ter wereld. Een terechte toppositie dus in deze top 5 hardloopsteden.

De meest bekende hardloop-plek is zonder twijfel Central Park, waar je o.a. de bijna 10 km lange Central Loop kan lopen. Voor wie nog niet zo goed getraind is, is een rondje om de grote vijver in het midden van het park een goed alternatief. Deze is slechts 2,5 km.

Genieten van de skyline tijdens het hardlopen? Dit kan tijdens een hardloopsessie op het vlakke Hudson River Path, welke ’s avonds in zijn geheel verlicht wordt. Het pad loopt van Battery Park tot de top van Manhattan en heeft een lengte van ruim 25 km. Maar je kunt natuurlijk prima een deel van de route lopen.

Beste hardloopsteden ter wereld: New York, The Excelsior Hotel Elke ochtend in New York starten met een rondje rondom het meer? The Excelsior Hotel ligt in Upper West Side Manhattan even ten zuiden van het meer dat Central Park zo kenmerkt. Extra trainen? Het hotel beschikt over een fitnessruimte.

2. Berlijn

Beste hardloopsteden ter wereld; BerlijnNet als in New York vindt ook in Berlijn elk jaar een populaire marathon plaats. Maar liefst 42 km en daar zal hard voor moeten getraind worden. De Berliners doen dit zelf graag in de vele stadsparken die de Duitse hoofdstad rijk is. In het bekende Schlossburg Charlottenburg kun je eenvoudig een rondje van ca. 4 km lopen. En wat dacht je van de Tiergarten, waar elk jaar de start én finish van de marathon plaats vindt?

Of je kunt een sightseeing ronde lopen langs de bekende wijken en bezienswaardigheden van de stad. Ren bijvoorbeeld van Schloss Charlottenburg richting de Tiergarten en richting Kurfürstendamm om vervolgens weer te eindigen bij Schloss Charlottenburg. Een ruime 10 km ben je snel onderweg, maar dat merk je niet eens; zoveel valt er te zien tijdens het rennen.

Beste hardloopsteden ter wereld: Berlijn, Econtel Hotel Charlottenburg Econtel Hotel Charlottenburg, een hotel nabij Schloss Charlottenburg, is een ideaal startpunt voor veel hardlooprondjes. Bijkomend voordeel: met de metro ben je zo in het stadscentrum als je op ontdekkingstocht wilt in de Duitse metropool.

3. Barcelona

Begin je dag in de Spaanse stad Barcelona met een hardloopsessie over de promenade aan het strand. Hoe vroeger je je schoenen aantrekt, hoe rustiger het nog is. Tel daarbij op een nog aangename temperatuur en de fijne zeewind en alle condities voor een relaxte hardloopronde zijn aanwezig. Vanaf de promenade kun je eenvoudig richting Parc de la Ciutedella lopen, om vervolgens te eindigen – hoe symbolisch! – bij de Arc de Triomphe van Barcelona.

En als je niet elke dag hetzelfde parcourtje wilt lopen, dan hebben we nog een suggestie voor je. Ren een rondje door Park Güell om te hardlopen én kennis te maken met één van de mooiste kunstwerken van Antoni Gaudí. Geen immens lange route, maar wel hoogteverschillen.

Beste hardloopsteden ter wereld: Barcelona. Eurostars Grand Marina HotelIn de populaire uitgaanswijk Barcelona Port Vell (de oude haven) vind je Eurostars Grand Marina Hotel. Vanaf hier ben je binnen no time op de boulevard voor je hardloopsessie.

4. Rotterdam

Beste hardloopsteden ter wereld: RotterdamHardlopen op eigen bodem kan het beste in Rotterdam, de stad die ook wel dé hardloopstad van Nederland wordt genoemd. De ‘rondjes bruggen’ zijn erg populair. De twee mooiste, de Erasmusbrug en de Wilhelminabrug, kun je in één rondje van 3 tot 4 km oversteken. Ook voor beginners dus prima te doen, al kan het hoogteverschil wel als pittig worden ervaren.

Ook leuk; de Maasboulevard. Hier vind je een sprintbaantje van 100 m, waar je je hardloopmaatje kunt uitdagen. Ondertussen geniet je van het uitzicht over de skyline van Rotterdam welke voor de bijnaam ‘Manhattan aan de Maas’ heeft gezorgd. Daarnaast vind je door de hele stad hardlooproutes, die duidelijk gemarkeerd zijn. Deze variëren in lengte van 3,5 tot ruim 20 km.

Beste hardloopsteden ter wereld: SS RotterdamUniek verblijven doe je in op de SS Rotterdam. Dit voormalige cruiseschip is omgebouwd tot een viersterren hotel. Zomers kun je na je hardloopsessie bijkomen op het dek met zwembad.

5. Milaan

Een stad van een ander kaliber qua hardlopen is Milaan; hier ren je niet langs grote rivieren, maar door kleine, oude straatjes vol monumenten en parken met een elegantie waar je u tegen zegt.

Wil je het hele centrum zien tijdens één hardloopsessie? Eén keer per jaar vindt in de Italiaanse modestad het sportevenement Stramilano plaats. De route van 10 km kan je op elk gewenst moment zelf afleggen. Je start bij Parco Sempione, rent door diverse publieke parken heen en eindigt bij dé bezienswaardigheid van Milaan, de Duomo. Rust nodig tijdens het hardlopen? De stoplichten zullen ervoor zorgen dat je af en toe even op adempauze kunt komen.

En ken je Idroscalo, ook wel bekend als de ‘Zee van Milaan’? Dit meer aan de oostzijde van Milaan trekt elke zomer veel kanoërs, kajakkers en andere watersporters. De oevers nodigen daarnaast uit tot een flinke hardloopsessie.

Beste hardloopsteden ter wereld: Milaan, Enterprise Hotel MilanoLangzaam opwarmen? Loop je spieren los door vanaf Enterprise Hotel Milano richting Parco Sempione te lopen via de lange Corso Sempione. Klaar voor de start… af!

Ga jij mee oefenen in één van deze hardloopsteden? En mocht je op 18 september bij de Dam tot Damloop aanwezig zijn, moedig je dan de mensen met een VakantieDiscounter-shirtje extra hard aan?

 

Over de auteur

Laura

Naast haar werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reist Laura graag de wereld over. Om daarna haar reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Ook droomt ze graag weg bij tropische bestemmingen!

1 reactie op “Run, run, run! De beste hardloopsteden ter wereld

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *